Fnatmuda...

Fnate koser seg stort i Fnatmuda. Men i dag kom Pappa med ukepenger til han. Det var tross alt ny uke. Men Fnate er skeptisk til disse. For det første er det seddel. For det andre er den krøllete. For det tredje... åjåjåj...

 

Han er svært skeptisk når han tar den med til butikken og spør hva han kan kjøpe for den. Han ønsker seg en kjøleskapmagnet, og heldigvis sier de at han kan få hvilken han vil, og fortsatt få penger tilbake. Det er jo positivt. Men det viktigste her nede er å kose seg på verandaen og foran peisen. Det er så fint. Og i dag har han vært ute og kjørt taxi og vært i byen. Det er fine ting på ferie. Og han er rimelig fornøyd med kåken han har booka. Da får det ikke hjelpe at gjengen er "1 short". 

Du har ingen ide...

...du har ingen ide om viktig jeg tror jeg er...Etter to netter i New York var det dags for den utflukten Fnate hadde valgt selv, og kjøpt for deler av innholdet i spare-påske-egget sitt. Da er det kun det aller beste som gjelder. Etter et mislykket forsøk fra Pappa på å kjøre T-banen ut til JFK flyplassen - noe en enormt stor svart fyr med caps og saggebukser fortalte Pappa at ikke gikk - ble det heldigvis taxi. Pappa vurderte også sånn Uber ting, men det kostet dobbelt så mye som taxi.

 

Fnate surmuler litt på fortauet - "det skal da ikke stå på penger når det gjelder meg? Jeg er jo best..." - mumler Fnate med underleppa ut. Et triks han har lært siste året. 

 

Uansett blir det taxi, og selvfølgelig blir Pappa sittende og bable som en foss med taxisjåføren. Det prates og snakkes over en lav sko, og til slutt legger taxisjåføren til Pappa på Facebook og sier at om Pappa kommer til landet hans - er det bare å ta kontakt, så skal det organiseres stor fest med mye skåling. 

 

- "10 til 15 liter vin er ikke uvanlig når vi organiserer fest. Også drikker vi av horn. Det er så fint" - forteller han. Fnate må love Pappa å ikke avsløre hvor han er fra, da det nok kan hende at noen skal overraskes med en tur dit. Fnate lurer imidlertid på om de har Cola der. Det hadde de også. Men Fnate er fortsatt snurt over at han selv får alt for lite fokus denne morgenen.

 

Men så kommer han frem til flyplassen og hit. Admiral Klubbens Flaggskip Avdeling. Her... endelig... er det noen som vet å behandle Fnate som den prinsen han egentlig er. Han er fremdeles litt snurt når han subber bort med billetten sin til mannen, som tar det og hever øyenbrynene... så ber han Fnate følge etter han inn igjennom en låst dør og ber Fnate slå seg løs. 

 

Flaggskip-kantina!!!!

 

- "Når en mann som ser sånn ut ber deg følge med han inn en låst dør må du aldri si ja med mindre du vet akkurat hvor du skal, Fnate" - sier Pappa

- "Jaaaadaaaaaaa, Pappa..." - Fnate tripper på innsiden av døra. 

- "Og lover du å oppføre deg sånn nogenlunde her?" - Følger Pappa opp. Han holder Fnate i hånda, mens Fnate vrir og vrikker på seg for å komme løs. Og med et siste lille rykk lykkes han, og løper avgårde med henda veivende over hodet. 

- "Neeeeeeeeeeeeeeiiiiii, ikke i det hele tatt" - roper han og løper avgårde mot kjøleskapene og buffeten. 

 

Pappa finner han litt senere, sittende og le seg skrukkete ved voksenmaten. Den Pappa skulle ha til frokost... laks... med kapers... Han holder på å rulle av bordet når han ser utrykket til Pappa. Han gjør en solid trommesolo i lufta. 

- "KARMA!!!"

 

Men når han omsider får samlet inn litt kake og brus roer han seg godt. Han bare gleder seg så innmari til ferieplassen sin de neste to dagene.Flaggskip-kantine og ferietur er nokså oppesen. Nokså, nokså oppesen.

Fnater på Lufthansa

- "NEI" - utbryter Fnate - "hun sa det var min seng"

 

Pappa kommer tilbake fra toalettet etter å ha bedt betjeningen lage ferdig en seng på flyet. Flyvertinna, som virkelig var blitt kompis med Fnate, hadde hentet han og lagt han i senga. Det oppstår betydelig munnhuggeri når Pappa også vil legge seg i samme seng. Til slutt må Fnate innse at Pappa ikke kan stå hele veien til New York. Men han nekter å gi seg uten videre og dealen er at han skal få en diger brus. 

 

Så slipper Pappa, til nød ned i køyaKort oppsummert, så har han bare konkludert med at han aldri skal fly på noen annen måte enn med Lufthansa Firstnessclass. Aldri før har Fnate fått SÅ mye brus ombord i et fly

Boykott Australia

Fnate hadde egentlig lyst til å tilbake til Australia. Han og Pappa har faktisk spart noe som heter OnBusiness poeng i flere år for å få råd til en Råkkestjerne tur til Australia.

 

Så... igår sitter han der og ser på TV serie fra tollkontrollen i Sydney. Der kommer det en Sør Amerikaner som har med en fyrer i bag'en som het Gregorio. Han virket riktig hyggelig. Han var fobbalspiller og trener.Alt virket fint... helt til tolleren tok alle tre vennene fra han og begynte å måle og riste dem... og så si at de måtte skjære opp Gregorio med kniv...


Fnate snur seg desperat... tårene triller... de skal sprette han opp...

 

Har de ikke følelser i det hele tatt?


Etter at de, på mest bestialske vis har drept Gregorio forteller de at han ikke engang får ta med seg liket inn i Australia. Dette etter at de helt deler av innvollene til Gregorio ut på bordet.De mente at de skulle legge liket av bestevennen hans på et lager, for å kunne bli plukket opp igjen på vei tilbake til Sør Amerika.

 

Fnate er sjokkert. Fullstendig sjokkert. Sånt går bare ikke an. Det er hårreisende. Pappa lover dyrt og hellig, at om noen hadde truet med å ta livet av Fnate eller nektet han inn, så ville Pappa sagt at; "da drar vi igjen. Første fly vekk fra møkkalandet ditt. Samma hva det koster. Ingen kødder med Fnate".

 

Fnate skal ihvertfall aldri, aldri, aldri til Australia.

Ny premie

Åj åj åj... I vinter vant Fnate enda en reisebrevskrivekonkurranse, og det tok litt tid før premien kom. Men til slutt kom noen med den. Den var stor...


Det er et svare strev å pakke ut. Det er nemlig en riktig diiiiger pakke. Men det viser seg snart at den er verd å vente påÅsså er den i solid metall, så Fnate klarer ikke engang løfte den. Han har ikke nubbesjans. Men når Pappa hjelper han å få den på plass er han ikke redd for å posere med den.

 

Han har en Dreamliner fra før (til høyre), men det er jo Dumbojet, som er Fnate sitt fly.


Boeing 747-400 Dumbojet er Queen of the Skies... og Fnate har sitt stamsete rett over den venstre streken i W'en. Der sitter han ofte og spiser kake og drikker brus. Eller bare ligger og slumrer i tøffelen sin.

 

Dumbojet er så sjefssjef!

Fnatbeinerne...

Bestemor kommer snart hjem fra Syden, og store ting har skjedd i kåken hennes mens hun har vært borte. Da ringer tante, som er ansvarlig for all romsteringen der oppe.

 

- "TV'n virker ikke"

Det blir stille et sekund, mens det synker inn... Så alarmen i hodet til Fnate. Han snurrer rundt, faller på gulvet... kaver seg opp og sekunder senere står han i døra og tripper.

 

- "Vi må redde Bestemor. Hvis TV'en ikke virker blir det nedsmelting"

 

Etter noe som føltes som minutter var Pappa klar og skar avgårde sammen med Fnaten sin. Det er et forferdelig vintervær ute.Men fnate gir ikke opp... det er snakk om selveste Bestemor sin TV... hva skal Fungerende gjøre hvis ikke TV'n virker?


Han føler seg som rene Birkebeineren, der han sliter seg igjennom snø og tøvær på vei til Bestemor.


 

Omsider kommer han frem, og kan overse gjenoppkoblingen av TV-apparatet.

 

- "Du må trykke på den knappen der, Pappa!!!" - han roper og kommanderer

- "Tåta, din grevling" - mumler Pappa. Sliten av å bli kommandert rundt. Men Fnate gir seg ikke, og til slutt virker det


Det er mye annet rart å se også...

 

For eksempel bildet av Pappa når Pappa var i militæretFnate har vanskelig for å se hvilken nytte selveste militæret kunne ha av Pappa. Militæret de ordner jo liksom opp i ting.

 

De trenger folk som Fnate selv, eller Mia... ikke skrotinger som Pappa

 

TYPISK

...at pappa kommer hjemom for å sette fra seg bilen midt på dagen, mens Fnate har hjemmekontor.

 

Selvfølgelig akkurat når Fnate tar seg en ørliten høneblund.Hver gang er det sånn. Fnate har sånn uflaks

Tur er booka

Fnate fikk en sjefsluksustur til New York av Pappa til jul. Målet er å feire bursdagen til Reidar, og så kunne Fnate ordne det han ville de ekstra dagene.

 

Nå har det blitt så Pappa faktisk må booke bittelitt jobb, så Fnate har ikke 4 dager ekstra lenger, men han har 2. Først 2 dager med Reidar. Så to Fnating-dager. Så 2 dager jobb.

 

Fnate har tenkt og regnet voldsomt for å bestemme seg for hva han vil. Han vil ikke bruke alle sparepengene sine heller, liksom. Så han har sittet og knuget.

 

Men til slutt bestemte han seg. I kveld har han sittet og booket og ordnet. Han har kontramakulert ut kvitteringer og billetter. Spareegget har han måttet titte bekymret på, mens innholdet har minket. Sakte men sikkert.


Nå er alt booket, og Fnate vil ikke røpe hvor. Bortsett fra at de har en palme der og en brus.  

Norwegian...

I går bråbestemte Pappa at det skulle reises til Stavanger i dag. Fnate var glad som en struts. Det var lenge siden Fnate sist var i Stavanger.

 

Men så kommer Pappa drassende med Norwegian billetter. Fnate setter bare opp kuleøyne og trekker pusten skeptisk mellom tenna. En teknikk han har lært av noen andre. Han sier ikke noe.

 

Når han så hører at man ikke engang kan kjøpe brus om bord, for smusstillegget sitt, bare kaster han seg bakover i sofaen og spiller død.

 

- "JEG ER SYK!"

- "Hvordan da?"

- "Jeg bare er syk"

 

Så spiller han død igjen. Det er ingenting å gjøre. Fnate må bli hjemme. Pappa sneder bilder til han, men han savner ikke å være med på turen.Fnate vet også at det var HELT unødvendig å fly rødsnuter. Man kunne utmerket godt fløyet via London, mener Fnate.

 

Når Pappa kommer hjem er Fnate mye bedre.

 

- "Er du ikke død i det hele tatt lenger?" - spør Pappa

- "Nesten ikke" - svarer Fnate. Han trenger bare litt kokosboller, så hvis Pappa kunne være så snill å gå ut og kjøpe det - så hadde det vært fint.Vips så er Fnate helt udød. Han får kokosboller. Pappa får vonde ting som straff. Blir ikke bedre enn det.

Fnatentines Day

Det ble bare Pappa og Fnatingsen på Fnatentines Day i år. Mia hadde forsøkt å vekke Pappa kl 08 på søndag morran. Pappa hadde, selvfølgelig, blånektet å stå opp. Mia tok med seg "Let's make America great again" - genseren og dro. Mia var sur. Pappa var trøtt.

 

Fnate syntes det var helt topp. Det betød mye mer oppmerksomhet på han selv, og tross alt har han respekt for folk som nekter å stå opp.

 

Etter å ha sovet ganske masse sier til slutt Pappa at Fnate kan få bestemme hva man skal ha til middag. Hva som helst... Fnate er ikke i tvil.

 

- "Fnat Donalds!!!! Fnat Flurry å stor Cola" - sier han, og sender Pappa ut.

Etter det får han velge seg videofilm.Spørsmålet er bare hvilken han skal velge. Han så Martian i går, sammen med Pappa og Mia.

 

Den var en ENORM skuffelse. En film om Mars, og så er det hverken laserkanoner, "Shields to Maximum, Captain" eller angrep fra muterte kjempemaurslukere. Da forsvinner liksom litt av basismaterialet i en kvalitetsfilm.

 

Terningkast 1. Møkkafilm.

 

Så i dag er det Fnate selv som styrer utvalget

Bak jernteppet

På vei hjem i dag, etter mange uker på tur, skulle Fnate ta en liten stikkprøve og se hvordan almuen har det. Han var nokså motivert for denne sjekken, og ventet spent på ombordstigning i Brussel.

 

Han hadde boardingkortet klart.Han hadde sjekket på forhånd, og rad 20 er tredje bakerste rad i SAS sin Boeing 737-600. Noe av det første han legger merke til er at det er mye kjedeligere der bak. Foran i SAS flyene pleier det alltid være helt fullt.

 

Da er det mange å prate med, og en del som foregår. Her bakerst i økonomiklasse har flere sin egen rad, og det blir litt ensomt i forhold til PLUSness Class. En annen ting er at man ikke har forhåndsbetalt for 274 Coca Cola bokser, så man må betale for dem man kjøper. Derfor kan det lønne seg å reise med Pappaen sin hvis man er i økonomi. Pappaer kan betale. Det er en av få ting de er riktig gode på.

 

Men det Fnate stusset mest over er at det var så få toaletter der bak, at almuen gikk på do to og to. De blandet til og med gutt og jente. Fnate satt med store øyne og observerte dette.

 

Da gutten kom ut smilte han veldig. Åpenbart kjempeglad for å slippe ut av den trange doen. Fnate kan bare forstille seg hvor komplisert det må være å gå en gutt og jente på do samtidig i de små doene. Han håpet ingen av dem hadde spist fårikål... det kunne blitt stygt.

 

Uansett synes han det var interessant nok å observere dette "livet bak jernteppet". De er sannelig ikke godt vant, og det frister ikke til gjentakelse med det første.

Grønt hotell, liksom du etc åjåjåj

I går bodde Fnate på et ganske fjongt hotell. Pappa kjøpte kake til han og det var SuperBowl på TV. Planen var å se på og drikke og spise kake. Det feila grovt. Fnate og Pappa sovna litt over kl 11 og sov til nesten kl 10 dagen etter. 

 

Men 18 - Manning - fiksa biffen. Det fant Fnate ut morran etter. 

 

I dag har Fnate blitt sendt opp til Derby med tog. Der skal Pappa spise Nepalsk middag med en underlig skrue mens Fnate koser seg på hotellet. 

 

Ved ankomst står det stort skilt at dette er det grønneste hotellet i hele Midlands... både Fnate og Pappa stusser. Hotellet er jo helt grått. Lobbyen er hvit og lysegrå. Stolene beige. Rommet... brunt, hvitt, grått... Det kan være spor av grønt i pynteputene, men det heller mer mot turkis. Det eneste grønne Fnate kan se er iPad dekselet til ei dame som sitter i lobbyen. Sånt er jo falsk markedsføring. Ærlig talt. Med mindre ingen har grønt iPad deksel i resten av Midlands er det ikke rare greiene dette her. Fnate hadde gleda seg til et grønt hotell og er faktisk nokså skuffet. 

 

Pappa mener at han egentlig er litt glad. Tenk å sove i et grønt hotell? Fnate syntes det hadde vært tipp topp. 

 

Men... velkomstgaven er det ingenting å si på. Det er ting for både Pappa og Fnate. Jo, kakedekselet er grønt. Ihvertfall det ene av dem, men det skyldes ikke hotellet. Fnate har kjøpt sånn kake i Derby før. Den er god (men den blå er bedre, for den har karamell). 

Hengehue...

Å reise fra Bestemor i Syden er det absolutt tyngste som finnes. Det er nesten som om julaften hadde blitt avlyst fordi julenissen var fyllesjuk.

 

SÅ STOR er skuffelsen når noen vekker Fnate og sier at han skal hjem. Hvert år er det sånn, og i år har i tillegg Helge mønstret av så han kan være igjen mens Fnate må hjem. Når Bestemor og Fungerende settes av utenfor sitt hotell igjen, og Fnate hører bilen settes i gir mens Bestemor vinker.

 

Da er han helt utrøstelig. Knust. Ingenting hjelper. Ikke engang en stor sånn EU-Japp på flyplassen. Eller godteposen han fikk med av Bestemor for å ha på turen. Han bare stirrer i bordplata.Sånt er så kjipt altså. 

 

I går satt de og spiste sjokoladekake på verandaen alle sammen, og så var de på stranda. I dag... ingenting. 

 

- "Men Fnate... vi hadde ikke orka å være på det hotellet særlig mye lenger engang. Vi har spist så mye mat og drukket så mye godt at vi gulper kake og indrefilet alle sammen" 

- "Jammen det er ikke det... jeg vil bare være hvor som helst i Syden sammen med Bestemor. Pappa, Bestemor, Fungerende, Helge og Tellef!!! Ut av Parque Santiago 3... til venstre ned ved vannet... bortover mot Fnat Cristianos... kjøpe VG... finne kafe... få en stor brus... tusle tilbake... slumre... være på stranda og lage slott... ut på terassen... ut på benken klokka halv åtte... isbaren kl halv ti... alt det" - sier Fnate - "Syden, liksom! Med gjengen"

 

Pappa skjønner hva han mener. Så det er bare å jobbe hardt og være flinke. Så kan han oppleve det igjen til neste år. 

 

- "Neste år er dødslenge til" - mumler Fnate. Det har han jo egentlig rett i.

 

Men nå er det ubønnhørlig tid for BA til London.

Kake åjåjåj

Det var dags for hotell nummer to i Syden, og Fnate hadde store planer om et nytt forsøk på å lage sandslott. Men først måtte det rusles ganske langt nedover for kommer til stranda. På stranda skulle de voksne, til Fnates store irritasjon, på restaurant. Ikke kom det noe godt på bordet heller. Bare humlesmudi og noe nachosgugge.

 

Men omsider skulle det bygges... Fnate tillot ingen andre å surre med byggverket hans... Det var hans, og hans alene. 

 

Men uansett om han tisset, børstet, veivet med arma eller ropte og skrek, så ble det bare en pyramide. Fnate blir forferdelig sint. - "Det er nok noe galt med sanden" - forsøker Pappa og Bestemor å trøste, men det hjelper INGENTING

 

Til syvende og sist trenger Fnate litt alenetid sammen med Pappa for å komme til seg selv igjen. Tellef og Bestemor tar Thomas-toget opp, mens Fnate og Pappa går.Tellef forsøker å vinke og trøste, men det er til ingen nytte. Fnate går bare i ring og sparker i sanda og vræler. - "Det er så dårlig gjort!!!"

 

Han er ikke noe mere blid når Thomas-toget passerer på nytt med Tellef ombord. Fnate er både sur, OG så kjører han ikke Thomas-tog. Pappa sier at han kan stoppe toget så Fnate kan gå ombord der...

 

- "NEEEEI" - sier Fnate til den saken.Men alt går over til slutt. Hvor sur går det liksom an å være når de kommer bærende inn på rommet med kake og hurrabrus etterpåSvaret er: IKKE SÅ VELDIG SUR

 

(så lenge ingen nevner Thomas-tog, sandslott, pyramide, slott, de gamle egypterne, strand, eller noe som kan minne om disse tingene. Skulle noen gjøre det, så flyr det gjerne en bananbit igjennom lufta). 

 

Forøvrig er stemningen god. 

Bamse Mums...

Gutta flyr via London til Tenerife. "Desverre" betyr det Norwegian til Gatwick og så BA videre derfra. For Norwegian turen får de smusstillegg. Etter mye krangling får de smusstillegg begge to, selv om Pappa mener de ikke har krav på det for en ferietur. Fnate og Helge var naturligvis uenige, og krevde en krone hver. 

 

Straks det er innvilget ber de om å få låne 2 kroner. De betaler tilbake med nevnte smusstillegg. 

 

Pengene... de brukes relativt overraskende på en gave til Fungerende. De 2 kronene holder til en stor pose Bamse Mums på Tax Free'en. Den tar de med.

 

Vel fremme får Helge ansvaret for å passe på Bamse Mums posen frem til overlevering. Han nistirrer på posenHan stirrer og stirrer... og får mer og mer lyst på Bamse Mums. 

 

Åj åj åj

 

Til slutt bryter han ut i et brøl og kaster seg bakover - "jeg orker ikke meeeeeer... jeg mååååå ha Bamse Mums"

 Heldigvis er det ikke lenge til avlevering i kåken til Bestemor og Fungerende. Og Bestemor han en boks med smågodt til gutta. Det får tankene vekk fra Bamse Mumsen for en liten stund. Men Helge holder hele tiden et øye på Bamse Mums posen, og på dag 2 melder han fra til Pappa at han mønstrer av her.

 

- "Jeg blir her med Tellef i Syden frem til Bestemor og Fungerende skal hjem. Kort sagt, så følger jeg Bamse Mumsen." - sier han, og avslutter

 

"A moose gotta do, what a moose gotta do"

Noe har gått grådig galt

Det er litt forvirrende å være Fnat i blant.

 

I går sullet han rundt på stranda i varmen. Han forsøkte lage sandslott og greier. Han ble riktignok aldri noe god på det. Det ble for det meste en pyramide. Han så at de andre brukte våt sand, og forsøkte til slutt å tisse litt på pyramiden sin. Det hjalp ikke nevneverdig det heller.

 

Men det var uansett stas å base rundt på strandaEtter en lang dag går han og legger seg i bag'en...

 

Når han til slutt våkner, gnir seg i øya og titter opp - ser det sånn ut:Her har noe gått helt galt...

 

Helt fullstendig galt. Hva var så feil med strandlivet at Pappa byttet til dette? Sånne ting begriper ikke Fnate

hits