Bestemor er magisk

Fnate hadde kost seg med påskeegget hele Påsken. Hver gang han åpnet det var det godterier der. Fnate elsker Påske.

 

Men så... på mandag... åpnet han det, og det var ingenting der. Han sitter nitrist foran egget sitt.

 

- "Det virker ikke lenger" - surver han.

- "Du har bare spist det opp, din grevling" - sier Pappa

- "Næææææææææææææææææææææææææææææi"

 

Fnate vil til Bestemor med egget. Bestemor er magisk. Pappa er omtrent like magisk som en skureklut. Det har han lært av Mia. Men Bestemor... hun kan fikse ting.

 

Pappa rister på hodet, men Fnate insisterer på å dra til Bestemor med egget. Hun rynker på pannen og sier at det kan bli vanskelig men at hun skal ta det med ned i serviceverkstedet. Det ligger dypt nedi kjelleren, og det både varer og rekker før hun kommer opp igjen. Fnate sitter helt stille.- "Det var ikke lett..." - begynner Bestemor - "Men med oljeskift og full oppblåsning så tror jeg vi har klart å redde det"

 

Åj åj åj... Fnate kan lukte at det har begynt å virke igjen. Han kan lukte det igjennom plasten til og med


Men han må love å bare åpne det en gang om dagen, så det ikke blir så fort utslitt. Fnate nikker høytidelig på hodet og tar med egget hjem.

 

Nå lar han aldri egget være for seg selv. Det skal voktes og ruges på, mens han studerer manualen for den nye maskinen Pappa har kommet slepende med.Amazon Echo heter den, og i teorien skal Fnate kunne snakke til den og få den til å gjøre ting. Hmmmm...

 

Travle dager

Det er travle dager å være liten Fnat. I dag tidlig var det morramøte med en som heter Rob. Så tok han tog i over to timer, og møtte en annen som het Rob. Deretter ruslet han og Pappa tilbake til toget. Pappa ble bæsja på av en due (vel fortjent, så klart) og det var tid for litt snack.

 

Fnate liker snackMed husholdningspengene fikk han også kjøpt med noe hjem. Crispy sjokolade-marshmellows... blir ikke bedre enn det. 

 

Nå er det nye 2,5 timer med tog og så skal han og Pappa møte noen de ikke vet hvordan de skal uttale navnet på.

 

"Immogen"

Påskeegg

En fin ting med å være tilbake er at Bestemor har lagd påskeegg.

 

Fnate elsker Påskeegg, og setter seg litt unna Staut, slik at ikke Staut skal grave det rett ned igjen under sofaputene.Staut var veldig skeptisk da det ble grad opp (han graver ned alt i påvente av regnværsdager), og tripper etter å få grave det ned igjen.

 

Så Fnate må gafle innpå i en fei... noe han tross alt er nokså god til.

Systematisert ondskap...

Fnate kom seg til Reykjavik med Icelandair. Det var litt forsinket, og de visste ikke at Fnate skulle videre med SAS. Så de gav han en mat&drikke-bong. Hele 2000 Islandske Kroner var den på. Fnate skjønner med det samme at det er fryktelig mye penger, og løper avgårde med den.

 

Pappa løper etter men mister raskt sporet av Fnate... før han finner han sittende midt på gulvet i avgangshallen.

- "Alt er stengt, Pappa..." - snufser han.

- "Næææh... det går ikke an, vel? Det er jo ondskapsfullt" - for en gangs skyld er Pappa enig med Fnate.

 

Sånt går søren ikke an. Å gi en liten fyr en større pengesum enn han nesten noen gang har hatt, og så kan den ikke brukes. Ikke en liten kaffebar engang, er åpen.

 

Får å virkelig håne gjestene sine har de hengt opp skilter som sier "SNURTINGAR"- "Klart man er snurt når man blir utsatt for såpass sjofle triks..." - Fnate er ikke blid. Utrøstelig, mer passende.

 

Gode råd var dyre. Pappa tar en ekstra runde rundt og leter... da han ser masse balonger og oppstandelse borti gangen. Det viser seg at SAS åpner ny rute til København... i dag. Alle passasjerene på denne flighten får kake og brus av SAS. De har lagd SAS-kake.

 

Pappa kan prate litt Dansk, og løper tilbake til Fnate.

 

- "Bli med meg. Ikke si noe. Om noen henvender seg til deg direkte, sier du bare - godaws, må jeg lige smage lit kage?" - sier Pappa. Fnate nikker. Fnate må øve raskt foran Pappa.

 

"Jeg skal lige med denher flyver til København"

"Det var da en dejlig kage"

"Må jeg få en Cola?"

"Tak skal du ha"

 

Så går han... det går som smurt å snike seg inn sammen med Pappa. Pappa tar bilder og snakker Dansk mens Fnate forsyner seg saftig i kakefatet.Etterhvert blir Fnate for høy i hatten og prater mer enn han skulle.

 

- "Vad laver du" - spør plutslig noen?

- "Jeg laver sandslot. Jeg er faktisk leverandør til det Kongelige Danske Hof" - legger Fnate ut, med kake tytende ut av munnvikene.

 

Pappa finner det best å gå, og sleper en noe motvillig - men betydelig blidere - Fnat ut i nøytral sone.

Møkkadag

Fytti katta for en dag Fnate har hatt. Etter at han våknet av at vinden blåste har alt bare vært gugge. Flighten hans til LA ble først kansellert en gang. Så ble neste kansellert, og så ble tredje kansellert. Forslaget fra AA var å dra på lørdag. 

 

Så ble han tipset om å booke Lufthansa. Først prøvde han å avbestille SAS, men der har Polaris vært sjef for lenge, så det var; "NEIN!!!". Men ny billet ble kjøpt for poeng hos Lufthansa. 

 

Så ble den kansellert... Og det var ingen gode nyheter i sikte. Pappa og Fnate, ble sittende leeeeeenge i terminalen og bare vente og tenke. Etter mange timer bestemte Pappa seg for å gå ut av terminalen og spørre på innsjekk. Der var det ikke mye kø, for alle ble jaget bort - eller kom seg ikke dit, da veiene er stengt. 

 

- "Jeg skjønner at dette er en skikkelig møkkadag... men gidder di sjekke hvilken dag du tror jeg kan komme hjem? Bare så jeg vet hvor mange dager jeg skal bestille hotell i Denver. Jeg har så sykt lyst til å hjem". - sa Pappa. Fnate nikket. Han hadde hørt Pappa si til noen at han vurderte å betale BA de 100.000,- de krevde for å fly han og Fnate hjem. 

"Yes... it is a difficult day... but look... something came up... can you fly through Iceland?" - spurte hun

"Yes!!!" - sa fnate og Pappa i kor

"well... there is one plane that managed to land here, and that is Iceland Air... They will depart and I think you will make a same day flight to Norway... I just have to write it on a manual ticket to avoid difficult questions."

- "Can I marry you?" - Svarte Pappa. Han var så klar for å komme hjem som en vampyr ved soloppgang. 

 Men nå sitter han der. Flyet er der:Og mens alle tavlene ser sånn ut......så er Fnate på det ene flyet som ikke er kansellert. For EN gangs skyld skal han gi Pappa litt kreditt. Men den går ut etter 15 minutter. Da er alt krise igjen. 

 

Det kan rett og slett set ut som om Fnate kommer hjem. Alle de andre Pappa og Fnate snakket med underveis i dagen skal ikke hjemover før lørdag, søndag og mandag. 

Mørk og stormfull natt...

I dag skal Fnate, i utgangspunktet, hjem. 

 

Det er en skikkelig melkerute, for å få prisen akseptabel for dem som til slutt skal betale. "Dagstur" til Junaiten midt i Påska er ikke bare bare. Fnate skal fly SAS hjemover fra Fnat Angeles. Men først må han jo komme seg fra Denver og dit. 

 

Han og Pappa hadde først bestilt et fly som gav 7-8 timer i LA. Planen var å rusle på stranda noen timer før flyet videre hjem. Men så måtte Pappa ha med trillekoffert, og da gikk den planen litt i vasken. 

 

Dessuten var det sommer her i Denver. I går var det over 20 plussgrader, strålende solskinn og bare kos. Så det føltes ikke så viktig med sol heller. Så Pappa ringte American Airlines, og fikk byttet om (gratis til og med) til et senere fly til Los Angeles. 

 

Nå var det bare i underkant av 2 timer mellom flyene. Helt perfekt. Solen skinner. Pappa og Fnate satt utenfor til Fnate ville legge seg. 

 

Hva kan gå galt?

---------------------------------

Vi spoler noen timer fremover. Klokken er 05.53... Pappa våkner av en intens uling utenfor vinduene og står opp sammen med Fnate for å titte ut:

Snøstorm...

 

Snøstorm????? Hvordan er det mulig å gå og legge seg i tskjorta og våkne til skikkelig snøstorm. Det uler rundt vinduene og nesten bare politibilene står på veien, med blålysene blinkene gjennom snøkledte lysvispere.

 

- "Det går sikkert kjempebra, dette..." - kremter Pappa

- "uhmmmm... ja, du har jo taket på å booke rundt i sånn uvær, Pappa. Null stress det" - svarer Fnate lavmelt. 

- "Ja... ellårno'"

 

Pappa sjekker raskt på telefonen, men det går så klart ikke lenger å booke til det tidligere flyet. 

 

- "Om vi ikke rekker flyet i Los Angeles, er det da vi kan gå på en av Apostlenes mange fester? Det er jo sikkert kjempemange apostler i Fnat Angeles. Englenes by" - lurer FnateVi får spørre Onkel Prostosaurus

Best... bare BEST

Fytti katta. Etter en litt treg start på turen igår trodde Fnate at dette ikke kom til å bli så best. Men så kom han ombord i Air New Zealand balja... fytti katta. 

 

En ting er at de har isMen den butlerskjermen var bare fenomenal... Når Pappa sover kan Fnate styre den helt selv.

 

1. Man trykker på knappen for godteri og brus...

2. Så velger man "brus"

3. Så velger man "Cola". Det kommer et stort bilde av brusen også, så man skal få vann i munnen. 

4. Så velger man hvor mange man vil ha. (dette fikk nesten Fnate til å besvime)

5. Prisen ser man nede til høyre. Den er alltid kr 0,-

6. Så trykker man ok og straks kommer det noen løpende bort med brusen.

 

Det værste er at man kan gjøre det så mange ganger man vil. Fnate er desperat etter å få en sånn maskin hjemme. - "Det blir ikke bedre enn dette" - konkluderer Fnate. 

 

Det ble det kanskje ikke heller, men det fortsatte bra. Vel fremme i fnat Angeles måtte han igjennom tollen og så ut og sjekke inn hos American Airlines for å fly til Denver. Etter sikkerhetskontrollen ringte det i telefonen. 

 

- "Hei, er det Fnate? Dette er fra American Airlines. Vi regner med du er igjennom sikkerhetskontrollen, så da har vi klar en Cadilac ved gate 41 som tar deg bort til flyet."- "Dette er service for British Airways VIP'er" - forklarer dama til en hoppende fornøyd Fnat. Pappa har faktisk blitt bittelitt bedre på å booke turer i det siste. 

 

Han har faktisk det. 

21.03.2016

Fnate og Pappa våkner relativt blide og klare for tur. Men tur starter noe masete, og omgitt av mye masete og sinte folk. Først masse rødsnute turister som banner og kaller sikkerhetskontrollfolkene på Gardermoen mange ting som Fnate helt klart har lært at man ikke skal si. Så blir flyet forsinka pga syk mann.

 

Så når Fnate omsider får satt seg ned i stamsetet på BA - 1F - kommer det en stor barnefamilie som ikke hadde giddet velge seter online. Så de er spredd over det hele. Alle andre nekter å flytte seg, så Pappa tilbyr og Fnate blir pælma ut av stamstolen. Så, etter take off blir han pælma enda videre, siden familien glum ikke klarer å holde seg i ro og trenger mer plass. 

 

Med all stolleken får isteden familien Glum superstjernebehandling, og Fnate får ikke engang påfyll med brus. 

 

- "Du ha godt av å se hvordan andre folk har det, Fnate" - sier Pappa, selv om han er sur av alt maset selv. 

- "Det holder å se det på TV!!" - bjeffer Fnate tilbake. Pappa er strengt tatt enig. 

 

Familien Glum styrer og maser og sparker i seterygger og står i midtgangen og roper til hverandre hele veien til London... der det er bussgate. Vel fremme må det sjekkes inn på nytt for Air New Zealand... det er det eneste stedet med kø.

 

Saktegående kø. Når Fnate og Pappa omsider kommer frem er det fremdeles ingen bak i køen. Det er symptomatisk. 

 

Men det er kantine, og på Singapore kantina har de godteri og Club SodaDet hjelper bittelitt på humøret til Fnate vaffal.

 

Men det er lite som tyder på at dette blir en fenomenal dag

 

 

Påskeshopping...

Alle har gledet seg til Påske, og siden Fnate og Pappa skal ut på jobbreise til Junaiten fra mandag til torsdag morgen må den store Påskehandlingen foregå i dag.

 

Alle skriver lister over hva de vil ha, og når Pappa kommer tilbake er Fnate fryktelig spent på om Pappa hadde handlet det som stod på lista.Og det var bare å konkludere med at det var innertier. Akkurat som spesifisert. Skikkelig Cola og bokstavkjeks. Det er påskedigg for helter.Men det sluttet ikke der. For en god stund siden bestilte nemlig Pappa en Påskepakke til gutta. De kjeder seg grusomt når Pappa sitter og leser bøker, og Påsken er jo liksom bok-tid.

 

Nå kom denne med posten. Fytti katta


Det er Torbjørn Egner's bok - JUMBO SOM REISTE UT I VERDEN

 

Gutta kan nesten ikke vente med å begynne å lese

 

Påskeharen...

Når Fnate skulle sjekke inn på Sola flyplass i dag fikk han et kart. Et hemmelig kart, bare for små fyrer. 

 

Han kan ikke røpe hvor kartet ledet, men det ledet opp, frem, høyre, venstre, rundt et hjørne og inn i en krok. Der hadde selveste påakeharen satt fra seg en kurv med godis. Godis som er tipp topp for små fyrer på tur. 

 

Men det er super hemmelig hvor den er. 

Minibar... CHECK

Fnate var ikke med til Torndheim i forrige uke, og ble ertet masse av Pappa. Hver gang Pappa fant minibar eller sjokolade eller noe sendte han bilde til Fnate. 

 

Denne uken var det Stavanger som stod for tur, og nå var det ikke tale om å ikke bli med. Pappa hadde advart om at de kanskje ikke hadde minibar på Scandic. De hadde det ikke sist. Men... det hadde de fått nå!!!Kanskje ikke den tøffeste minibaren Fnate har sett, men to Cola er bedre enn ingenting. 

 

Tyggevareavdeling hadde de også. Helt innafor dette her. Fnate rigger seg lett til. Pappa skal ut og "spille musikk og si ting" noen timer, så Fnate har tenkt å bare ligge i soveposen sin og gafle innpå det han kan finne.Det er fint med hotellsengetøy, altså. Men det er enda diggere med noe som lukter Fnat. En uvasket sovepose lukter 100% Fnat. 

Beviset...

Når Fnate kjøper seg en sånn skikkelig brus planlegger han jo å ha den noen dager. Den er tross alt større enn han selv.

 

Men i går hørte han at Mia skulle komme. Forbaska greier. Han har lagt merke til at flaskene i huset raskt blir lettere når hun er der, så han løper i skuffen og henter tusj. Han merker elegant av hvor i flaska han er, og setter Orangina flaska pent tilbake i kjøleskapet.

 

Så... i dag, skal han ha litt mer til lunch. Men...Ved nærmere innspeksjon finnes det ingen tvil om at det har vært tyver på ferdeSånt er så forbaska... så sykt, sykt forbaska.

 

- "Hvorfor gjør folk sånn????" - fortviler Fnate. Det er håpløst

Mandager suger

for gutta oppe hos Bestemor er mandager en møkkadag. På mandager harnemlig Fungerende "fri" fra Bestemor og kuker rundt på Fjellhamar.

Det betyr at de ikke har noen kompis å se på TV med. Gutta elsker TV, men på mandager blir de stort sett bare sittende der og sture og vente på at TV'en skal blir skrudd på.Det er sykt kjedelig når ingenting foregår. Nå er VM i skiskyting over også, så det er liksom ekstra nedtur.

 

Men Fungerende er tilbake imorgen, og gutta lader kranglebatteriene. Sånn sett trenger de mandagen for å komme på nye ting å kverulere med Fungerende om. Han er onkså lett å få til å klikke, men ideene skal nå uansett skapes.

2-Pack

Fnate har blitt dressa opp. Han har fått en fresh båblejakke, og føler seg usedvanlig moderne der han er på vei opp til Bestemor for å selge Dagens Næringsliv.

 

Problemet dukker først opp da Fungerende betaler de sedvanlige 2 kronene, og Fnate oppdager at han ikke har noen bukselommer å stappe de i. Dette kunne blitt et stort problem, men Fnate kommer raskt på en løsning.

 

Normalt sparer han halvparten, og kjøper snop for halvparten. 1 kroner holder nemlig til en ting i kiosken.

 

Men hvis han ikke sparer noe, og bruker alt på å kjøpe 2 ting i kiosken så er det ingen penger som trengs å lagres i bukselomma. Det trengs litt overtalelse hos Pappa, men til slutt får han det (som vanlig) som han vil og kan spankulere rundt i kiosken med hele to kroner.

 

Han er kongen av verden og viser dem til kioskdama, så hun kan se at han er storkar og kan kjøpe to ting i dag. Åj åj åj...

Nå sitter han der i sofaen med både Toppris og en småeksotisk liten røver av en brus.

 

- E'kke dumt å være Fnat, si?

 

Grrrrr.... etc

- "Nå kan du angre, Fnatzy-pants" - bildemeldingen tikker inn på telefonen til Fnate, der han ligger hjemme i skuffen - med bena høyt - og surfer. Meldingen er fra Pappa og viser masse muffins i frokostsalen på Radisson i Trondheim. Sånn muffins Fnate liker og som de ofte har i Junaiten. 

 

Fnate følte seg sliten og ble hjemme fra denne turen til Trondheim. Pappa ville egentlig ha han med, men han hadde til slutt fått lov til å bli i skuffen. Da er det jo typisk at hotellet faktisk har minibar... og at de har ferske muffins i frokost salen. 

 

Pappa har sendt bilder til Fnate hele tiden, og Fnate blir surere og surere. 

 

Så kom siste bildet...

 

- "Nå kan du angre enda mer, Fnatzzz..." - skriver Pappa og legger ved et bilde av et langt kanelbolle og sjokoladekjeksdisplay. - "HÅLL TÅTA!!!!!" - Skriver Fnate ilsint tilbake, før han smeller telefonen i flymodus og slenger den i naboskuffen... før han åpner skuffen igjen og legger en pute og et teppe oppå telefonen og lukker igjen på nytt. 

 

Grrrrrrr... Pappa er en sykt irriterende fyr. Sykt, sykt irriterende. 

 

 

Fakta om Pittsburgh

Fnate har aldri vært i Pittsburgh, og siden Pappa på død og liv skulle jobbe hele morran i dag så fikk han ikke se mye av Pittsburgh heller. Men han lærte en del av den Ghanesiske taxisjåføren i Pittsburgh. Lærdom Fnate aldri har fått fra Pappa. Som for eksempel:

 

1. Afrika er ikke skyld i noen som helst av sine nåværende problemer. Allt er vesten sin skyld

2. Ghadaffi var den beste presidenten på det Afrikanske kontinentet, og Vesten ble så misunnelige at de styrtet ham.

3. USA er det mest korrupte landet i hele verden

4. Frankrike holdt på å gå til krig mot USA tidlig på 2000-tallet, men ble nektet av FN

 

Dette er åpenbart ting Pappa burde ha fortalt en liten Fnat. 

 

Ellers kan man si følgende om Pittsburgh

 

George Washington ble oppfunnet her. Washington er en av "the founding fathers" av et øl Pappa liker veldig godt. Ikke bare Pappa, men mange andre også. De har en statue av han på flyplassen.Foruten å brygge øl med svirebrødrene John og Samuel Adams, fant han opp dinosaurusene. Dinosauruser er Pappas forfedre. 

Brorparten av dinosaurusene ble utryddet i et gigantisk C-moment i karibien for lenge siden, men Pappa var allerede på vei hjem og hadde reiseforsikring. Null stress. Han ble booket om via Canada. 

 

Men Fnate var altså på vei hjem. Via New York og Munchen. Med Lufthansa. Selv om Pappa hadde booket feil mellom Pittsburgh og New York, eler JFK bare en taxitur unna. Vel fremme går han og Pappa til Lufthansa innsjekk. 

 

Vil dere ha en personlig assistent, til å ta dere med igjennom prosedyrene på flyplassen og inn i loungen? - spør Lufthansa dama

- Uhmmm... vi kan sikkert finne veien igjennom security og inn i loungen selv... - begynner Pappa

- Ja.... bare... JA!!! Ikke hør på Pappa - får Fnate hevet inn før Pappa ødela alt. 

 

Så kommer det en jente og tar bagen og Fnaten og drar dem med seg. Først forbi hele køen i Fast tracke'en. Veskene blir kastet inn foran alle de andres. Så rett inn i loungen, der Fnate blir introdusert og det blir opplyst om at han liker Cola. Det hele tok 2-3 minutter... på JFK... i rushtiden. 

 

Four Seasons har fiksa sånt en gang i blant. Men aldri et flyselskap. Fnate er henrykt, og i et svakt øyeblikk glipper det ut av han at BA aldri har gjort sånn. 

 

Uff... det hørtes ut som fryktelig dårlig service - svarer lounge dama. Fnate blir litt satt ut og angrer. Han vil jo fortsatt helst fly BA. 

 

Dessuten, sitter han i stolen sammen med pappa og myser utover Lufthansa loungen. Det er ikke mye her for en liten FnatMen han får til slutt brus da. Han gjør det. Det er bare at han mener å huske at BA har så mange flere og at de bare står der... i endeløse kjøleskap. 

 

Han må fly blått igjen snart. Han må det. Han angrer litt på at han ikke har med seg BA pysjen 

Pappa er en skroting del 157-aktig

I dag har Pappa og Fnate vært på besøk og barbecuefest hos noen i Pittsburg. Pappa ville besøke de og lære mer om husautomasjon. Det syntes de var hyggelig, og mente det kunne passe veldig bra med Rumensk barbecue til. Fnate var bare sånn måtelig interessert frem til han fikk en iPad Pro i hendene.

 

Der var det masse knapper han kunne romstere med. En stod det "Movie" på. Fnate er sjef på Movie og trykket. KA-BLAM, så endret hele veggen seg til en enorm filmskjerm. Lyset dempet seg og det begynte å bråke i høyttalerne. Med andre knapper kunne han lage kaffe, fyre i peisen, trekke for gardinene og alle tenkelige andre ting. Timene gikk mens Pappa snakket om Pappa-ting, og Fnate satt og prøvde alle knappene. Han kjørte gardinene ut og inn og fyrte opp i peisen i timesvis. 

 

Fnate vil ha sånn iPad. En med akkurat så mye knapper. Bestemor kan sikkert trenge en hun også. 

 

Det er nokså motvillig han til syvende og sist gir den fra seg for å dra hjem på hotellet. Heldigvis er det trøst å finne der.Men mens Fnate romsterer rundt stønner Pappa ved kontorpulten. Fnate skal hjem via New York i morra, men Pappa har booket flyet til New York for seg selv...

 

... bare ikke til riktig flyplass. 

 

Fnate blir så sint. Nå blir det å haste rundt i taxi istedenfor å kose seg på kantina. Det er så innmari forbaska. At ingen kan stramme opp Pappa. Han burde ikke fått gå løs. 

 

Åååååååååhhhh!!!

Man har en Fnat...

... man har en strand. Man har en Fnat og man har en strand... Fnate mumler og synger på en variant av en Russisk engelsk-lære-vise der han subber mot stranda. 

 

Etter 3 bitre forsøk på å lage sandslott blir Fnate bare sint av å tenke på det. Først ble han lurt av Pappa, til en strand som var dypfrossen. Den tingen, alene, var tung å svelge. Så kom Miami og Syden. Begge flotte steder, men Fnates forsøk på å lage sandslott strander (ka-chiiiing) hver gang. Det blir en pyramide, og Fnate har rett og slett begynt å miste litt selvtillit. 

 

Så det må betydelig overtalelse til for å få med Fnate ned til stranda. Han blånekter først, lei av å feile, men Pappa insisterer på at han har en perfekt strand å prøve på. Og ingen ser. INGEN!

 

Til slutt blir Fnate med, og subber altså nedover. Det er nå eller aldri.Han ser opp på Pappa en siste gang. Pappa nikker. 

 

Så setter Fnate igang med byggingen, og han merker fort at dette er noe heeeeeelt annet. Han jobber fortere og fortere og snart sitter han der med et bortimot perfekt sandslott. Det er med vollgrav og det hele. Han er så stolt...

 

Her har han hele tiden blitt lurt av juksesand, som har fått han til å tvile på egne evner. Det er ikke til å tro. Åj åj åj. 

 

Jeg er sannsynligvis blant de to, tre beste i verden på å lage sandslott

 

Fnate babler som en foss og legger ut om alle de utspekulerte teknikkene han bruker på å få til det helt perfekte sandslott. 

hits