Det nærmer seg Australia...

... og pengene ruller inn. Det har vært mye jobb i det siste, noe som har gjort at Fnate ikke har hatt nok tid til å blogge. Ikke bare han, men også Tellef og Helge har stått veldig på for å tjene penger nok til Australia. Fnate var lenge snurt over at de andre ikke jobbet, men når de først satt igang har de virkelig stått på. Tellef går hver dag tur med en hund som heter LarrisLarris er egentlig en snill hund, men han drar visst veldig i båndet. Og så vil han på død og liv ut i hagen... Så det blir fryktelig slitsomt for Tellef.Helge har ingen sett noe til på over en uke da han er rundt hos naboene og synger og spiller for penger. Fnate har jobbet hos pappa, men hadde et avbrekk i helgen da han var og solgte ting til mamma. Det ble knallsuksess. Han solgte 1 avis, 1 blad, 1 tomeske, 1 British Airways bil og 1 kake. Han hadde ventet 2-3 kroner for det.Men isteden fikk han hele 5 Australske Dollar og en t-skjorte. Det var mye mye bedre enn ventet. Dagen etter var det oppsummering hos Tellef der Fnate stolt viser frem den første Australske pengen.Gutta satser på 25 Australske Dollar hver. Da skal de ha så det duger!

T-skjorta skal Fnate bruke på stranda i Australia, men han har fått lov til å ha den litt på seg nå også.

Kanonfotograf Gudleiv Fnaten har funnet favoritt-digg

Fnate øver seg veldig på fotografering om dagen, men selv kanonfotografer trenger pust i bakken. Til pausene har Fnatosaurusen funnet seg en helt ny favorittmat. Sjokoladeboller. Noen er bedre enn andre, og disse er skikkelig digge! Superdigge faktisk.Pappa har dem i kjøleskapet, og hver gang han har vært ute en tur er det bedre plass i boksen når han kommer tilbake.

 

Fnate har fått sitt eget kamera!!!

Hittil har Fnate måttet få hjelp til bildene sine. For det meste av pappa som har tatt dem med telefonen. Men Fnate har vært både snill og flink, så pappa syntes han fortjente et eget kamera til Australia turen. Det ble et Canon Powershot G12 som han fikk idag. Han satte straks igang og øve seg. Det er jo ikke så lett når man er en bitteliten fyr. Perspektivene blir litt anderledes når man er 15 centimeter høy. 

Men sånn har Fnate det hjemme i stua.

Pappa og Fnate dro så opp til Bestemor for å vise frem kameraet. Ute møtte Fnate Tellef som tjente penger til tur med å gå tur med ei bikkje som heter Larris.inne satt Fungerende Bestefar og tittet på skiskyting. Det var litt vanskelig å få noe skikkelig bilde av fra Fnates perspektiv. Men det hindret han ikke i å forsøke.
Til slutt var det kaffekos på kjøkkenet hos Bestemor. Det var noen rare små boller med is inni. Fungerende spurte Bestemor om de var kjøpt på tilbud. Da ble Bestemor vrang. Men det gjorde ingenting for da kunne Fnate benytte sjansen til å gafle i seg noen fler.Vel hjemme hadde Fnate fått solgt Dagens Næringsliv avisa til Fungerende for 1 hel krone, og denne gikk rett i sparebøssa for Australia tur. Så fant han til slutt en ny funksjon på kameraet sitt - Selvutløser. Kuuuuuuult.Litt mer øving de neste par ukene så kommer det til å vanke supre bilder fra Fnates tur i F i Fnatstralia.

Hvor er Fnate idag?

Idag var Fnate på et annet kontor enn hjemmekontoret. Han kaller det "nesten-som-hjemme-kontoret".

Utenfor var det en utstilling av andre fnater. Riktig store Fnater.Riktig fine var de. Inne på kontoret derimot var han ensom Fnat. Han fant seg en brus i skapet, fant pulten sin og satte seg til å jobbe. Han hadde en del uleste poster på Flyprat. Viktig å prioritere.Men hvor er Fnate nå?

En dag på hjemmekontoret

Fnate har fått 3 riktig gode forslag til hva han kan gjøre i sommerferien. Både Hawaii, Atlanta og Afrika frister. Men da trengs det kæsj.

Så Fnate passer hjemmekontoret når ikke pappa er der. Han mener det er litt av en jobb å holde orden på alt. Ca slik ser en vanlig dag ut sett med webcam

07:00 - Fnate står opp sammen med pappa. Han er ved godt mot.

08:00 Pappa har gått og det begynner å bli kjedelig. Kanskje man skal blunde bittetlitt10:00 Lavmælt gurgling


11:30 Bena høyt er viktig13:00 Snudd seg i søvne. Bena fallt ned på feil side. En typisk blødme, men en man ikke vokner av15:15 Var det noen som ringte på? Næh... Snu seg. Grynt. varme pedaler...
16:45 Drømmer om at pappa har med brus hjem...Livet er et slit...

Noen som har forslag til hva Fnate skal gjøre i sommer?

Snart skal Fnate til Australia sammen med Tellef og Helge. Det blir voldsomme greier, og han gleder seg veldig. Men etterhvert kommer det sommerferie også...

Fnate og pappa skal nok en liten tur da også. Men hvor? Pappa har spurt Fnate hva han har lyst til, og Fnate sitter og koser seg med kartet:

Men her trengs det hjelp. Er det noen som har forslag til hvor en Fnat bør dra i sommer?

 

Noen får krav har han: At man kan fly store deler av distansen, at det er tilgang på brus og sjokkis, at det er trygt og ikke minst at det er fint.

Helge feirer kvinnedagen

Fnate var oppe hos Bestemor for å sjekke hva de andre gjør for å tjene lommepenger til Australia tur. Fnate holder nemlig veldig på. Han selger unna gammelt skrot, rydder og strever.

Turen opp til Bestemor kunne han spart seg. Der skjedde det ingenting. Helge lå bare med med hendene under hodet og koste seg i vårsola foran juletreet sitt.Fnate spurte hvorfor han ikke drev med noe, men Helge sa at det tross alt var DEN ENE DAGEN i året da det var jentenes tur til å ordne opp, nemlig kvinnedagen. Så han aktet å fortsette å dra seg i vårsola.

Tellef var ikke særlig bedre, så Fnate dro hjem.

Fnate vært i Kollen

Mammaen til Fnate er som tidligere erkjent ikke bare ekstremt lur og pen. Mamma har også en fryktelig travel jobb og er sjef og viktig. Når Mamma sier hvor bussen er, så går alle dit. Selv om de er usedvanlig store og har dialekt. Det betyr liksom ingenting når Mamma sier ting. Fnate er stolt av mamma.

Siden Mamma er så sjef fikset hun så Fnate fikk bli med til Kollen på hopp. Det er Fnates første skikkelige VM noensinne. Fnate hadde med seg flagget, som virkelig fikk kjørt seg denne magiske dagen.Desverre var det en del tåke, så Fnate slet litt med å skjønne hva som var greia med hopp, og ikke minst hvor de hoppet. Det eneste han så var noen skiløpere som ramlet ut av skyene.Men lure mamma hadde vært og kjøpt brus og Kvikk Lunsj til han. Og ikke nok med det, han fikk også Kollenpølse. Når han kom hjem til pappa var han dog usikker på om den hadde vært med eller uten brøl.

Det eneste han mislikte litt var at noen Nordmenn ikke hadde respekt for flagget sitt. Flagg skal ikke ligge i søla. Det gjør ihvertfall ikke Fnate sitt flagg. Fnate skuler litt indignert på flagget "naboene" hadde lagt i bakken.Men stort sett var han ekstremt glad og oppspilt når han kom hjem til pappa. Han hadde også fått lue av mamma. En ekte jobb-lue, og det var uaktuelt å gå å legge seg uten lua og flagget.Husket han å si at han hadde fått både brus, pølse, sjokkis, lue og hørt kollen-brøl?????

TUSEN TAKK MAMMA - DU ER BEST I VERDEN.

Mini-ekspedisjon til Søta Bror. Midt i VM

VM har gått ganske bra så langt. Norge har gjort det bra, mens Sverige har "vallat" seg bort. I helgen hadde Fnate og pappa sett reklame på TV for at "det er ingenting som å se Norge vinne på Svensk TV".

Hva er det med disse Svenskene, tenkte Fnate. Kanskje bedre å svinge bort og hovere litt der borte istedenfor å bare se på TV. Tirsdag dro han og pappa på ekspedisjon.

Dagen begynner tidlig med frokost på loungen. Dette er alltid en fin start på dagen.

Mens pappa spiste selvdød grevling og sølevann, hadde en lur Fnat grabbet til seg litt blank brus, potetgull og en deilig kake.Det nytter jo ikke å dra på kosetur i økonomiklasse, så ikke lenge etterpå fikk Fnate nok en frokost. Men hvilken skuffelse... Som regel pleier det å være en liten sjokkis der, men ikke idag. Hva skal Fnate med egg, yoghurt og brød liksom?
Fnate var potte sur, men pappa syntes det var kjempegodt, så etter litt bytting og dealing fikk han byttet inn sin i en brus. Nå er livet kos igjen, og her sitter Fnate med Cola. Morgenidyll hos SAS dette.Etter han landet hentet han en Stockholms guide. Hva skulle han gjøre? Svenske skuffelser var i fokus, og det var mye å velge i. Valget fallt til slutt på WASA skip museet. Så vi jogget ned til toget. Toget var veldig fint, så han satte seg og leste litt til i Stockholms guiden. Kanskje han skulle sjekke ut den jevne Svenske først?Fremme i Stockholm ruslet han og pappa rundt for å studere hvordan Svenskene oppførte seg mens gutta deres igjen skulle feile miserabelt på ski. Midt i 15-kilometeren stilte han seg opp i Drottningsgatan og så rundt seg. Svenskene virket veldig normale.Etter en stund møtte han flere Svensker som Fnate spurte: "Hur går det på skider? Gillar ni VM?" Svenskene var imidlertid veldig hyggelige om enn litt triste. "Vi har vallat bort oss." Sa de. Så spurte de hva han hette og hvor han kom fra. Fnate ble tankefull. Svenskene var jo hyggelige. Det virket ikke så spennende å gå på Wasa museet allikevel. Så Fnate spurte pappa om ikke vi kunne dra tilbake isteden. Tiden for hovering var over, og han hev seg på Arlanda Express igjen.Deretter bar det til loungen. Tankefullheten var over og Fnate fikk umåtelig lyst til å ommøblere litt på kunsten i SAS-loungen. Her er (fra venstre) HUGIN, FNATIN og NØFFIN:Alt i alt en lærerik tur: VM er gøy, Svensker er egentlig snille og det er godt med brus. Men til slutt blir man trøtt og da er det fint å kunne legge seg på loungen og sove.Også er det fint å ha en pappa som sørger for at man kommer seg hjem når flyet går.

hits