30.01.2015

Omsider er det tid for å boarde flyet til New York. Pappa er veldig spent på denne billetten Fnate har ordnet for 43 kroner. Han blir ikke skuffet. Det gjør heller ikke Fnate, der han spretter elegant opp i vinduskarmen...

 

Pappa kan nesten ikke tro det er sant. Det er bare to seter i bredden på hele flyet. 

 

Fnate lar seg ikke affisere av det, men bestiller både brus og en pappabrus til Pappa straks det er oppe i lufta. 

- "Dette er nesten for godt til å være sant?" - sier Pappa spørrende. 

 

Fnate kan desverre ikke svare, da han er opptatt med å gafle i seg iskrem. 

Pappa bare tenker at dette virkelig kunne vært noe å tenke på for SAS også. Type SAS PLUS på de lengste innlandsrutene. Akkurat sånn som American har gjort her. SAS kunne jo gjort dette til f.eks Alta og Kirkenes, kanskje. 

 

Det er slett ikke værst for en innenriksrute.

- "Fnate... Er du sikker på at dette kostet 43 kroner?" - spør Pappa skeptisk

- "Ellårno!" - Svarer Fnate avskjærende

 

- "Hva?"

- "SER DU IKKE AT JEG SOVER???? VI SNAKKER OM DET PÅ MANDAG!" - bjeffer Fnate. Han har blitt svært mye bedre i argumenteringen, bare på et par dager. 

Pappa er litt rådvill, men så kommer flyvertinna og spør om han skal ha mer vin. 

 

- "nææææææhhh... I don't know. I have had quite a lot already"

- "But it's over two hours 'til we land?"

- "Æææææh, you pretty much had me at 'hello' anyway"

 

Fnate bare overhører og kroer seg nede i hybelen sin. Han tror ikke han får kjeft selv når Pappa finner ut hva han har gjort. 

Overbookingansvarlig

"tra la laaaaaa... trallalalalalaaaaaa... tra la laaaaaa... tralalalalalallalaaaaaa" - Det er godstemning på Venice. Fnate og Pappa har akkurat sjekket inn på sjefsbohemplassen sin på Venice. The Inn at Venice Beach. Pappa har vært ut og shoppet til minibaren, og Fnate nynner fornøyd mens han sorterer godsakene inn i skapet. 

 

Når det virkelig er go'-stæmning er det Flåklypa melodien som nynnes. Du vet, når gutta står opp første dagen. Tusler ut. Henter posten og lager blomsterstaver til Statens Planteskole. 

 

- "La la laaaaaaaaa... tralalalalalallalalalaaaaaaa" - før det plystres liflig videre. Det er så fint her. Fnate skulle gjærne vært værfast litt oftere.Deretter tasses det bort for å romstere med den fjær-dingsen de har her. Fnate styrer alltid med den og blir aldri helt klok på den. Pappa liker den fordi den kan holde Fnate okkupert i timesvis. 

Etterhvert setter Pappa seg ned ved siden av for å romstere litt med dataen. 

 

- "Jeg bare sjekker når flyet du bestilte imorgen går, jeg. Om det er noen forsinkelser" - Sier Pappa.

 

- "Det er ikke nødvendig" - Fnate kjenner en vag panikk spre svetteperler i panna, og kan merke den litt ubehagelige følelse av en illeluktende og fuktig flekk i kalsongene. Fnate skulle nemlig booke ny billett fra Fnat Angeles til New York mens Pappa satt i telefon med United og avbestilte billetten til snøværet i Boston. Det gjorde han også...

 

- "Hva er det du har gjort Fnate????" - Roper Pappa. Fnate skvetter til og aner det værste. Men han forsøker intenst å bare stirre intetanende på prosjektet sitt og lyde uinteressert

- "Er du klar over hva billetten du har bestilt koster???????" - spør Pappa ekstremt strengt og stirrer på han.

 

Fnate tenker seg om et par sekunder... Så griper han en taktikk han har lært av Stankelbein. Stankelbein bruker den når hun har gjort røverstreker og skjønner selv at hun ikke har et eneste fornuftig argument på lager. 

 

Takikken: Fullt angrep. Rett i strupen. 

 

- "JA! MEN DET VAR DET ENESTE SOM FANTES DA!"  Skriker Fnate av full hals, og retter seg opp. (Tvinner tommeltottene og håper det virker.)

 

- "Er du heeeeeeelt sikker på det?" - spør Pappa. Fnate skjønner at taktikken feilet. Han bytter. 

 

Han prøver å stirre Pappa i senk, men øynene flakker raskt fra side til side.

 

- "ELLÅR NO'" - Fortsetter Fnate. Litt spakere nå.

- "Den har du lært av Nøffju. Holder ikke den heller" - sier Pappa. Fnate gir seg ende over. 

- Du..." - begynner Pappa - "...din lille dimling av en langnesa tøydott..." - Pappa drar det ut mens Fnate vrir seg i pine - "... har booka billett for 43 kroner!"

 

- "Er det bra?" - lurer Fnate. Det er definitivt bra. Veldig, veldig bra. Fnate har bare ikke noen særlige begrep om tall som overstiger 5. 

Da kommer godfølelsen igjen hos Fnate. Og etter at Pappa har tatt den lange tusleturen på stranda kan han sette seg i fanget igjen og høre på fortellinger. 

 

- "Vi vøttu, Fnate. Vi er vikinger. Odins blod i årene."

 

Han og Pappa er helt klart vikinger. Rygger ikke for noen ting.

 

- "En mann blir ikke husket for å ha valgt den tryggeste veien..." - begynner Fnate med et smil rundt munnen.

- "...nei... han blir nemlig bare gammel!!!" avslutter Pappa. 

 

Det er en god leveregel.

Restaurantfrokost

I går var det en del jobb som ventet på Fnatstadbraathen. Siden Pappa vanlige assistent satt værfast på østkysten skulle Fnate bli med i bilen rundt til butikker. Han skulle til Tacoma, han skulle til Everett og til Bellevue... Før det skulle rundes av rett nord for sentrum. 

 

På sånne lange dager trengs det mat, og Fnate og Pappa blir ALDRI enige om hvor det skal spises. Fnate ser uendelig mange steder han kunne tenke seg, men Pappa setter seg på bakbeina. Etter mye krangling og en Fnate som pælmer seg tilbake i setet og vræler blir det enighet om at Pappa får velge først, og så skulle Fnate få velge neste. 

 

Pappa velger et grusomt sted som heter Panera Bread. Pappa digger denne plassen, mens Fnate innser at han hater den omtrent med det samme. Det lukter kneip og salatblader. Fnate er IKKE fornøyd. Han får en pose potetgull, men kan ikke annet enn å myse skeptisk på hele greia.

 

- "Det er da virkelig ingen som spiser disse greiene her?"

Men Pappa spiser.

 

I dag tidlig var det imidlertid Fnate sin tur. Etter å ha myst rundt samtlige steder på flyplassen faller han ned på Fnat Donalds. 

Fnate er strålende fornøyd med den enorme Club Sodaen han har fått. Om det finnes et eneste problem så er det at den nesten er for stor. Det er et svare strev å rekke opp til den. 

 

- "First world problem" - jubler Fnatingen. 

Og det skal sies... det er ikke hverdagskost at Fnate jubler for noe klokka 08 om morran.

 

Neste stopp er Virgin America og Venice Beach. 

På cruise til Flyfnat land

For første gang i sitt liv har Fnate vært på cruise. Han kan sterkt anbefale cruise i Amerika. 

 

Når man drar på cruise må man først ned til brygga og kjøpe billett. Fnate og Pappa ville ikke spare på noe så de kjøpte hverken honnør eller barnebillett, men en full flex til 8 dollar. Det fine med fullflex er at man kan dra på cruise akkurat når man vil. 

 

Fnate vil med det samme. 

 

- "Flibber the gibbets!!!" - roper han og børner ombord. Cruiseskip er enorme ting, og det er ingen måte på tomleplassen. Men det beste med cruise er buffeten. Fnate går rett på Doritos. Doritos er bloddigg. Er det noe annet han skulle ønske seg, så var det Skittles. Men man kan jo ikke få i pose og sekk heller.

Det var et nokså langt cruise, på over en half time, så Fnate ble nokså rastløs mot slutten. 

 

Men på cruise er det også utflukter når man kommer i land. Dette luksuscruiset var intet unntak, og en stor Volvo skrenset elegant inn på brygga og plukket opp Fnate og Pappa. Den kjørte rett til en lokal huskestue som burde være kjent for enkelte av leserne.

 

The Harbour Public House

På huskestua var det full pakke med uteservering, grill og masse babling med guiden. En real DC8.

Var Fnate fornøyd med sitt første cruise?

 

Definitivt. Fnate babler som en foss når han kommer tilbake til hotellet om hvor fortreffelig akkurat dette cruiset var. Men så regner han med at dette nok var ekstra luksuriøst i forhold til de som går i Karibien og sånt. 

 

OG øya... den skal han definitivt tilbake til.

Kaffekrise

Om det er en ting Pappa kan stålsette seg på så er det å ha kaffe i senga på morran når han er i Junaiten. 

 

I går ble først jet-lag'en håndtert på omtrent dårligst mulige måte, og både Pappa og Fnate følte seg helt rare. Ikke seg selv i det hele tatt. Det føltes som om det var blitt inntatt store mengder kunstige stimulig, rett og slett. 

 

Så det var nesten senga hele dagen etter ankomst. Kl 05:03 i dag tidlig var det helt stopp for søvn, og en groggy Pappa sendte velferdsoffiseren ut for å fikse kaffe. 

 

Problemet var at velferdsoffiseren ikke fant noen kaffemaskin. KRISE!!! 

 

Men det er nettopp i slike tilfeller velferdsoffiseren virkelig får briljert. Etter en god del om og men blir Pappa sendt ned i første etasje for å få en stor kanne med kaffe. Imens har Fnate organisert installasjon av kaffefabrikk på rommet. Når Pappa kommer tilbake sitter han der. Stolt som en hanekylling, med full fabrikk oppe og kjøre. 

Fnate vet godt at det er i slike øyeblikk han opptjener bonusen sin. 

 

Og den kommer godt med nå, hvor han sitter og fyller ut raider for seg og Bestemor og Fungerende og Pappa når de skal til Abama om litt under 2 uker. Nå kan du lure nå, Bestemor - hva som skjer i Abama...

 

Fnate kroer seg ved tanken, og tipper at Fungerende sitter og lurer på om de har NRK og Dagbladet på Abama. Fnate vet ikke. Han vet bare at det må kjøres 27100 meter fra Parque Santiago 3. Sånn circa. 

Gudd night Seattle

Det blir ikke å bytte flyselskap til Lufthansa. Ikke noen krise, men altså ikke noe for Fnate. Egentlig ikke noe for Pappa heller. 

 

Da Fnate kom frem til Fnat Seasons, derimot. Da kom godfølelsen. Raideren hans var fulgt til punkt og prikke. Det var sjokoladetrekte jordbær på plass:

Og i minibaren var det en STOR boks med gummibjørner. 

Det er ikke mye mer en Fnat kan forlange. Utover litt mindre jet-lag da. 

 

Han og Pappa landa midt på dagen, så å holde seg våken var en tapt sak i utgangspunktet. Pappa tenkte at det var bedre å ta en nap med det samme, enn å besvime kl 7. Problemet var at power nap'en varte i flere timer... Så istedenfor å legge seg kl 7, ble det å stå opp kl 7. 

 

Nå må man forsøke å bli trøtt igjen. 

 

Også er det litt merkelig da, at fra vinduet ved heisen, så ser Fnate akkurat det samme som han ser når han går tur hjemme. 

Seattle og Lillestrøm, liksom. Der har de hammermann. 

 

Imorra er det nye eventyr og muligens litt fergetur

Fnathansakompensasjon

Fnate er en god forhandler... Nå skal han til USA igjen, og Pappa hadde funnet en veldig billig tur med noen andre enn BA. Ikke noe røddyser eller saker og ting fra Island altså. Men Lufthansa. 

 

Det er egentlig ikke noe krise det. Men ikke favoritten. Så Fnate vet at han har et godt kort på hånda, og det vet han å gjøre bruk av. En ting Lufthansa nemlig ikke har, er Club Kitchen. Det er ingen steder ombord der Fnate kan løpe og fylle sekken med gummibjørner og andre nødvendigheter. Ei heller kompenserer de med store iskremtallerkener, sånn som For eksempel United har. 

 

Hvis man skal være vanskelig, så har ikke Lufthansa mye å tilby en Fnat. Ikke er han Råkkestjerne der heller. Men Fnate vet råd. Han har fått igjennom en super kompensasjon:

 

Alle langturene han har før sommeren er nå booket - enten i 62K, eller med minibar. Rabbel og ruke. Ingen unntak. Dessuten har han fått igjennom at mangelen på Club Kitchen kompenseres med å bo på hotell på Gardermoen dagen før avreise. Der har han nemlig minibar:

Han planlegger å fylle sekken med Jelly Belly så han har på Lufthansa turen. 

 

Han koser seg på dette hotellet, og når Pappa skal ned og spise vil han ikke engang bli med. Han vil bare sitte i stua på rommet og lese avis og raide minibar. 

Ikke er det noe morsfigurer som trenger seg på her heller. Egentlig skulle det vært det, men Pappa kansellerte i siste liten. 

 

Pappa er egentlig ganske ok i dag. Ganske ok. Livet er fint...

 

Men ikke si det til noen. 

Tanker om morsfigurer

Fnate vrir seg i sengen nok en morrakvist. Han får rett og slett ikke sove...

 

Han startet nemlig et prosjekt foren god stund siden, og nå står hele prosjektet og biter han i rompa. Det kan fremdeles stoppes... håper han. Men det er ikke godt og si.

Prosjektet var å få en mamma i hus. Pappa ville på død og liv ikke ha noen mamma, men Fnate ville. Fnate kunne huske selveste mamma, og han mente å huske at det vanket mer av både kake og oppmerksomhet på den tiden. Det var flere ting som skjedde, rett og slett. Fnate liker når det foregår ting. Så han har argumentert og holdt på for at Pappa skulle finne ny mamma.

 

Til og med Stankelbein har sagt klart fra at "Jeg tar med Fnate, for han trenger en morsfigur!".

 

Etter hvert begynte så Pappa så smått å høre på Fnaten sin. Og det var da alt begynte å gå galt.

 

Morsemnene som har frekventert Casa-Fnatstadbraathen det siste året har slett ikke vært sånn som Fnate hadde sett for seg. Det har rett og slett vært en stor skuffelse. Ikke bare det, etter at "minidundra" begynte å reparere Pappa har det bare blitt verre.

 

Det er flere konkrete problemer å peke på:

 

- OPPMERKSOMHET -

I henhold til Fnates plan skulle han få minst 50% mer oppmerksomhet. Det har ikke skjedd. Pappa har tidvis mistet helt fokus, og morsfigurene er generelt mindre opptatt av Fnate enn Pappa er.

 

- SKUMLE DYR -

Moderne morsemner har stor tilbøyelighet for å like bikkjer. Det har vært situasjoner der Fnate har måttet rømme stua og bo i safen sin (han har et Franz Jäger panic-room på 250 kg der han er trygg). Da Pappa dro frem ei som var saubonde (!!!) var han positiv. Sist han møtte sauebønder var sittende i pysjamas foran i et Thai fly fra Auckland til Bangkok. Alle hadde topplue og feiret. Fnate hadde fått brus og det var moro. Her ble det aldri noe pysjamas fest på Thai.

 

- KAKE -

Har Fnate fått mer kake? Nei!!!!
Fnate har fått ekstremt mye mindre kake.

 

Det er trygt å si at denne planen han hadde, så langt, har gått i vasken så det suser! Han vurderer å daske seg selv med beltet til Pappa. Men også der møter han på problemer, for det har Pappa fått av ei ku-jente i USA, så spenna er like stor som hele Fnate. Han klarer ikke løfte den engang.Og hva kommer til å skje når neste ekspedisjon skal planlegges. Skal plutselig morsemnet komme og mene en hel haug med ting? Det er jo i så fall skandale. Det går ikke an. Ekspedisjoner skal planlegges på instinkt. Så skal man kaste seg over tastaturet og bestille den dyreste billetten, med "16" mellomlandinger for å komme seg dit. Og man skal ikke ane hva man skal drive med når man kommer frem. Helst skal det foregå etter inntak av druesmudi.

 

Hvordan skal det gå? Skal Fnate måtte tilbringe feriene til fots fra Mikael Kors butikk til Mikael Kors butikk? Skrikende og sprellende, på vei til å tørste i hjel i mangel på brus og kjærlighet? Skal han måtte krangle om oppmerksomheten med en dobbermann eller en chihuahua?

 

Pappa tror forresten at Olderfaren hans kan ha vært en Dobbermann. Den er nemlig både "dyrisk tøff og samtidig ekstremt elegant".  

 

Fnate må rett og slett finne en måte å stoppe dette på.

Endelig tilbake til Fnat Seasons

Pappa og Fnate har spart penger i det meste av jula. Det var et lite unntak igjen i starten av januar, men ellers har det vært sparing.

 

Men til helgen er det tilbake til Fnat Seasons. Denne gangen i Seattle. Fnate har vært i byen, men aldri på den Fnat Seasons'en. Den er nemlig altfor dyr. Men denne gangen fant Pappa en god pris, pluss at han brukte noen sånne hotell.com "poeng". Fnate skal være der i tre dager og gleder seg stort.

 

Det betyr også at det er på tide med raider igjen. Fnate rigger seg godt til. Han har, etter lang tids krangling med Pappa, fått sansen for druer han også. Akkurat som Pappa. Som Pappa er han ikke så kresen, men de skal være stenfrie. Der er Pappa helt enig. Mens Pappa drikker druene liker Fnate å tygge dem. Han har nemlig lagt merke til at om man drikker druer får man vondt i knollen og blir rørete i magan.

 

Det hele begynte jo med at Pappa ikke ville kjøpe kaker og sjokkis pga slanking. Noe måtte jo Fnate spise, og da begynte han med frukt og bær. Akkurat som Moses... ellår no'. Druer var fint.
 

Uansett så rigger både han og Pappa seg til foran dataen. Tirsdag er en fin dag. Hver med sine druer.

Fnate skal fylle ut ny raider... Det er viktig at dette blir nøye utført. Kun på den måten kan man lykkes helt som velferdsoffiser. Man klikker på kontaktikonet, og deretter på "snakk med en cateringspesialist". Så er det bare å fylle ut. Fnate vil ha brus... Fnate vil ha jordbær dyppet i sjokolade... Det er ganske mange ting Fnate vil ha.Og så er det andre ting og tenke på. Etter å ha vært i Seattle skal Fnate til kontoret i Springfield, MA. Han og Pappa skal kjøpe med Seahawks caps til dem. Da blir de sikkert glade.

 

Ikke bare det heller. Fnate har fått bonusen sin, og nå må det etter hvert tenkes på hvor han vil på hovedekspedisjon i år. Fnat Seasons har jo visstnok en rimelig kul camp i Fnatzania... Og så har de en hestecamp i Burugluay...

 

Og hva om Fnate plutselig får en morsfigur? Hva da liksom... Hva liker mammaer å drive med? Veskeland på Manglerud Senteret, kanskje? Både Fnate og Pappa er helt uvitende om hvordan man trakterer en potensiell morsfigur.

Go Rangers!!!

Fnate har stått på hardt for å få tak i Zuccarello trøye eller caps til seg selv, men det har vist seg svært vanskelig. Både er det tynt med Zuccarello trøyer, og der det finnes er det vrient å få tak i en som passer Fnate.

 

Men Fnate er da en hyggelig fyr, og for en uke siden brukte han de siste grunkene han hadde på å kjøpe trøye til kompisen sin, Nicholas. Nicholas er nemlig i en bittelitt mer praktisk størrelse for trøyer

Men nå som Fnate omsider har fått bonusen sin OG skal til New York igjen neste uke... Så håper han så inderlig at det skal være mulig.

 

Men det er jo så mye som må heies på. Det er jo også New England Patriots i Super Bowl... Man kan si mye om sjøhauker, men det er i Fnatachussetts at Fnate og Pappa har kontor. Sånn er det bare.

Altså egentliiiiig...

Det nye året begynte like plutselig som det forrige. Fnate blir like irritert hver gang. Plutselig våkner man opp i skuffen sin, gnir søvnen ut av øya og så er det et helt nytt år. Kunne ikke regjeringa innført en litt myk overgang? Må alt være så innmari brått?

 

Og ikke nok med det... Fnate skulle nesten rett ut i jobb også. Det var rett og slett en tanke travelt. Så travelt at han knapt nok fikk tid til å tenke på at det er bonustid... Det vil si, han kom på det HELT PLUTSELIG, på vei hjem fra Fnat Fransisco.

 

- "Jammen du har ikke signert ny avtale" - svarer Pappa, når Fnate lurer på hvor mye han skal få. Fnate mister munn og mæle.

Verden raser sammen... Alt det han hadde planlagt. Han skulle ha med Bestemor og Fungerende på overraskelsestur i Tenerife. Han skulle på ekspedisjon. Han skulle sende penger til pellefantene i Kenya. Og så hadde han vurdert ny drenering rundt skuffen...

 

Nå ser han alt falle i grus. For øynene hans ser han for seg en gråtende Bestemor som ikke får overraskelse. Han ser en lekk og fuktig skuff. Og han tenker på hva han skal si når folk spør hvor han skal på ekspedisjon i år.

 

Pappa har aldri sett Fnaten sin så innmari betutta, og er relativt raskt ute med å innrømme at det var en fleip.

 

Fnate tar det ikke på noen god måte. Ærlig talt... Man fleiper ikke med julebonusen, og det vanker åndelig grusomhet i ukevis fremover.

 

Men EN TING har Pappa gjort rett. Han og Fnate var helt enige i hvilken bil de skulle ha.

Doble koppholdere er det også, og den har veigrep som en jetski på vinterføre.

 

Men nå er det helg. Helg betyr godteri... og kake

hits