Fnat for Norge!!!

"A True story" - eller -  "Based upon a true story"... Fnate får dilerium når Pappa på død og liv vil se sånne filmer. Dileriumet er, normalt, kun avløst av enkelte hjerneblødninger.

 

- "Jammen, det er om kongen vår, Fnate. Om hvordan ekte helter er." - forsøker Pappa, men Fnate er lite entusiastisk...

 

....

 

....

 

i ca 12 minutter. Før han sitter som klistret foran skjermen og ser KONGENS NEI.- "Fytti katta... det må være overdrevet?" - Fnate siterer det han hører andre sier

- "Nei" - sier Pappa - "Er du sjef så er det akkurat sånn du må være. Verken mer eller mindre".

 

Fnate bare stirrer. Det er voldsomme greier.

 

- "Men det kan jo ikke bli krig i Norge? Det er jo i Uggabuggastan og sånn?"

- "Amerikanerne har bestemt at det beste for dem er å ha en galning med mindreverdighetskomplekser som president. Det er de i sin fulle rett til, og det er ikke vår jobb å mene noe om det. Så ingenting er umulig, men jeg tror så klart ikke det blir det" - svarer Pappa.

- "Jammen er han sprø? Hvorfor valgte de han da?"

- "Fordi mange av Amerikanerne har det kjempemye kjipere enn oss. Og så har det kommet en galning og sagt at han filleriste bedreviterne og de som har høy utdanning og sånt. Hive ut alle innvandrerne og gi jobbene til de fattige. Vi hadde sikkert gjort det samme hvis vi var dem, og ikke hadde råd til verken brus eller kake. Det er trist".


- "Men hva skal vi gjøre da?" - lurer Fnate

- "Da skal vi være som Fredrik Wilhelm Seeberg, Kronprins Olav og Kong Haakon. Ikke som en politiker!" - svarer Pappa - "Da er det null problem. Vi skal bare være litt lurere i bakholdet vårt"- mener Pappa og rufser Fnate i knollen.

 

Fnate blir veldig patriotisk av filmen.

 

- "Sånn, Pappa. Det er deg å meg når vinden blåser!" - Fnate storkoser seg.- "Alt for Norge!!!! To infinity and beyoooooooooond!" - roper han fornøyd... og bittelitt alvorlig.

 

Haakon oppførte seg akkurat sånn som en sjef må. Verken mer eller mindre. Det har ikke så mye så si om du er sjef for et land, en skuff eller en hel buss.

 

 

Klimanøytral Fnat

I dag var det handledag når Pappa kom hjem fra sitt kontor og Fnate hadde våkn... eh... blitt ferdig med sine oppgaver på hjemmekontoret.

 

Det skulle handles kontorrekvisita. Pappa handlet en papyrusmakulator, permer og tusj. Fnate kjøpte mye nyttigere ting, som f.eks en boks med Mozart kuler. Ikke lett å ha en vettug dag på hjemmekontoret hans uten sånne.

 

Og så må han gjøre seg klimønøytral, siden han skal fly så mye i vår


 

Nå er det bare å gafle innpå over de neste dagene, så alle astmatikerne kan slippe ut.

 

Han synes kanskje Lan kunne delt ut sånne istedenfor å nekte folk å kjøre bil.

 

Bare et forslag, liksom 

Oppdrag utført

Det er bare Fnate som orker å holde ut hele turen. Han stirrer stivt på skjermen i over 5 timer. Staut har for lengst gått og lagt seg når Tåmmas Kukken rundt El Teide.- "Visste du at RobertH er der nå? Det er vist fint vær" - roper Pappa

- "Tåta" - bjeffer Fnate. Firkanta i øya og spent på siste innspurt.

 

Klokka 20.05 snur han seg endelig. Det er touch down på Tenerife Sør.Han noterer tiden, og følger den taxe til "Viking 1522" endelig stopper ved gate kl 20.09.

 

Oppdrag utført.

 

Nå gjenstår det bare å overtale Pappa til å løpe ut og kjøpe NOX. Lite visste Fnate at man kunne spise forurensningen, og at den i tillegg smakte lakris. Han visste det. Bare VISSTE at han var den fødte miljøforkjemper.

 

- "Hvor mange NOX må jeg spise for at vi skal bli miljønøytrale etter en flytur hos BA, tror du?" - spør han. Men han må visst heller snakke med ekspertene i Narvesen om det.

Miljøfnaten

- "Nå passerer de Tønsberg, Pappaaaaaaa!" - roper Fnate fra foran dataen. Der har han rigget seg til sammen med Staut for å følge Bestemor og Fungerende sitt fly hele veien ned til Syden.

- "Sydentur minutt for minutt, Pappa" - følger han opp, entusiastisk. Pappa kan få låne dataen igjen om ca 5 timer.

- "Pappaaaaaaaa!!! Pappaaaaaa... BRUS!" - roper han og strekker ut hånda bak seg, uten å flytte blikket fra skjermen.

 

Fnate fikk ansvaret for å følge dem til flyplassen i dag, og det er altså et ansvar han tar fryktelig alvorlig. Han fulgte dem helt til sikkerhetskontrollen og fikk pekt ut hvor de kunne kjøpe sjokolade på innsiden. Nå passer han på at flyet kjører riktig vei, og ikke svinger feil ved Le Havre eller noe i den duren.

 

Samtidig mener han å ha blitt litt av en miljøforkjemper. Han satt og booket en liten jobbtur til Stockholm i Februar sammen med pappa i går. Han gikk bare til nød med på å ta flyet bort. Hjem ville han på død og liv ta tog.

 

- "NOX, Pappa.... NOX! Må tenke på NOX'en." - maser han.

- "NOX da du, din apekatt. Du tenker bare på muffinskåla i toget du. Tenk på all NOX'en du kommer til å slippe ut etter å ha gaflet i deg muffins?"

 

Men Fnate nekter å høre på Pappa sitt vås. Tog ble det på hjemturen. Uansett om Pappa ville eller ikke.

Syden...

- "Ååååh, jeg unner deg sånn å skulle til Syden"

- "Nææææh, så flott. Skal du til Syden?"

- "Kos dere da. Det er så fortjent"

 

Fnate ser og hører sånne kommentarer hele tiden. Folk sier de blir så glade når andre skal ut og kose seg. De er så glade på andres vegne og sånt.

 

Fnate... han føler bare bunnløs irritasjon og forferdelse når andre skal til Syden, og ikke han. Elgen Helge og Kua til Nøffju (ikke hu store som reparerer Golden Doodler, men den lille... Fetter Ku) skal 5 uker til Syden i morgen. Fnate blir tvunget med av Pappa for å si hadde og ønske dem god tur og sånt. De har blitt pyntet opp med rød sløyfe og greier.

Han prøver å hoste opp noen velmente ord på veien. Han virkelig graver i sjelen for å finne frem en ektefølt kommentar som... "god tur" eller "jeg synes dere fortjener det".

 

Men det er ikke mulig. Han blir sittende og stamme... "eeeeee.... uhmmmm... g... go... eeeeehhh..." - før han bare gir opp, vræler og løper rundt og rundt på gulvet foran dem helt til han snubler og går på trynet på den nye parketten.

 

Han får et glass saft og litt trøst.

 

På vei hjem snakker han med Pappa. Han kan ikke begripe hvordan andre folk kan være så glade på andre vegne. Det er underlig. Fnate vil jo også til Syden, liksom. Da synes han jo så klart ikke det er noe fint at andre skal dra istedenfor.

 

- "Er jeg en dårlig pellefant, Pappa? Annensortering, liksom. Ikke noe å samle på?"

Beste dagen i Fnates liv...

Etter den litt brå starten på dagen, med krisetelefoner og tunge beskjeder fra BA sa Pappa til Fnate at man ikke kunne la sånt knekke seg. Så når han hadde sjekket ut, leverte han bagasjen i lobbyen og tok Fnate i hånda og gikk ut av hotellet. 

 

- "I dag skal vi ha en drømmedag for Fnater!" - sa Pappa og slepte med seg en skeptisk Fnat ut på Las Vegas Boulevard.

 

- "Det først man må gjøre i Vegas er å gamble" - Sa Pappa, og dro med seg Fnate inn på Casino. Fnate ristet skeptisk på hodet foran den enarma banditten. Han har sett Fungerende drive med sånt på danskebåten, og det ender sjelden bra. Fnate nekter. Selv om han fikk spillepenger av Pappa turte han ikke. Han har aldri sett Fungerende forlate en sånn maskin med penger i neven. 

 

Han og Pappa kuker litt rundt og Fnate får se alle maskinene. Så... Poker! Fnate kan poker. Fnate gjør effektivt krav på ukepengene sine og setter igang. Det er avanserte saker.

 

Fnate har lært Poker av Pappa. Pappa lærte av Gofa. Gofa lærte av Oldergofa også videre. Alle har vokst opp med poker. Helt siden "Lang-Ola" sine dager har det foregått poker, vin og sang. Lang-Ola var en skurkosaurus.Fnate satset alt han hadde - 3 kroner - og fikk skikkelig solid pott med det samme. Raskt er han oppe i 80, før det begynner å rase nedover igjen. 

 

Men Fnate har kommet i humør av alt dette, og nå kan ingen få han sur igjen. Dessuten var han og Pappa ute med en profesjonell pokerspiller i helgen, og Fnate har fått en lapp med tips. Det første tipset er - Never try to recover your losses (aldri forsøke å vinne tilbake det du har tapt).

 

Så når han er nede på 3 igjen sjekker han ut og drar fornøyd videre med Pappa. 

 

- "Kan vi shoppe???? Pliiiiiiiis" - sier Fnate. Pappa trenger ikke lenger slepe han med seg. Det bærer inn på Forum Shops.

- "Nice photo" - roper en fyr som passerer forbi, mens Fnate tar selfier ved inngangen til Forum. "Shoppus til you droppus" - står det der. Fnate er i alle butikkene på Forum. ALLE! Så bærer det videre til Cosmopolitan, Bellagio og New York. Det er bare et lite problem her i Vegas. Nesten hvorhen man snur seg er det bare butikker som Fnate og Pappa ikke har råd til å handle i. 

 

Fnate blir sittende og sture bittelittMen så går han videre. En av filmene han har sett flere ganger siste året har nemlig et tips. I filmen sier hun som er "Top Banana in the shock department" til fyren sin at de skal gå på Tiffany's. Der har det ting. Fnate er litt småskeptisk, for det ser veldig fjongt ut utenfra.Så kommer en vakt forbi. Hun titter på Fnate og smiler. Da tør han. Han durer inn sammen med Pappa, slenger de 3 kronene sine på disken og spør om han kan få noe for det. 

 

Det kunne han desverre ikke, så han må gå nokså slukøret ut igjen. Han og Pappa må samle adskillig flere tomflasker før de har råd til å gå å kjøpe sånn ring med stor blank ting i midten og gule ting rundt til noen. 

 

- "En dag..." - sier Fnate. Fortsatt optimistisk. 

 

Turen fortsetter. Nedover stripa. Det er de mest fantastiske ting for en Fnat som er ute på guttetur. Heldigvis lærte Mia han å klatre, for nå kunne han klatre opp i et tre for å få den mest fantastiske utsikt. - "Lunch!" - sier Pappa, go så bærer det videre nedover. 

 

Fnate besøker for første gang i livet en jødisk Kosher pølsebu. Det er liksom ikke noe valg da. Bare å kjøpe en fot lang Kosher pølse uten sylteagurk, men med kjempemye brus ved siden av. Makan til delikatessemåltid. Så vil Pappa ha utepils, og Fnate blir med. 

 

Det er nokså spennende å være med på voksenkiosken og kjøpe tryllevann. Og helt ærlig... ikke visste han at Paris lå midt i Fnat Vegas. 

 

- "Neste gang kan vi jo bare ta TGV-toget fra Fnatsterdam. Det er raskere" - foreslår Fnate. Til slutt har han og Pappa vært igjennom alle shoppingsentrene som finnes, og Fnate bestemmer seg. Han har funnet det han liker best, for de 3 kronene han har. Nemlig en frekk liten hatt. Her poserer han, med innkjøpet sitt, inne hos Gordon RamseyNår det omsider er tid for å dra til flyplassen er Fnate mer fornøyd enn han nesten noen gang har vært. Det er så innmari lenge siden han og Pappa har hatt en sånn dag som denne. 

 

Bedre blir det ikke, og Fnate sovner rett og slett i bagen sin, når han ser British Airways jumbojet'en taxe fint inn mot gate E3 i Fnat Vegas. 

 

Beste dagen noensinne. 

Kriseteam - Bongo

Messa er over, og i dag skal Fnate hjemover. Ikke før i kveld, så han og Pappa lå og dro seg litt på morran. Så ble det litt hjemmekontorering på hotellrommet. 

 

Midt i dette ringte det i Bongos Tryllereiser røde krisetelefon.

 

- "Hallo, det er avdeling for Snag og pussige problemstillinger. Du snakker med Fnate, hva har vi stelt i stand?"

 

 Det var kollegaen fra Junaiten. Hun stod på flyplassen og skulle hjem til Springfield. Helt på andre siden av landet. Hun skulle ha mellomlandet i Denver med Southwest. De hadde ingen andre alternativer enn refund, noe som ikke hjelper så mye når du skal hjem og det har vært 157.000 stykker i byen på messe. Hun vrælet. 

 

- "Åjåjåjåjåj..." - sier Fnate og hiver fra seg telefonen til Pappa. Han skjønner hvor dette bærer, og da er elefanten sin jobb å løpe i kjøleskapet og hente brus. Så drikke den opp, før han henter mer brus. En viktig oppgave under stor-snag som dette. 

 

Det må ha hjulpet, for minutter senere var hun booket på Delta, med ankomst hjemme på samme tid planlagt. - "Takk for at du valgte Bongo. Ekspertene på reiseproblematikk og snag" - sa Pappa fornøyd å la på. 

 

- "Hm... du nevnte ikke at vi er eksperter på å forårsake problemer, ikke å løse?" spurte Fnate etterpå

- "Nei, hun spurte ikke" - svarer Pappa

- "Og det snør nesten aldri i Minneapolis, der du har mellomlandet henne nå? På vei videre til en bitteliten flyplass uten alternative ruter inn?" - fortsetter Fnate, skeptisk

- "Nei, jeg kan aldri tenke meg at det snør særlig i Minneapolis. Dessuten spurte hun ikke." - forklarer Pappa fornøyd. 

 

Fnate lærer stadig av Pappas bunnløse kunnskap innen problemløsning, og alt virker fint. Men så tikker neste bekymringsmelding inn. Denne er værre, for det gjelder Fnate selv. Melding fra British Airways om streik... Flyet hans hjem i kveld rammes. Dog ikke kansellering. Det er jo fint. Men så leser han nedover og det viser seg at de må barbere servicen i alle klasser. I første klasse står det at elefanter f.eks ikke vil få konfekteske etter maten. Som plaster på såret får han 10.000 bonuspoeng inn på konto. 

 

Sånt er jo bare et slag i snabelen. Fnate blir rådvill, og det trengs en lyntur ned i lobbyen for å kjøpe muffin og Club Soda.Det hjelper han litt opp fra det dypeste mørke, men det er fortsatt sårt. 

 

Så avdelingen for Krise & Kokos må nok straks ut og shoppe litt for å komme seg helt i slag igjen før denne flyturen. 

Langtur med røddyse

Etter landing, 5-6 timer forsinket i Fnat Vegas... med lavt blodsukker og i generelt dårlig humør, lot Fnate og Pappa bare være å diskutere turen med Rødsnutene til Vegas. 

 

Fnate tok et bilde ombord. Dette:I all korthet var ikke dette noe for Fnate og Pappa. De hørte folk rundt dem snakket om hvor deilig det var å fly i "Første Klasse" (Norwegian Premium), men selv Fnate lot være å kommentere. 

 

Først etter et par dager tar Fnate det opp, der han sitter en morgen og myser ut av vinduet. - "Skal vi bare legge dette bak oss?" - lurer han. 

- "JA. Det blir BA hjem, og så gjør vi ikke dette noe mer" - Svarer Pappa fra badet. 

 

Så blir ikke temaet tatt opp noe mer. 

 

Det har vært noen tunge 2-3 uker for han og Pappa, og Norwegian turen var liksom bare toppen av kransekaka. 

 

Så det kan liksom bare gå oppover, og det begynte faktisk litt i dag med at Bestemor omsider har blitt erklært helt 100% frisk. Fnate håper dette blir starten på en noe bedre trend. 

Hverdag igjen...

Fnate synes det er deilig med hverdag igjen etter jula. Spesielt siden det bare er en. Allerede i morgen skal han ut på tur igjen. Han bruker hjemmekontoret til en siste gjennomgang av julegavene.

 

Han fikk gruelig mye godteri og har brukt en hel del tid på å vurdere hvilken gave som var best. Det blir to på delt førsteplass i år. Den ene er en stor boks med Jelly Belly fra Tante (venstre). Det er liksom ingen vei utenom. Jelly Belly er såååååå digg.

Men like høyt kommer et kort fra noen som ikke har et like enkelt liv som Fnate. Hun har laget det selv, og så er det gitt til presten (ikke onkel prest), men en prest som kaller seg Fellowship. Han har fyllt ut detaljene og gitt til Fnate.

 

Det er det flotteste julekortet Fnate noen gang har fått!!!

 

Pappa har lest det høyt for han, sikkert 100 ganger.Uansett gleder over kort og Jelly Belly er det ikke til å komme seg vekk ifra at Fnate skal reise med rødsnute til Las Vegas i morgen. Det er syyyyyyykt langt til Las Vegas, og både han og Pappa har nokså kalde fotinger. 10 timer og 25 minutter.... i rødsnute!!!

 Han har vrengt lommene sine, og heldigvis skranglet det på gulvet når han var ferdig. Han gjør en rask opptelling.

 

3 Kroner... 3 kroner bør helst holde til det han trenger av brus og sjokkis igjennom over 10 timer til Fnat VegasDet er ikke bare bare å være liten Fnating.

 

Omsider fikk han imidlertid forhandlet til seg et passende smusstillegg for så lang rødsnutetur, nemlig frihelg.

 

Frihelg vil si at Fnate får leie inn ekstern hjelp en helg han skulle vært med Pappa på jobb. Valget falt på fetteren hans, Nøffju. Nå skal Nøffju sørge for innkjøp av øl, drikking av øl og generelt godt humør under en messe i England i slutten av Februar. Fnate skal ha fri, og vurderer å invitere noen på en liten helgetur for poengene til Pappa.

 

Ja ja... goodbye happines, hello Kjos

hits