Colaaaaaaaaaa

Fnate titter lengselsfullt på Colaen i kantina i Boston.

Hvorfor må de på død og liv lage skapene så sinnsykt tunge å åpne? Selv ikke med spenntak klarer en vanlig bruker å få opp døra. Fnate synes dette er helt urimelig.

Fnate på sightseeing

Fnate pleier å trives best på hotellrommet. Ihvertfall når han er på et skikkelig sted sånn som nå, på four Seasons i Boston. Der er han omgitt av myke møbler, deilig seng og han har stor TV og minibar. Fnate krever egentlig ikke mer enn det.

 

Men så er det denne Canarifanten som maser om India. Fnate har ikke kart og argumentering som styrke. Selv om han prøver alle triksene sine med å rope, skrike, løpe i ring og veive med armene eller prompe så vil ikke Canarifanten gi seg. Den er sikker på at den har funnet luftveien til India. 

 

Så Fnate må ut med kameraet sitt og finne fotobevis på at de er i Amerika og ikke India. Det første han finner er en liten hage med et flagg han kjenner godt i bakgrunnen. Det veiver han med i Holmenkollen blandt annet.

Men Canarifanten mente at det godt kunne hende de hadde likt flagg i India. Det hadde ikke Fnate noe godt argument imot. Så han lette videre. 

 

Da fant han en ganske kjent bar der en av Fnates forbilder, Norm, pleide å gå. Nemlig Cheers. 

Men var det nok til å overbevise Canarifanten? Neida, han mente nemlig at det var helt vanlig å outsource til India. Så det kunne godt hende at Norm egentlig var Indisk. 

 

Fnate må slukøret tasse videre. Hah, tenker han. Murstein har de sikkert ikke i India.

Dette beviset ble ikke engang Pappa særlig imponert over. Canarifanten begynner å bli høy på pæra og tipper nok den har vunnet diskusjonen. Såpass sikker at den insisterer på å sende kartet sitt i brevform hjem til broren sin, som bor hos Bestemorra til Fnate. 

 

Men så begynner det å svinge i Fnates favør. Først ser de en politihest. "Hah, politihest har de neppe i India" - hvisker Fnate. Hesten er frytkelig stor så han vil ikke trekke til seg unødig oppmerksomhet.

 

"I den grad det er mulig å få særlig mer oppmerksomhet enn når man reiser rundt i en storby med en elefant som tar bilder fra bakken" - tenker Pappa i sitt stille sinnNå begynner selv Canarifanten å bli usikker. Politihester i India har han ikke hørt om.

 

Like etter finner omsider Fnate det uomtvistelige beviset, nemlig George Washington. 

"Ta den du" - jubler Fnate. Canarifanten prøver seg litt med at Washington var konge i India i 1900-og-pil-og-bue, men det blir raskt avfeid som pølsevev. 

 

Gutta er i Amerika. Det er ingen tvil. Når de kommer tilbake til hotellet er det full ståhei med 40 fotografer utenfor inngangen. Fnate hadde ikke trodd at oppdagelsen hans skulle skape sånt oppstyr. Han snur seg for å bli tatt fint bilde av, men akkurat da kommer det to jenter med kjempestore solbriller imellom han og fotografene. "Meget uheldig" - mumler Fnate.

Har gutta funnet luftveien til India?

Canarifanten ser ut til å mene det. Den har bablet og herjet om India hele tiden, uten at noen har skjønt helt hva den mener. 

 

"Cristobal Fnatlumbus, India!!!! Bongo Bongo!!" - Har den irritert messet overfor Fnate. Fnate har stort sett bedt den ta seg en Cola og slappe av. Til slutt renner det over og Canarifanten tar for seg Fnate og en blokk på "kontoret" på hotellet. Han tegner et meget overbevisende kart.

"Din dust, du har tegna kartet opp ned!" - Grynter Fnate, men begynner å ane konturene av noe her.

 

Canarifanten mener altså at vi har funnet luftveien til India. At vi har flydd i Columbus fotspor, og at de dermed kan kalle seg Fnatlumbuser. Det demrer for Fnate og han lyser opp.

Fnate blir rådvill. Det er Cola i skapet og Snickers i kiosken. Og han mener å være på Four Seasons Boston.

 

"Bombay!!! Nada Boston" - retter Canarifanten. Fnate, som ikke er så rå på kart og sånt, blir svar skyldig og de beslutter seg for å spørre om hjelp. 

Pinlig fersking på flyet

Det var Canarifantens første tur til et annet kontinent. Fnate tippet han følte seg som selveste Canaribal Fnatlumbus på vei til India der de, fulle av muffins, ble guidet til stolen sin. 

 

Canarifanten er tydlig enig. Etter at de får den første brusen poserer de villig vekk, og Canarifanten babler stolt om "Canaribal Arriva, nada Franco. Bongo Bongo"!!! Det er umulig å forstå hva han sier men Fnate skjønner på tonefallet at han er fornøyd der han står klar til å oppdage India. 

 

Etter å ha banket innpå den første brusen er de så mette og blubbete at de spør om å få ta seg en blund i bag'en. Papper sier at det er vel ok, og tenker ikke mer på det. Senere kommer flyverten og skal begynne med middagen. Han diskuterer maten litt med Pappa før han titter ned og flirer. "I have a feeling I have flown with you guys before?" - Sier han. (Det har han, tenker Pappa. Til Australia blandt annet). 

 

Så ser Pappa ned også og der har Fnate blitt færska idet han alene har listet seg ut av bagen. "Jammen, jammen, jammen... Club kitchen..." - prøver Fnate seg. Han skulle jo bare bak og raide sjokkiser og brus på galley, men nå frykter han isteden nødlanding på Grønland og det som værre er.

 

Heldigvis var ikke flyverten sint på Fnate, men spurte heller hva Fnate aller helst ville hatt. Fnate skalv på underleppa, tydelig preget av alvoret. Titter bort på Pappa, som nikker, ser tilbake på flyverten - "En is bare, kanskje"?

 

Flyverten nikket alvorlig og bare minutter senere kommer han tilbake til Fnate med en nydelig is. Fnate er lettet som få. Hvilken overraskelse. Ingen utkasting i fallskjerm over Grønland, men heller en fabelaktig is.

Fnate gaflet i seg, og babler som en foss etter at adrenalinet har lagt seg. Etter isen kom flyverten med sjokolade til alle. Normalt tar han med esken tilbake, men idag satte han den heller på bordet til Fnate og Pappa. Hvilken lykke... 

 

Fnate spiste alt han klarte mens han hørte Pappa og flyverten bable om "mixed fleet" og annet tullball. Samme det så lenge Fnate fikk sjokkis. Til slutt hadde han og Canarifanten spist så mye sjokolade at de måtte kapitulere. Mette, lettet og glade legger de seg til å sove i gjestesetet.

- "India? Buenas noches?" - Hvisker Canarifanten før han sovner?

 

- "Jadda" - Svarer Fnate og legger armen rundt han. Det ordner seg for greie gutter, nemlig. 

Drømme-muffin i London

På vei til Amerika fikk Fnate sjansen til å vise Canarifanten Superkantina. Canarifanten hadde aldri vært på et sånt etablisement før og gjorde store øyne. Fnate hadde lært han opp litt på forhånd så han visste hva som måtte gjøres. 

 

Med en gang man kommer opp rulletrappa hopper man ut av bagen og spinner avgårde. Siden man ofte kommer frem før Pappa kommer med billetten må man ofte finte seg inn. Man later som man løper mot høyre inngang før man brå-vrir seg og tar den venstre. Så er det bare å slippe jubelen løs.

 

Fnate har survet litt over mangel på kake der, men denne gangen fant de en helt fenomenal kake. 

Det var en stor sjokolademuffin med sjokoladebiter utenpå. Og så var det flytende sjokolade inni. Den var så god at det holdt på å dåne. Ganske godt gjemt var den også.

 

Det var to mette fyrer som nærmest måtte bæres ut til flyet. Det betyr at alt er som det skal være. En fin dag i kantina var det ihvertfall.

Da klokka klang....

Hørt i Casa-Fnate idag

 

Kl 08:32:00:  Pip-p.... (klokka ringer)

Kl 08:32:01: "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" - fra en liten elefant i fritt svev fra nattbordet.

Kl 08:32:02: Klunk! - Da en liten elefant lander hodestups i panna på en stor pappa.

Kl 08:32:03: "Au, ååå. Ståååå popp Pappa. Nåååå. Vi skal på tur."

 

Fnate er oppgitt. Her skal vi på tur, det er flere sekunder siden klokka ringte og Pappa er fremdeles ikke på vei ut i dusjen.

 

Da det over 7 sekunder senere ikke har skjedd noe mister Fnate omsider tålmodigheten og bruker alle tatikkers mor. Han bøyer seg frem og slipper en kjempepromp på Pappa.

 

"Å i fy å nøfyse..." - roper han. Fnate puster lettet ut da taktikken funker. Pappa er allerede ute i dusjen, og Fnate holder seg i snabelen mens han dilter ut til kofferten.Endelig kan han puste lettet ut. Jo fortere Pappa blir ferdig og kommer seg avgårde, dess mer tid får Fnate i kantina.

 

Idag skal Fnate kjøre dumbojet til Boston!

Bora Bora Foundation vokser helt ut av proporsjoner...

Fnate har vært busy på jobb i Viafnat og deretter har det vært mye hvile. I anledningen lot han Tellef og Helge ta hånd om Bora Bora Foundation.

 

Det skal sies at han ikke hadde spesielt stor tro på disse guttas evner til å samle inn store beløp tidlig. De har stort sett reddet stumpene i panikk rett før en tur. Når Fnate nå kom opp med sine opptjente 11,- kroner fikk han imidlertid sitt livs sjokk.

Helge og Tellef hadde hatt besøk av masse familie. De hadde nappet grandonkler, tanter, onkler, fettere og kusiner i bukseleggen. Og de hadde HÅVET INN!!!

 

Så mye at skålen alene ikke lenger var nok. De hadde måttet begynne å fylle en egen pengepung. Det var kroner, 10-ere og til og med 20-kroninger. Fnate var mildt sagt lamslått. Først litt snurt over at de hadde klart seg så bra uten han.

 

Men så går det sakte opp for han hvor mye brus og digg de får råd til å kjøpe og da vanker det gruppeklem.

 

Etter å ha fikset så mye penger hadde de til og med tatt seg tid til å fikse en ordning med sin Canarifant. Den er veldig vilter.

Det er bare Helge som helt klarer å holde den, men det er fremdeles litt slitsomt. Den drar og drar og maser om allverden som de ikke forstår. Men det går visstnok gradvis bedre.

 

Fnate på sin side forbereder seg til en skikkelig knalltur med litt jobb, litt ferie og litt luksussmakebit. Ikke bare litt luksus heller, men faktisk ganske mye. Så mye at Fnate bestemte seg for å lage en liten video om det for å få tiden til å gå. Den er ikke veldig avansert og han har allerede vist den på Facebook.

 

video:fnatetilamerika


Men en skikkelig Fnat trenger ikke se på den engang. Han vet at brusen bare er en ørliten filmsnutt unna når han hører denne musikken. Noe som hvet hvor den kommer fra?

Toppjobben begynner

Etter lang trening, etterfulgt av lunch satte Fnatingen igang med den egentlige jobben hos Viasat. Overkvalitetskontrollmesteren kan fortelle at absolutt alt må kontrolleres. Nøye.

 

Selv ekstremt kjedelige ting som desperate husfruer fra Beverly Hills. Fnate husker at han var i Beverly Hills, men da vanket det bare brus og ingen husfruer. Ikke så han noen som var desperate heller, men han kunne huske at hundene hadde votter, sløyfer og permanent. Fnate ser ingen hunder med permanent her, men regner med at det skal være sånn.

 

Men det er også svært interessante ting som skal sjekkes. "Si JA, så skjer det noe" - gliser Fnate fornøyd da denne kommer. Han slafser seg fornøyd rundt munnen.

"Det er masse Japp der, og det er sjeldent feil" - Sier Fnate og godkjenner sendingen med en solid klappesalve. Overkvalitetskontrollmesteren ser også ut til å være fornøyd med arbeidet han gjør.

 

Imidlertid siklet Fnate pulten våt av denne kontrollen, slik at neste må foretaes fra toppen av skjermen. "Det er viktig med fleksible ansatte. Det er de veldig opptatt av i Viasat" - sier Fnate. Når man er riktig fleksibel kan man til og med kontrollere ovenfra og ned.

 

"Det kalles lederegenskaper" - legger han alvorlig til.Fnate mener å ha svært gode lederegenskaper. Overkvalitetskontrollmesteren er alt i alt strålende fornøyd. Det er tydeligvis også resten av Viasat, for når Fnate omsider er ferdig med siste dagen og blir hentet av Pappa er kofferten hans stappfull av ting.

 

Han og Pappa reiser rett opp til Bestemor, Fungerende, Tellef og Helge for å vise frem alt sammen. Her er det godterier, klistremerker og ikke minst en fabelaktig attest fra selveste Viasat Film. Med lommepengebonus på."Det er en sånn "letter of rekomendasjon" - sier Tellef. Fnate bare nikker.


...Og som om ikke det var nok fikk han hele 10,- kroner i lønn for to dagers arbeide. Det er virkelig lederlønn. Fnate får jo normalt 50 øre i ukepenger, så dette er mer penger enn om han sparte alle ukepengene sine frem til Bore Bora turen.

 

Tusen takk til Overkvalitetskontrollmesteren og Viafnat for en kjempebra arbeidsutplassering.

Arbeidsutplassering hos Viasat!

Overkvalitetskontrollavdelingen til Viasat følger, naturlig nok (i flg Fnate), nøye med på bloggen hans. Da de så at han hadde blåst hele bonusen på Bora Bora tur, og de kun satt igjen med en eneste krone til roomservice tok de affære.

 

De inviterte han sporenstreks til 2 dagers utplassering i overkvalitetskontrollavdelingen. Om han var flink skulle han få lønn. Det var en stolt og spent Fnat som ble overlevert (Pappa slapp ikke inn) Viasat.

Det første han måtte innrømme var at han ikke hadde boa. Først ble det litt oppstandelse ettersom Viasat er veldig strenge på at alle ansatte må ha boa lett tilgjengelig. Heldigvis var det en røver som hadde med en ekstra paljettparasoll som kunne brukes.

Deretter bar det på trening og opplæring. Det meste her handler jo om å se på TV eller høre på radio. Fnate regner seg som ganske god på dette. Men opplæringsassistenten hans - med kodenavn "Bjarte" - kunne fortelle at her var det anderledes. Det nyttet ikke å sitte og skrike, heie på Northug og slippe sure duer når man jobbet med kontroll. Da måtte man være blodseriøs hele tiden.

 

Fnate bet seg nærvøst i underleppa. Heldigvis lot "Bjarte" han øve med en liten skjerm først. Da ble det litt enklere. De fant ut at de hadde en del felles interesser også, nemlig Donald Duck. Fnate har lært mange slue triks der.Etter treningen var det tid for lunch før den virkelige jobbingen begynte. De hadde svært mye vondt til lunch. Fnate prøvde innholdet i en av lunchposene deres men måtte løpe rett på ramma. Men han ble lys våken, så det var nok et utspekulert ninja-triks for å få arbeidsstokken igang.

Først etter lunch den første dagen var det endelig tid for den egentlige jobben. Han følte seg selvsikker etter treningen og spinner inn på overkvalitetskontrollavdelingen og møtet med Overkvalitetskontrollmesteren.

 

Det skulle vise seg at alle på Viasat hadde gledet seg til han kom for å kontrollere og hadde signert en stor tavle for han.
Man kan trygt si at starten på dagen var brillefin...

Tilbake fra arbeidsutplassering hos Viasat

Pappa var veldig glad da han fikk Fnate tilbake fra Viasat. Fnate skjønte godt hvorfor. "Det er neppe særlig gøy hjemme uten meg?" - var det første han sa til Pappa. Deretter bar det rett opp til Bestemor for å vise alle tingene til gutta og Bestemor. De var selvfølgelig også veldig spente på hvordan det hele hadde vært.

 

Fnate var også veldig sliten og orker ikke fortelle alt som har skjedd før imorgen. Men han vil si en ting og det er takk til Overkvalitetskontrollmesteren. Ikke bare var Fnate på jobb på Viafnat, men han bodde også hos dem. Og han vil så fort som mulig takke for servicen. De hadde helt klart skjønt hvordan en stjerne ville ha det. Først og fremst var det bra utsikt.

Det gjorde det mulig å vinke fra verandaen. "Det er svært viktig i showbiz" - sier Fnate.

 

Derneste hadde de full kontroll på raideren hans. De hadde til og med slengt inn en del bonusartikler. Fnate er storveis fornøyd med dette. Alltid fint å kunne trekke seg tilbake med et knippe brus etter endt økt.

Og som om ikke det var nok hadde Overkvalitetskontrollmesteren fikset egen skuff MED tilbehør.Fnate har ikke annet å si enn at dette virkelig er eksempler til etterfølgelse. Fnate påpeker at Pappa har mye å lære her, og har allerede organisert et toppmøte i London om 3 uker for at dette skal kunne diskuteres.

 

Men nå skal Fnate sove før han imorgen forteller mer om hva han gjorde.

Fnate skal på arbeidsutplassering til TV-stasjon imorgen!

Imorgen og fredag skal Fnate på ærefullt oppdrag. Han har blitt invitert på 2-dagers arbeidsutplassering i selveste showbusiness. Han skal være med en Overkvalitetskontrollmester og se til at allt går riktig for seg.

 

Fnate gleder seg naturlig nok voldsomt, og har ligget i skuffen sin med bena høyt i hele dag. Han har også måttet tenke på hva han skal pakke siden han skal bo borte. Uten Pappa.

 

Det er ikke lite Fnate mener er absolutt nødvendig å ha med. Det første han var bekymret for var at han ikke hadde en skikkelig boa. Det var tross alt showbiz. Men Pappa sa at de nok hadde boa om det skulle bli nødvendig. Pappa lurte også på om det virkelig var tvingende nødvendig å ha med bildet av Roald Amundsen, men Fnate var urokkelig. Men det er mye ting for en liten koffert."Det bildet har jeg tatt i Nome i Fnatlaska, og det skal med" - konkluderte Fnate. Det andre han sloss hardt for var brusbongene fra Admiral klubben, Eurobonuskortet og Passet. Tannbørste og niste sa seg selv.

 

Med kameraet hans på toppen er det bare så vidt det får plass.Men såvidt holder i lange baner.

 

Nå er det bare å glede seg. "Det er viktig å være flink til å slure og se på TV i en sånn toppjobb" - sier Fnate. Pappa tenker at akkurat der er nok Fnate på høyde med de beste i utlandet.

Surpriiiiiiiiiise...

"Blei du overraska da du hadde telt ferdig og åpnet øynene?" - Spurte Fnate påtatt entusiastisk da han hadde revet av tapen og åpnet skuffen til Canarifanten. Han hadde glemt det i farten mens han var oppe hos Bestemor og sjekket innsamlingen til Bora Bora fondet.

 

Canarifanten kunne i høeste grad bekrefte at han hadde blit overrasket. Han hadde talt til 5000, åpnet øynene til en bekmørk skuff som i tillegg var lukket fast.

Men han var glad for å slippe ut igjen da han tross alt stoler på Fnate. Fnate tar han godt under armen og legger ut om hvor mye de hadde samlet inn til Bora Bora.

 

"Bora Bora?" - spør Canarifanten. Fnate legger ut...

Barnevakt - manuell sådan

Etter å ha vært ute på tur sammen med Canarifanten en hel uke var Fnate sliten. Ikke bare var det jobb, men han hadde en å ta vare på i tillegg. En som stadig maste og ville ulike ting. Fnate var helt utslitt.

 

"Du har ingen anelse om hvor slitsomt sånt er du Pappa" - kunne Fnate fortelle. Fnate tenkte at her måtte han finne en løsning for å få litt nedetid. Eller "me-time" som han har hørt jenter si at de trenger når de er slitne.

 

Så Fnate sa til Canarifanten at han kunne ta en liten tur i skuffen sin. Canarifanten gjør optimistisk som han blir fortalt og hopper nedi.

Så lukker han øynene og Fnate sier han kan telle til 5000 eller noe deromkring.

 

"uno.... dos... tres...cuatro..." - begynner Canarifanten.

Fnate henter barnevakten og begynner å få den på plass. Det tar ikke så lang tid, og Fnate er utrolig fornøyd når det er ordnet.

Vips så den manuelle barnevakten på plass. "Her har nok mange foreldre noe å lære" - sier Fnate. Sliten men fornøyd. Det er tid for å bikke litt og se på TV.

"Cincuenta y tres... cincuenta y cuatro... cincuenta y cinco..." - Høres det fra skuffen. Litt svakere nå. Det er viktig å få litt kustus.

Hotelltest 3 av 3 - RADISSON ROYAL GARDEN i Trondheim

Etter en fin og humpete flytur fra Stavanger landet Team-Fnate i bartebyen og var klare for siste hotellkjede test i denne omgang. Det var i og for seg Radisson Fnate hadde størst forventninger til. Canarifanten husker også Radisson hotellet i Stockholm som trivelig. 

 

Nå var det Royal Garden i Trondheim som skulle til pers. Det viktigste først: Var det minibar?

Det var det, og med andre ord kan hotellet oppnå hele rekken av terningkast. Helt opp til det magiske terningkast 7. Men her er det altså også viktig å peke på at minibar kan være så mangt. 

 

Gutta tar seg en tur over i tørrfór avdelingen, og sammenlignet med RICA Airport på Sola var dette sørgelig tynt. "Hasta La vista Sjokalda?" - Spør Canarifanten. Fnate kan bare riste oppgitt på hodet. "Nada sjokolada." - konstateres det tørt.

Underholdningstilbudet var de derimot enige om at trakk opp. I motsetning til de kjedelige fnatskjermene på de to andre hotellene hadde Royal Garden vartet opp med en TV som er testet i vindtunnell.

 

"Denna fine runde skjermen gjør at du sparer ca 7% drivstoff om du har full maskin" - forteller Fnate. Tydelig inspirert av Bjørn Kjos. Canarifanten kan bare beundre Fnates bunnløse krater av kunnskap. 

Nest sist tester de ut senga. Ikke like fluffy som den i Stockholm, og de hadde heller ikke lagt frem "soveposer" til gutta. Men putene var store og fine. Så fine at de gikk for en høneblund med det samme.

Til sist kommer det som de synes var den store oppturen, nemlig utsikten. Utsikten var sjennial, og de har bestemt seg for hva som blir kveldsunderholdningen. Det blir først litt arbeid med å flytte over all brusen hit, men deretter planlegger de å sette seg i vinduskarmen og drikke opp hver dråpe mens de titter ut.

Så hva blir konklusjonen her da? "Ikke like bra som RICA i Stavanger" - sier Fnate raskt. "Det hadde mye mer sjokolade blandt annet. Også virker det litt gammelt og slitt. Se bare på vinduskarmen". 

 

Men siden utsikten er så bra og det tross alt var minibar lukter RADISSON på 4'ern. Men gutta faller allikevel ned på at det må bli en 3+. De får trekk for at det virker litt slitt, at det manglet soveposer og for den totale mangelen på sjokolade. 

 

Vinneren i denne Norske testen er enstemmig RICA AIRPORT SOLA. 

Hotelltest 2 av 3 - RICA AIRPORT (SOLA)

Da var tiden kommet for hotellnummer 2 i Fnates Norgesturné. 3 hotellkjeder på 3 dager. Idag var det Rica Airport hotell på Sola som stod for tur. Fnate og Canarifanten tar selvfølgelig det viktigste først. Var det minibar? 

Det var det i høyeste grad. Ikke den mest innbydende Fnate har sett, men absolutt duganes og med et slikt utgangspunkt lover mye bra. Det som trakk ytterligere opp var sjokoladeskapet ovenfor. 

Med disse tingene på plass er det klart at ingen terningkast blir utelukket. "Herfra og ut er alt mulig" - sier gutta nærmest i kor. Canarifanten har lært seg sjargongen.

 

Etter denne syretesten grabber de med seg litt snop og utforsker resten. Det neste de fant var en stor og fin sofa der de for eksempel kunne slappe av og se på TV. Dette selv om det ikke var en suite.

Et stykker bortenfor (noe som forundret Pappa) var det et bord. Pappa kunne altså stå ved bordet og titte ut av et vindu, eller sette seg i sofaen men ikke ha bord. "Meget praktisk" - kommenterte Fnate. 

 

På bordet var det også "komplimentary". Fnate husker at dette pleier å være kupromp, men her var det to deilige sjokkiser som altså ikke koster noe. Hvilket betyr at han ikke får kjeft når dagen er over. Han ber Canarifanten sjekke ut doen mens han raskt gafler dem i seg med hud og hår.

Dette trakk selvfølgelig også opp. Men det stoppet heller ikke der. På senga hadde de til og med lagt ut soveposer til begge gutta. Dette er noe de virkelig setter pris på, og det var en stor overraskelse.Senga forøvrig var omtrent som på Scandic bortsett fra litt andre farger. Den var helt ok, men ikke fenomenal.

Så hva sier gutta om den endelige konklusjonen sin?

 

"Jo..." - begynner Fnate. "Det er klart det beste hotellet vi har bodd på i Stavanger området. Rent og fint. Digg minibar og gratis sjokolade". "Mucho grande. Buenos dias. Adios" - legger Canarifanten til (Han er Spansk).

 

Men Fnate må legge til at det helt ikke er i stil med de beste hotellene han har bodd på. Det er ikke sånn at han får lyst til å rive av seg trøya og bare dure rundt i gangene. 

 

Allikevel bestemmer de seg for å gi det en terningkast 4+. Det er veldig høyt, men bortsett fra at det ikke var luksus, så var det meste på stell her.

 

"Arrivaaa. Bongo, bongo" - avslutter Canarifanten klokelig fra kofferten.

Fnate kjører Flaggruten fra Haugesund til Stavanger

Morgenen etter den travle hotelltesten skulle Fnate reise videre til neste hotell. Fnate var skeptisk da Pappa ikke hadde booket fly, men snarere en båt. Han tok seg stadig til panna for å illustrere hvor håpløst et valg det var. 

 

Det ble litt å vente på kaia også, men det var mye fint å se på.

Fnate hadde også tid til et lite selvportrett ettersom det var lenge å vente. Han puslet lenge for å finne helt riktig vinkel og innstilling av linser. Han har blitt fenomenalt god i det siste og forventer seg en fotopremie snart.Men altså, til hovedsaken. Ferge. Det var utrolig kult å kjøre ferge. Og så hadde de en kiosk med sjokolader, brus, pølse, popetgull og alt en skulle måtte trenge. 

 

Og så gikk det utrolig fort!

130 Kilometer i sekundet anslår Fnate selvsikkert. Her skulle Tellef ha vært. 

Hotelltest 1 - Norgesturne - SCANDIC HAUGESUND

Det første av tre hoteller på Fnates vårturné i Norge stod klare til å testes. De visste utmerket godt at han kom og han tippet de gledet seg. Dog åpenbart ikke nok. 

 

Det er verd å nevne med en gang at det ikke var minibar, noe som utelukker mer enn "3 stjerner" eller terningkast 3 om du vil. Spørsmålet da var om det skulle bli 3 eller lavere. Siden Fnate ikke måler kvalitet i forhold til pris (det er irrelevant siden Pappa betaler) så vil "3" her være ganske bra. 

 

Han og Canarifanten begynner med utsikten som er relativt stusselig.

 På den andre siden var det en stor og fin TV de kunne titte på.

Det var også en ganske stor seng, som umiddelbart virket litt puslete og kjip...

Men som det raskt viste seg at hadde nok puter til at man kunne lage en borg for å forsvare seg mot innvaderende hybelkaniner og annet gruff. Så Fnate sov godt. Canarifanten var fremdeles litt usikker og ville sove i kofferten.

Det skal legges til at de hadde en meny med ting de kunne kjøpe. Men det er ikke lett for en velferdsoffiser-Fnat å ringe ned og bestille ting på den måten. Det tittet på den. Fant enkelte ting som fristet gjorde de også. Men kom ingen vei med det. Så det var bare å gi opp.

Pappa sa også at det var en hyggelig bar nede og der satt han og mesket seg mens gutta satt på rommet og vansmektet. 

 

Så hva blir Fnates dom over SCANDIC HAUGESUND?

Canarifanten vender rompa til. Men Fnate synes at den gode senga, store TV'en trakk opp. Det var også nytt og fint. Og de skulle få litt for at de i det minste hadde forsøkt å gjøre noe med den åpenbare minibar problematikken. Selv om denne menyen i seg selv var håpløs. 

 

Det negative var selvfølgelig mangel på nettop minibar, hvilket utelukker noe mer enn terningkast 3. Men også utsikten og at Pappa fant fin bar nede. 

 

Endelig konklusjon ble derfor Terningkast 2+. "om Pappa'n din nekter deg et skikkelig hotell er dette blandt de bedre av de usikkelige.

 

For å få perspektiv på kastene er for eksempel Thon Hotell Munch i Oslo Terningkast 1- og Four Seasons i Yellowstone terningkast 7

 

En fin helg er over og jobb venter...

Fnate har hatt en strålende sportshelg hjemme. Han fikk lørdagsgodtet sitt uten å måtte mase, og Norge herjet på ski.

 

Størst var det med 4-dobbelt Norsk for damer. Fnate var i ekstase og løp 39 æresrunder rundt jukkapalmen i stua. Han holdt flagget over hodet og lagde mye lyd. "In the laaaaand of the freeeeeeee..."Etter å ha konkludert med at Norge var best i absolutt alt var det bare å begynne å pakke til ukens utflukter. Fnate skal på rundtur i Norge der på Pappa skal ha kveldsforedrag i flere byer. Så Fnate blir fullt opptatt som velferdsoffiser. Han skal kjøre både båt og fly og teste 3 ulike hotellkjeder.

 

Han fikk også tid til å se litt på sommerferie bookingen sin. Den som har knekt hele budsjettet hans og sørget for at han må spare alle pengene han kan frem til sommeren. Etter Bora Bora skal for eksempel han og gutta bo høyt oppe i et furutre et sted i California. Noen har spurt om de har "room service kano" der også, men Fnate innser at det nok kan bli komplisert.

Men det er ikke så lenge Fnate behøver å titte før han skjønner hvorfor han må jobbe og spare. Motivasjonen er på topp og han har pakket lua så han kan snu den bak-frem fra tid til annen.

There's no business like show business...

Fnate synger og raller rundt i kåken. Han har laget seg en boa og er fryktelig opprømt.

 

Hvorfor? Jo, Fnate har nemlig fått invitasjon til en utplasseringsdag i selveste show business. Ikke foran kamera, men som kvalitetskontrolloverinspektør. Det er tross alt enda bedre.

Han gleder seg fryktelig. "Man får mat også. Brus og M-sjokolade" - jubler Fnate.

 

Det blir ikke neste uke, da Fnate må jobbe Norge rundt med Pappa. Men han håper han håper de kan ta imot han uken etter.

 

Håpe håpe håpe...

hits