Miami...

Fnate var dugelig skeptisk til Pappa sin hotellbooking i Miami. Hotellet var noe INGEN hadde hørt om, og for å komme dit tok Pappa taxi uten taxameter. Selv Mia kjefta på Pappa over dette, mens taxien kjørte. 

 

- "Jeg blir nærvøs av at du flyr så mye og gjør så mye dumt... du har liksom ikke skrevet testamente en gang" - kjeftet hun. 

 

Akkurat DET har plaget Fnate litt også, men det får bli en annen diskusjon og en annen dag. 

 

Frem kom han ihvertfall. Sliten og trøtt etter en lang uke bar det nesten rett i køya. Og så innmari deilig det er å bare ligge der og dra seg om morran... Planene er "ingen planer" og man kan bare kule'n så lenge man vil. Gutta vurderer å slå "stein-saks-papir" om hvem som skal gå i minibaren og hente brus, men bestemmer seg til slutt for å subbe bort begge to. Det er en minibar for hver. En nedfallsbar til Helge og en brusbar for Fnate. 

 

Det er så man kjenner humøret stige...

Kongelig veranda

Gutta kom seg omsider videre ned til Fnatlanta. De skulle sjekke inn på terminalhotellet, som viste seg å ikke ligge ved terminalen allikevel. Det bare kostet mer. Starten var dårlig. Alle var trøtte, minibaren tom. Det gikk ikke an å bestille den full, for da måtte man sitte på rommet og vente på at de plutselig kom... 

 

Så tok det seg opp, da Bull Moose tok med seg Pappa'n sin og en kompis og kom på besøk. Gutta hadde mye å prate om. Men den store skandalen var at det var Pepsi istedenfor Cola i kantina på hotellet... i Atlanta... Coca Cola's hovedstad... Hva mener man om sånt?De vet ikke, men Bull lover å ta dette videre til høyeste nivå. Han er tross alt lokal CocaColiker.

 

Neste topp kom morran etter. Sola stod til slutt opp. Pappa dra fra gardinen (til store protester) og slapp lys inn. Åpnet døra til verandaen og slepte to trøtte fyrer etter seg ut (til ytterligere protester). 

 

Så åpnet de øya...De ser rett ut på flyplassen. Det er ingen stengsler og rullebanen rett frem. 

 

De er så nære at Helge mener å se motoren snurre om han promper i retning et av de store flyene. 

 

FYTTI KATTA

Toppmøte venter...

Fnate og Helge har hatt en nokså kjedelig dag i Winston Salem. Pappa har surret med møter og ting, og gutta har stort sett vansmektet. 

 

Men det hjalp når de kom til hotellet. Brookstown Inn var faktisk et rimelig kult hotell. Skikkelig gammel og klassisk stil, og det luktet ikke promp i det hele tatt. Det var en gammel fabrikk som er bygget om, og det spøker til og med der.

 

Og ikke nok med det - de har "kaketime" i lobbyen fra kl 19. Gutta satt virkelig og trippet og ventet. Og etter kaketime fikk Helge elgedosis, mens Fnate satt og chattet med Bull Moose. Det ser nemlig ut til å bli toppmøte i FnAtlanta imorgen kveld. Bull Moose truer med å ta med Gruffalo, men Fnate melder om noe skepsis til dette. Han har hatt mareritt om Gruffalo tidligere, så den sitter langt inne. 

 

Men toppmøte skal det bli, om ikke noe går helt galt. 

BA ordner opp... igjen

Pappa roter det ofte til. Det er en av tingene Fnate og Mia er rørende enige om. Det er få man kan bli så gruelig sinte på som Pappa.

 

Heldigvis har Fante British Airways... de tar oftest vare på han. Denne gangen hadde Pappa booka tur alt for sent, sånn at de trodde Fnate ikke skulle være med. Resultatet var at de ga bort setet hans til noen andre. Fnate fikk en liten hjerneblødning her om dagen, når han så at han skulle sitte en annen plass. Han blogget om situasjonen, men ikke om hvor dypt det rammet han. 

 

Det var så utgjort, liksom... men allikevel begynte reisedagen bra. BA har fått ny frokost. Den inkluderer både kaker og og annet som Fnate og Helge kan like. Det er vanskelig å være dødssur når man har munnen full av kake. Noe den kloke Marie Antionette også visste, selv om de dumme bøndene ikke forstod den dype visdommen i det hun hadde sagt. 

 

Nok om det. Pappa påpekte hvor god den nye frokosten var, og flyvertinna satte seg ned ved siden av for å diskutere den. Hun hadde ikke operert morraflighter til Norge på lang tid og var veldig interessert. Mia hadde fått sin egen hjerneblødning. Hun pleier å få det når Pappa prater for lenge med fremmede. Uansett tok praten slutt etterhvert og hun sa - "god tur til Chicago"

 

Fnate sutret litt, for han tenkte på hvordan man kunne ha en god tur til Chicago når noen andre satt i plassen ens. Men straks etter landing i London sjekket Fnate appen for å se om flyet videre var i rute. Men da stod det ikke sete 60J, lenger... det stod 5K

 

- "Pappaaaaa????" - mumlet han. Men Pappa ba han ikke bli for opphisset for tidlig. 

 

Men straks de kom inn på flyplassen var det klart. En dame stod der og tok boardingkortet til Fnate og sa at han visst ikke trengte det lenger. Han kunne ta dette nye og forte seg inn på Concorde Rommet. Det er selveste VIP-bygda. Fnate måtte bare love å ikke gå helt amok i kakefatet og ikke rekke flyet. Fnate lovet dyrt og hellig. Like etter satt han der... i VIP avdelingen, med nytt sete i pysjamasavdelingen.

Helge klarer knapt vente på å bestille alle mulige ting fra butlerservicen ombord. Det skal bli nedfallsfrukt... Alle slags nedfallsfrukt...Fnate er ikke så veldig på å planlegge hva han skal ha. Han bare sitter og smiler og koser seg. Heston Blumenthal gikk nettopp forbi. Det er han som har laget et helt program om sjokolade, og som lagde sjokoladeblomsterpotte. Det drypper fra munnvikene hans, bare ved tanken. 

 

Pappa har bestilt det vanlige i Concorderommet - en Pan Galactic Gargle Blaster - og effekten merks umiddelbart. Det er som å bli slått i hodet av en gullbarre innsmurt i sitronsaft. Livet er ikke sånn helt krise allikevel... når man har noen som tar var på seg. 

Andregenerasjonsboller

først en oppklaring. Det har vært noe debatt om Fnate sine kokosboller. Både på bloggen og på nett. Noen mener det er pent lite kokos på dem. Fnate er i og for seg enig, men kokos er jo vondt uansett. Andre mener det heter negerboller. Fnate kan ikke vedkjenne seg slike navn. Han og Helge har diskutert dette nøye nå, og konkludert med at det korrekte navnet er African-American-Boller.

 

Imidlertid klinger jo det litt dårlig. Det andre momentet er jo at de er brune utenpå og hvite inni.

 

Så etter ytterligere debatt har de konkludert med dette Norske navnet:

 

ANDREGENERASJONSBOLLER

 

Med denne oppklaringen så de seg relativt fornøyde med den mentale innsatsen. Det var også lørdag, og tid for TV-kos. Helge har penger i baklomma og de sender Pappa ut på jakt.Kort tid etter er Pappa tilbake med det de skal haFnate har valgt skolebrød. Og det er ikke hvilket som helst skolebrød. Det er skolebrød fra BIT, og de er lagd av skikkelig bolledeig. Ikke sånn luftpute som man vanligvis får. Merk at dette ikke er et sponsa innlegg, selv om det kan virke sånn. Fnate skriver bare om ting han liker. Han har ukepenger nok.

 

Uansett så er det de beste skolebrødene du kan tenke deg.Helge går for Brownies, og har ikke tid til å vise dem frem. De skal bare ned i magen så fort som mulig.Og snart er det altså ut på tur igjen. Når Pappa spurte hvem som ville være med på hva, stirret de bare tomt tilbake.

 

Begge skal, så klart, være med på alt. ABSOLUTT ALT.

Morrakontor er bare best

Nå er ikke Fnate kjent for å være en morrafugl. Ikke Pappa heller, for den sakens skyld.

 

Men denne uken har det skjedd noe rart. Pappa har følt seg mer oppesen enn på fryktelig lenge. Han har levd et sundt liv og stått opp grytidlig for å være på jobben noen timer før de andre kommer.

 

Den første dagen måtte Fnate slepes skrikende ut av skuffen. Pappa ville nemlig ha selskap på morrakvisten, frem til bakeriet åpnet og han kunne rette snuta mot bortekontoret. Men så oppdaget Fnate at Pappa hadde sjokkis og kokosboller om morran.Da forandret alt seg. Nå er Fnate førstemann opp hver dag, og står og dytter Pappa i kinnet til han vokner. Så spiser han sjokkis til Pappa drar, før han går og legger seg og tar en 7-8 timers høneblund igjen. Det er et godt liv.

 

Det er også viktig å lade opp. De neste to og en halv ukene skal Fnate kontinuerlig på tur. Han har bare 1,5 dager hjemme - totalt, og skal til:

 

Chicago, Charlotte, Winston Salem, Raleigh, Atlanta, Miami, Playa de las Americas, Adeje, London, Derby, Amsterdam og Brussel. Litt er ferie (men ikke si det til Mia), og resten er hardt arbeid som velferdsoffiser.

 

Fytti katta.

Helge kommer på ferie

Bestemor, Fungerende og Tellef gjorde seg klar til å dra på sin årlige 5-ukers tur til Tenerife. De drar i morgen.

 

Fnate... han gjorde seg klar til et intenst reisekjør frem til Mars. Pappa har fått en ide om at det er lurt å reise mye en periode, så man kan være hjemme en lang periode etterpå.

 

Helge skulle i utgangspunktet ingenting, og det er jo unektelig litt stusselig. Så en sjefsbeslutning ble tatt, om at Helge skulle ned til Fnate. Helge pakket med seg litt lommepenger og litt juletrepynt og la i vei.

 

Fnate rekvirerte kokosboller.Det er mange ting de har planer om å finne på sammen. Det skal flyes i skuff, Fnate har booket rom på et hjemsøkt hotell i Salem, de skal på stranda, de skal besøke Bestemor og Fungerende...

 

Det er mye som skal planlegges. Midt i andre kokosbolla har Helge glemt hele juletreet.

eeeehmmmm..... uuhm...

- "eeeeeeeeeeeh... uhmmmmmm... Pappa?" - mumler Fnate fra foran dataen - "jeg tror noe har gått galt"

 

Fnate stirrer bare tomt framfor seg mot skjermen. Han har sittet og pludret med bestillingene sine for neste ukes tur til Junaiten.- "åj" - er alt Pappa kan få frem.

 

Dette blir bråk. Her skal Fnate fly BA Dumbojet til Junaiten, og så er 62K opptatt og Fnate stablet på et midtgangsete...

 

Sort materie

Da pappa skulle bøye seg etter en kaffekopp gikk det helt galt i ryggen, og Pappa ble liggende rett ut.

 

Som vanlig fikk Fnate eksakt samme symptomer. Man kan undres hvordan dette skjer, men det skjer alltid. Om det er forkjølelse eller andre ting. Resultatet er i hvert fall at Fnate aldri får en netto nedgang i omsorg... noe som er viktig.

 

Mens Pappa gikk for en kur bestående av wienerpølser, Globoid og rødvin mente Fnate at det måtte helt annet lut til for hans egen rygg.

 

Det holder ikke med Japp & Cola i sånne tilfeller. Det må sort materie til. Fnate oppdaget sort materie for første gang for noen år siden - i NERO sjokolade. Sort materie er mykt og seigt. Perfekt for å myke opp en rygg.

 

Han rekvirerer 2 stykker og gafler innpå.- "det er ikke like godt som Japp, men det er det eneste som funker" - mumler han, mens han tygger nedpå med stor entusiasme.

 

I bakgrunnen har Mia urimelighetsbonanza.

 

- "Jeg vil ha boller"

- "Tåta" - mumler Pappa surt

- "Sjokolade og rosinboller"

- "Tåta"

- "JEG VIL HA BOLLER!!! JEG VIL JEG VIL JEG VIL!!!!!"

- "Kan du være så snill å holde tåta?"

- "Neeeeei... ååååååh, jammen jeg vil ha bolle"

 

Selv om Fnate og Mia ikke lenger er helt dus - de er litt som Fungerende versus Tellef og Helge (en stand-off) - så respekterer han egentlig umulius egenskapene hennes. En erkeumulius.

 

Han blir litt bedre i ryggen bare av å høre på og spise Nero.

 

Fnatmerican Airlines...

Omsider har Fnate kommet seg hjem i skuffen sin, og han kan ikke si annet enn at han og American Airlines... de har blitt venner. For det første har de jo eget skap.Han pælmer lett ut vannet og høreteleklaffene, og da har han plass til både Cola og potetgull. Det er en strålende løsning. Ikke nok med det... rett utenfor døra er det en stor terrasse med utsikt:Snur man seg rundt, veiver litt med armene og grynter, kommer de med sjokoladeis.Han kan si det sånn, at det er vrient å vedlikeholde et dårlig humør under slike forhold. Det er rett og slett godt om tumleplass for en liten fyr.Om han skal klage på noe, så er det at ekstrautstyret ikke helt passer...Topplua var altfor lang, og øyemasken for stor. Skulle nesten tro at det ikke var laget for elefanter.Men det er jo sånn, at de ikke er såååååå vant med Fnate enda. De må få sjansen til å forbedre seg. Det blir helt klart ikke siste gang. Neste gang er faktisk allerede om et par uker.

 

Hjemme går alt sin vante gang. Helge ble hysterisk og fikk anfall da juletreet ble kastet ut, og til slutt måtte Bestemor ut og sage av en liten bit av det til han. Nå sitter han der med juletre i fanget og koser seg. Julen er en stor høytid for HelgePappa har fått bestilt neste års sydentur for Bestemor og Fungerende, og Fnate har sett til at Pappa har ringt of snakket med hotellet de skal bo på fra neste uke.

 

Det er viktig å passe på hele familien, mener Fnate. Også Bestemor.

Banan???? REALLY???

Det var siste morran, og Fante og Pappa skulle kule'n skikkelig med frokost på senga. Fnate skulle også lære opp en liten kompis han har fått. Kompisen er Russisk og heter Privjet. 

 

Fnate fikk privjet av en Russer som heter Ilya, og er god kompis med både Fnate og Pappa.

 

Så sitter de der da... håpefulle, og venter mens Pappa handler. Så kommer han tilbake og leverer dette:- "Hææææ? Det er fremmedlegemer i frokosten!" - utbryter han skremt. 

 

Han vet ikke helt hva han skal gjøre. Her skal man lære opp en utlending i å spise frokost, og så er den full av fremmedlegemer. Fnate er dypt skuffet over Pappa. Men han tar det som en Fnat, og får raskt ryddet unna bananen. Han pælmer den bestemt ut av senga.

 

- "Dosvedanjaaaaaaaaaa...." - sier Privjet, og vinker til den. Han liker egentlig bananer (til Fnates forferdelse). 

 

Heldigvis ser det lyst ut på hjemreisefronten. I bolagene Fnate og Pappa jobber med så er det bare individualister. Så en ville reise hjem via Washington. Den andre via San Fransisco. Den tredje med Southwest og Fnate/Pappa via Dallas med American. 

 

Pussig nok ble alles fly kansellerte, og Fnate måtte alliere seg med Bull Moose og Bongos Tryllereiser for å få alle trygt booket om. Det gikk til slutt, og nå ser det ihvertfall ut til at Fnate er plassert i sin egen lille American Airlines kokong med sjokoladeiskrem. 

 

En stor takk til Bull Moose, som ordnet opp. 

Frokost på senga!!!

De aller, aller, ALLER beste fnatene får frokost på sengaJobben til Papposauruser er å stå opp, og spurte ned til "frokost-på-senga-butikken" å handle. De beste fnatene foretrekker kake. 

 

På mange måter trener Fnate opp pappaen sin til å kunne håndtere en mamma. Mammaer er nemlig klin kokos. Enkelte mammaer ligner litt på Fnate. 

Ikke bare Fnate som raider

Fnate er kjent for å raide både kantiner, Club Kitchen og hva som ellers måtte finnes i galleyen på ulike fly. 

 

Men han er ikke heeeeelt alene om sånt. Siden hele bolaget skulle fly inn til Vegas, måtte Fnate og Pappa flytte ut fra Mandarin Oriental hotellet og inn på en litt mer luguber sjappe. Ikke helt luguber, men sammenlignet med madarinen er det meste litt lugubert. 

 

Etter et kort møte med Security for å samle opp alle tingene Pappa hadde forlagt rundt på hotellet (han hadde veldig jet-lag) bar det altså avgårde til LINQ. Hotellet for de neste dagene. 

 

Da avslører Pappa seg som en raider. Han hadde romstert med seg Shampoo og dusjsåpe nok til hele oppholdet her på LINQ. Fnate er imponert over Pappa (noe som ikke skjer så ofte).Alt i alt er det ikke så galt her altså. Det føles nokså rent og pent. Foruten teppet, som liksom klistrer seg til føttene. Pappa gleder seg ikke veldig til å ta armhevinger her. 

 

Frokost har de også i bunnen av heisen, og Fnate får endelig muffins. Blåbærmuffins og Club Soda. Han gomler i vei.

 

- "Det er på toppen at næringen sitter" - forklarer han. - "det er litt som skallet på poteter"

 

Så han spiser nøye av hele topplokket på muffinsen, før han gir seg og klapper seg fornøyd på magen. 

TrøøøøøøøøøTT

Bildet som sier altÅååååååååååhhhh

Skandaløs frokost

Her har Fnate bestilt frokost på rommet, og så kommer den uten hverken kake eller muffins... 

 

Han sitter bare og måper utover ymse fullstendig uspiselige ting. Selv for Pappa er det meste av dette kategorisert som grevling, og altså fullstendig uspiselig. 

 

Dette også... Frukt er ikke mat - mener Fnate surt. Det er bare å sette seg ned og skrive klage. Han skriver og skriver. Krøller sammen arket og prøver på nytt. Sånn gjentar det seg til han sitter igjen med det egentlige budskapet:

 

JEG VIL HA MUFFINS

 

Amerika virker ikke når man ikke får muffins. 

En verden i forandring...

Det er noen ganger vanskelig å merke det. Det sniker seg liksom på. Det er rare greier. 

 

Fnate tenkte ikke så hardt på det. Han hadde gledet seg umåtelig til å fly i skuff til Junaiten igjen. Han hadde ikke gjort det siden verdensrekordforsøket på "elefanter i skuff" i September. Han var utsultet på Club Kitchen. Så der stod han forventningsfull og tittet ut på gigantbalja han og Pappa skulle fly til Fnat Angeles. 

Pappa er mindre entusiastisk. Den balja er alt for stor. Alt tar en evighet ombord. Fnate lar seg ikke hefte ved det, men det siger litt på når han er ombord. Umerkelig. 

 

Det er ikke noe råkkestjernebehandling. Ikke noe - "velkommen ombord, Fnate. Vi har savna deg. Her har du kake". Han fikk kake altså. Det er ikke det, men det var ikke som det skulle være. Ikke fikk han tre runder med Cola før kaka heller, og Pappa surmulet over flombelysning i vindussetet i over 4 timer etter avgang. 

 

Men han merket fremdeles ikke at noen umerkelig hadde forandret seg. 

 

Dagen etter ble, for det meste, tilbrakt i Fnata Monica.

Både Pappa og Fnate elsker Fnata Monica og Venice. Begge har masse stamsteder og ting å gjøre. Dagen går raskt frem til det skal flyes videre til Fnat Vegas. 

 

Vel fremme i Vegas løper Fnate ut mot taxiene mens Pappa halser etter med koffertene. 

 

- "Fnat Seasons... Fnat Seasons.... jeg skal til Fnat Seasons!!!" - roper han fornøyd til taxiene. 

- "Nei, nei, nei... Vi skal ikke det, Fnate. Husker du ikke?" - spør Pappa, og holder Fnate på skuldrene for at han ikke skal gå amok. 

- "Vi skal på Fnatarin Sporidental?" - mumler Fnate skuffet. Pappa nikker.

 

Og På Fnatarin skal han. Det er stort... Det går minst 233 Fnater under taket i 23 etasje. Og en glad jente kommer han i møte og tar han imot. Lurer på om han er Fnate. Han nikker. Så viser hun han til rommet. 

 

Med tjåkfull minibar......en tjukkere sjokoladeskuff enn Fnat Seasons...... og utsikt...- "De har sånne butikker som Mia liker" - mumler Fnate

- "NEI!" - svarer Pappa

- "Jo... Seeeeee" - fortsetter Fnate. Løper bort til neste vindu og peker- "Neeeeeeeeeeeeeeiiiiii... neeeeeeiiiiiiii...." - mumler Pappa når han ser det. 

 

Men det er egentlig en notfote. Pointet er at Fnate og Pappa sitter og bestiller neste USA tur. Allerede i slutten av Januar. Etter vesentlig om og men kommer det opp to alternativer til en akseptabel pris. 

 

1) Med British Airways

2) Med American Airlines

 

- "Er den sånn 777-300ER med råkkestjernestol og iskrem?" - spør Fnate. Han tenker på American Airlines flyet. Pappa nikker. 

 

Det er da det går opp for Fnate at verden han endret seg litt. Ikke mye, men litt. 

 

Han skal på nok en tur i råkkestjernesete (ikke klasse, bare sete) hos American. For de er best. De har stor is med sjokoladesaus og boks til elefanter. Sånn er det med den saken. 

 

Og imens han venter, sitter han på Fnatarin Sporidental. Det ringer på døra. 

 

- "vil du ha turn-down service?" - spør en søt jente

- "Nei takk, det går bra" - sier Pappa

- "Er det noe annet du vil ha, da?" - spør hun

 

Pappa blir bare stående uten å si noe. Det er på tide å spise litt middag. 

hits