Takk dude, det er fredag...

Hele gjengen satt samlet foran peisen og skravlet da Pappa kom hjem med fredagshandleposen. Mens Pappa hang fra seg jakka, kastet de andre seg over posen for å se om det var noe av interesse. Særlig Helge var ekstremt ivrig.

- "Jippiiii. Lørdagsgodtet har allerede kommet" - jubler ny-fyren som ikke har fått navn enda. Han kaster seg over sukkerertene og gir dem en riktig bamseklem. Han legger snart merke til at det blir helt stille rundt peisen. Alle blir bare sittende og stirre.


Ny-fyren reiser seg sakte opp og ser rundt seg.

 

- "Bare kødda. Det er skikkelig vondt, da" - sier han så og legger dem tilbake i posen.

- "And totally redeem yourself!!!!" - utbryter Helge høylytt, og ting går videre i sin vandte tralt igjen. Thuang visker til ny-fyren at det er helt uholdbart å si noe positivt om grønnsaker i denne husholdningen.

 

 

Dermed kan også Fnate fortsette å fortelle om turen hjem fra Syden. Han hadde vært både sur og groggy når han dro. Siste natta fikk han ikke engang bo hos Bestemor, men måtte bo på det Mexikanske hotellet til Pappa.

- "Uholdbart!!!" - utbryter Helge. - "Bare ulovlige immigranter!!!" - Helge sparer som kjent ikke på sausen.

 

 

I tillegg hadde Pappa booket et fly fra Tenerife Nord, som gjorde at Fnate måtte opp kl 04, for å rekke å kjøre helt opp. Det går sikkert bra, hadde Pappa tenkt da han booket.

- "Det sa de om Benghazi også!! Hæ hæ hæ???!" - Helge er godt fyrt opp og må dysses rolig ned av Pappa, før han går helt i metning.

 

 

Men Fnate og Pappa kom seg avgårde. De fikk til og med banan av hotellet før de dro. Fnate sov seg til Madrid, men etter det så tok det seg merkelig nok ganske bra opp. I Madrid hadde de faktisk ganske utmerkede faciliteter for en Fnat. Store åpne områder med brus for eksempel.


Og en spesialtilpasset underholdningsavdeling for Fnater

Men det virkelige godhumøret kom først når det var boarding. Pappa, som til vanlig er en skroting og helt hjelpeløs uten Fnat, gjort noe overraskende bra. Han hadde booka reisen hjem i et veldig stort fly, med seter som Fnate synes passet akkurat til han. Helt perfekt var det.

 

 

Fnate hadde sete 3A og Pappa hadde 3C, ved siden av. Det var sånn multiretnings-lie-flat - som betød at Fnate kunne legge seg helt ned i alle retninger. Han rakk også å prøve samtlige, utenom 120 grader babord.Fnate var blid som ei lerke. Han fikk tørre kluter, og Cola i store fine bokser. Så masse han ville, og hele tiden. Han babla og slurpa til den store gullmedaljen. Det var en riktig fin avslutning.

 

 

Men nå er de hjemme og har så smått begynt å diskutere arbeidsfordelingen på de neste turene. Helge har nettopp også fått et nytt oppdrag i Russland. De likte åpenbart det han gjorde sist.

Kort om syden

Det har vært en usedvanlig travel ferie for Fnate, som både har vært hotelltester på bonusfeber og som har løpt rundt i ring med Tellef nede i Syden. De har luktet på Fungerendes sko, og sammenlignet lukten med egen promp.

De har raidet Fungerendes godtepose...... og blitt fryktelig skrale i tromma.


De har spionert på dem som sitter på verandaen...


... om de ikke sitter der selv.


Men det mest utspekulerte ninjatrikset deres var når de hadde pling party.

 

Det satte seg på et askebeger og spiste et kirsebær. Når steinen var igennom og plinget ned i begeret spiste de et nytt.

Det er lørdagsunderholdning - Fnating Style!
Kjos-fast i 37.000 fot

Humøret til Fnate kom seg raskt når han kom frem til BA kantina i Brussel. Det skulle bli en lang dag, men det er noe med Fnate og BA. BA vet akkurat hva han trenger, og skuldrene senker seg med det samme. Dessuten er jobbuka over og han skal til Bestemor i Syden. Han er travelt opptatt med en del "kontorarbeid" i loungen, men får slengt innpå en Cola mellom slagene.

Det ble en lang tur denne dagen, og et rimelig tett skjema, så det var ikke plass til for mange feilskjer. På morgenen hadde han hatt toppmøte i kantineforeningen med Onkel Danielsen, og han hadde påpekt at det tross alt fantes direktefly fra Brussel til Tenerife. Fnate stirret bare tomt på han. - "Det kommer lyder når du åpner munnen" - er det eneste Fnate tenker om Danielsens utspill. Selvfølgelig skal ikke Fnate fly direkte. Han skal på kantiner og fly Dreamliner. Ferdig med det. 

 

Det blir virkelig en lang tur. Det skal flyes, og det skal kjøres mellom terminaler i ymse tog

Det skal spasseres i kilometervis, med Fnate på plasse i "utkikken", som han kaller jakkelomma til Pappa. Derfra observerer han både dette og hint

Men omsider kom rosinen i pølsa, nemlig Dreamliner opplevelsen. Det skulle bli første turen for Pappa og Fnate i Dreamliner, og det var ikke Kjos'ern sin, men LAN Chile. Fra Frankfurt til Madrid i Fnatness class.

 

Det var det kuleste flyet han og Pappa noen gang hadde sett, og Fnate hadde full gass fra første stund for å finne ut av alle plassene og gjemmestedene. Men plutselig, midt over Frankrike satt han fast. Han hadde funnet et lite skap og skviset seg inn. Men så hadde det oppstått vakum bak rompa og han fikk ikke rikket på seg. Fnate satt fast i Dreamliner. Han satt Kjos-Fast. 

Det måtte pinlig hjelp til fra crewet, som til slutt fikk spadd han ut med en kakespade. Etter dette satt han pent på skammelen, som var hans. 

Men turen var allikevel fabelaktig, og etter en kort natt i Madrid skal han til Bestemor i Syden. Bestemor er best!

Løsning i sikte, men nære på!

Fnate hadde lange dager i Polen. Pappa koste seg, men ikke Fnate. Uten minibar og generell underholdning er livet, i Fnates øyne, en katastrofe. Når Pappa attpåtil dro han med på Nasjonalmuseet i Wroclaw var det full nedsmelting. Pappa og de Polske vennene ville se på bilder fra nittenhundre-og-pil-og-bue.

 

Fnate kjeda seg kollosalt. Han sleeeeepte bena etter seg rundt i gangene på museet, mens han stønnet høylytt og kastet med armene. - "Ååååh, se der er bilde av Trond den Halvfeite og Rita den litt skitne fra 1548.... Ååååh, så spennende" - burer Fnate. Til ingen nytte. Pappa koser seg.

 

- "Åååjåjåjåj, Pappa. Se! Noen har klart å male et bilde av et eple og en lyspære. Revolusjonerende!" - Sarkasme er ikke en ukjent idrett for Fnate. Han virkelig lider seg igjennom gangene. Det eneste han fant litt interesse i var noen som hadde lagd en skulptur av en hageslange. Den var viklet i en kveil og hengt opp i taket. - "Praktisk innretning" - tenkte Fnate. 

 

Men det VAR lys i tunellen. Etterpå tok nemlig de Polske vennene Fnate med til en butikk der han fikk velge en pakke til seg og en til Bestemor. Pakker er noe Fnate forstår seg bedre på. Han anser faktisk på pakkemottak som en av sine paradegrener. Han har spisskompetanse her. Enkelt og greit. Han tar seg god tid før han plukker det han vil ha. Så pakker de det fint ned i en pose og Fnate får den med seg til flyplassen. Han skal videre til Brussel. Tur betyr kantine, og Fnate sitter stolt og passer på posen med pakkene, mens han tar seg en Gazovana

Fremme i Brussel er det forhold som er mer tilpasset Fnate. Først og fremst er det minibar

Men det er også lounge på hotellet. Fnate har det en sjelden gang i blant. Men ikke ofte. Han får heller ikke egentlig lov til å gå dit alene. Men når Pappa er ute hele kvelden og redder Vallonske jomfruer i La Hulpe, blir fristelsen for voldsom. Han tar nøkkelen sin og tasser bort til loungen. Låser seg inn, og de har hele stooore kjøleskap med brus. De har kaker. De har snacks. Fnate er alene og med store tallerkenøyne vurderer han det vidunderlige før han gyver løs.

 

Pappa får etterhvert melding om at Onkel Danielsen har vært i loungen og sett etter han. Onkel D kom nemlig til samme hotell den kvelden. Men Fnate hadde ikke vært der. Pappa ble beroliget helt til han kom hjem.

Der satt Fnate i skammekroken på rommet. Han hadde blitt båret skrikende og sprellende tilbake til rommet sitt, etter å ha blitt territorial ved kakefatet. 

 

- "De var heeeeeeelt urimelige jooooooo" - snufser Fnate.

 

Pappa er ikke sur på Fnaten sin. Når fristelser blir store så kjører man på. Det er helt i Pappas ånd. Denne gangen ble det bare litt mye. Det gikk litt over styr for Fnate når han fant kakefatet "fra himmelen", og det plutselig kom andre og ville forsyne seg fra det. Slikt kan skje den beste. 

 

I dag skal han ut og fly igjen. Masse. British Airways og noe som heter LAN. Retningen begynner å pekes ut mot Bestemor. Og Fnate har pakker i sekken

 

 

Livet bak Jernteppet

Fnate er IKKE fornøyd. Han er med Pappa på Europaturné, og første halvdel er bak Jernteppet. Først i Slovakia og deretter i Wroclaw i Polen. 

 

Han har ikke noe imot det rent prinsipielt. Det lukter en del promp her. Fnate utforsker lukten litt, og sammenligner med sin egen promp og mener nok at hans egen er vesentlig mer sammensatt. Den har flere fasetter og nyanser, og han kan lage noen helt fryktinngytende varianter som langt overgår det man opplever her. Når Fnate lader en skikkelig "gorgonzola-promp" er det bare å løpe. 

 

Men det er altså ikke promplukta som gjør Fnate irritert. Det er at Pappa nok en gang har trødd Fnate inn i et hotell uten minibar. Ikke nok med det. Det er også uten kjøleskap. Det er også uten lobbykiosk. Det er uten alt. Det heter Hotell Johannes Paul II, og Pappa mener det har sjel.

 

- "Hva er vel en sjel uten kald brus, Pappa?????" - skriker Fnate i et fortvilt øyeblikk. Han er nær sammenbrudd.

 

Pappa klarer omsider å få tak i en varm Kropla Beskidu Gazowana. Det var en flaske med vann som bobler. Bedre enn ingenting, men ikke godt nok. En velferdsoffiser uten minibar er som en snekker uten hammer. Håpløst. Han setter seg og stirrer ut av vinduet. I morra skal han til Brussel og det er jaggu på tide. Der har de ihvertfall brus. 

Hva er det beste...

Han nye har ikke fått noe navn enda. Det er tydelig at han ikke vil ut med noe om sitt tidligere liv, og gutta lar han være i fred med det. En dag må han jo få seg et navn, men det haster ikke.

 

Men det må penger inn i husholdningen og alle må bidra. Også han nye, så i dag måtte han pent bli med opp til Bestemor for å selge avis. Thuang ble med også. Fnate får 2 kroner for Dagen Næringsliv. Den ene krona kjøpes det brus for, mens den andre spares. I dag hostet også Bestemor opp druer til alle og det var fest på kjøkkenbordet.Alle unntatt Helge var med. Helge hadde nemlig pakke kollosalt masse ting som han skulle ha med til hybellivet hos Fnate. Helge skal jo bo der i 5 uker, og hjelpe til litt som velferdsoffiser nå og da. Han hadde pakket omtrent alt han eide og hadde.


Vel nede igjen hos Fnate setter de seg alle sammen foran peisen. Helge har med en stor pakke kjeks, og det legges planer for de neste 5 ukene. Det er mye reising på programmet så Fnate og Helge må begynne å organisere seg. På 5 uker skal de innom London, Wien, Bratislava, Wroclaw, København, Brussel, Frankfurt, Madrid, Tenerife, Amsterdam, Hong Kong, Tokyo, Singapore, New York, Washington, Philadelphia, Fort Worth, Los Angeles, Carlsbad... Det kommer til å kreve mye velferd.Og så begynner de så klart å diskutere hvilke steder og ting som gir mest velferd. De lager liste.

 

Beste Hotell - Fnatheim

Beste Hotellkjede - Four Seasons

Beste Flyselskap - British Airways... - "Singapore Airl..." - roper Pappa fra sofaen, men blir skarpt irettesatt av Fnate. - "Hold tåta!!!"

Favorittsete - 62K og 2K

Beste brus - Cola

Beste lobbybar - Taj i Boston

 

De holder på... Og listen blir nok lang før de ser seg ferdige.

Så langt ingen ting

Ingen har meldt seg som foreldre for den nyreddede fyren, som Fnate har tatt inn. Det har gått flere dager og han har fått i seg både vått og tørt. Varmen har kommet inn i kroppen igjen, men han er fremdeles ikke særlig snakkesalig. Så mysteriet har vært stort.

 

- "Nå gir vi opp. Jeg har tatt ned plakatene" - sier Pappa og kommer inn med bunken av etterlysninger. Da fyren ser det senker skuldrene hans seg, og han smiler for første gang. Og han begynner å snakke litt. Han sier fremdeles ikke hva han heter eller så mye av historien sin. Men når Fnate fyrer opp i peisen og alle setter seg ned og babler løser han seg godt opp.

 

- "Du er trygg her" - sier Pappa. - "Så får du finne ut hvor du vil bo". Fnate ser fortvilt opp på Pappa når han hører dette. - "Hvis du vil bo her øker vi så klart Cola innkjøpene" - forter Pappa seg å legge til. Da roer Fnate seg igjen. Men det er jo ingenting å stresse med. Akkurat nå er det bare kos foran peisen, så får han bestemme seg i sitt eget tempo. Både Tante og Bestemor har varlset åpne hjem. Imens hos Bestemor:

Den lune idyllen skal imidlertid snart få noe å bryne seg på. Hos Bestemor er Helge i full gang med å pakke.

Helge, alias Konglojevskij, er i et alle tiders humør og har tenkt å flytte inn på hybel hos Fnate i morra. Tellef skal til Syden og Helge har store planer.

 

 

Ensom fyr funnet i snøen...

Det var som sagt viktig at Fnate fikk hvilt skikkelig hjemmekontor for gårsdagen skulle virkelig by på dramatikk. Da Pappa var på vei ut til hovedkontoret kom han nemlig over denne fyren, liggende i snøen. Helt alene i iskulda og med nesa trødd ned i snøen. Det var knapt knapt nok liv i fyren og han bare skalv rolig.


Selv om Pappa jo er en skroting hadde han vett nok til å få brakt fyren inn i varmen. Mens Pappa hastet på jobb fikk Fnate gitt han et varmt pledd og en dugelig dose Cola. Det var tydelige traumer å spore for fyren sa ingenting om hvem han var eller hvor han kom fra. Colaen gikk ned på høykant, til Fnates kvalte fortvilelse, men ellers satt han stort sett og hutret under pleddet.


Det var ikke annet for Fnate å gjøre enn å lage "Savnet-Plakater" og henge opp rundt blokka. Han lagde flere, og sammen med Pappa hang han dem opp rundt omkring.


Imens har fyren blitt stablet ned på teppet foran peisen sammen med Thuang og Staut. Han sier fortsatt ikke stort, noe Thuang ikke kan forstå.

- "Heter du Odd? Heter du Trond? Heter du Martin? Heter du Reidar? Heter du Kyrre? Heter du Sulbjart? Heter du..." - spørsmålsrekken til Thuang er endeløs, uten at det hjelper. - "Heter du Andreas? Heter du skurt? Heter du Bjarne?"

- "..." - Thuang er målløs og titter på Staut. - "Sawaadeekaaaa...?" - prøver han til slutt. Thuang bestemmer seg til slutt for at han heter ingenting. - "Hallo Ingenting!" - Thuang og Staut er fornøyde med besøk foran peisen.

 

Senere på kvelden tar Fnate han med seg opp i sofaen og ser å en film om at sola eksploderer. - "Det er aldri noe praktisk når sola eksploderer" - forteller Fnate og gnager på en kjeks. Men det store spørsmålet er jo om noen familie melder seg eller ikke...

 

Imens hos Bestemor:


Helge er inne i mørketida. Juletreet han har hersket over er borte, og Bestemor skal snart til Syden. Der skal Tellef med, men ikke han selv. Dette er alltid en tung periode, og han argumenterer heftig for at treet må få stå året rundt. Men til ingen nytte.

 

 Heldigvis har han fått en pose med ymse til jul. Blant annet litt sportsutstyr.

Lang vei hjem når man har rusten tromme

Fnate ble litt bedre i tromma etter hvert, men følte virkelig at han trengte omsorg. Så når han kom ombord i flyet var det slett ikke godt nok å legge seg i skuffen eller i tøffelen sin. Han ville ha puta og han ville rigge seg til i vinduskarmen. BASTA. Pappa prøvde seg med at han også trengte pute, men hver gang han nærmet seg begynte Fnate å knurre og veive med armene. Makan, liksom. Pappaer er så bortskjemte.


Der sov Fnate stødig, helt til han landet i London og byttet fly. Han var så vidt oppe og fikk seg en Cola mellom London og Oslo.


Men når han kom hjem bar det rett i seng på nytt. Han orienterte ganske enkelt Pappa om at han begynte hjemmekontoret med det samme, og planla å holde på helt til Pappa kom hjem fra jobb dagen etter. Han hadde hjemmekontoret i stolen sin, som er ufattelig god å kveile seg i.

Sånn sett var det greit at han fikk hvilt ut, for kvelden skulle vise seg å by på litt av et drama.


Feildisponering av løp...

Fnate holdt en meget lav profil fra Fnat Vegas og over til Fnat Angeles. Han ville ikke synes offentlig på Virgin flyet. Å mingle med konkurrenter er ikke en del av Fnates moralske univers. Pappa gnålte om gratis brus, godteri-bar, popmusikk og at det var det kuleste flyet han hadde vært på.

Men Fnate lot seg ikke rikke. Selv om han virkelig led moralske kvaler nede i bag'en da de ropte opp alle de ulike godteriposene man kunne få. Allikevel klarte han å holde seg til han kom frem. Han beholdt den stoiske roen helt til de kommer opp i BA kantina i Fnat Angeles. Dama som sjekker han inn i kantina ser på billetten hans og sier - "oj, du skal nok bli med rundt der borte." - så åpner hun en annen dør for Fnate. Da... Da sprekker storgliset opp. Han slipper sekken og spinner inn i Superkantina. Første retten er nokså enkel å velge. Det blir sjokoladekjeks, Marshmellows og Club Soda.

Pappa, han velger seg noe grafs. 

Det eneste problemet, som skulle vise seg å bli mer og mer åpenbart var at Fnate hadde disponert løpet helt feil. Han pleier ha et par timer i kantina, men siden Pappa ville reise med skjeggefranz så hadde han 7 timer på kantina. 

 

Resultatet var at Fnate ble usedvanlig dårlig i tromma. Han hadde spist sin egen vekt i Marshmellows, hvilket selv de beste i utlandet sliter med (uten varige mén). Det var bare å legge seg, med god musikk på øret, og satse på bedre tider.

Om 3 timer kan han krabbe opp i skuffen sin og slumre helt til Låndån. 

Fnate er forhåndssjekket, og funnet OK

Fnate har IKKE trivdes etter at han bytta fra Fnat Seasons hotellet til Treasure Island hotellet. Ikke bare fordi han er et luksusdyr (han er nemlig ikke et dyr, bare en fyr), Treasure Island hotellet var både nyoppusset og hadde TV og seng... Men altså ikke minibar. 

 

IKKE MINIBAR!!!! Det gir umiddelbar strykkarrakter i Fnates bok. Og Når Pappa i tillegg har vært på messe fra morgen til kveld, og ikke har tid til å pleie velferdsoffiseren sin så er det rimelig soleklart at stemningen er laber. Siste kvelden satt bare Fnate i survekroken og buret. At Pappa hadde kjøpt pins til han gjorde ikke humøret bedre. 

Men det var heldigvis siste kvelden. Nå er det hjemreise og Pappa har blitt seg selv igjen. Idet Pappa vinker til kollegaene og hopper inn i taxien kjenner Fnate humøret bruse tilbake. Han utbryter et gisp og en ufrivillig promp når taxisjåføren spør - "hvilket flyselskap" - og Pappa svarer - "Virgin America". 

 

Fnate titter nærvøst opp på Pappa. - "Skal vi virkelig fly med The bearded One (han skjeggete)?" - Fnate er livredd for hva British Airways vil si om de oppdager dette. Vil de ta fra han stolen på permanent basis? Vil de nekte han å slippe inn i Pysjamasavdelingen? Fnate bestemmer seg til slutt for å bare liste seg stille igjennom flighten, og prate Svensk for å ikke bli avslørt som seg selv. 

 

- "Har ni Kola?" - spør han i kiosken, oh blir litt overrasket når han får gummibjørner. 

 

Uansett - Pappa hadde ikke gjort alt feil. Fnate skulle fly med "han skjeggete" til Fnat Angeles. Men han skulle fly helt foran i balja. Og ikke nok med det... Da han kom til sikkerhetskontrollen ble han vinket inn i en egen "kø" som hette TSA Pre. Fnate er noe forundra.

 

- "Vi har sjekka deg tidligere, og selv om du kan lage ugudelige promper så er du ikke til fare for folk og fe" - Sa sikkerhetskontrollørene og vinket han frem. Med TSA Pre er sikkerhetskontrollen omtrent som på Gardermoen i 1980. Fnate og Pappa trenger hverken tømme lommer, ta av jakka, ta ut data eller barbersaker. Det er bare slenge sekken på bådnet og tasse igjennom. 

 

Nå sitter Fnate i klubben og er allerede i et utmerket humør. 

Noen skal alltid kopiere...

Fnate kom omsider frem til Fnat Vegas, og Pappa hadde ordnet skikkelig overnatting de første par dagene. På Fnates favorittkjede, Fnat Seasons. Han har sagt det før, men de forstår seg virkelig på Fnatingen her hos Fnat Seasons. De vet hva han trenger. For eksempel en liten seng av godteri...

... En liten 7-Up og utsikt fra senga...

... En seng man kan legge seg opp ned i uten bråk...

...akkurat sånn. Sånn er det på Fnat Seasons. Men han skal ikke bo her under hele messa, da det både er for dyrt og for upraktisk. Dette må han og Pappa betale av egen lomme, så på mandag bærer det videre til kollegaene på Treasure Island. Ikke galt det heller.

 

Men det som egentlig er kjernen av meldingen er at Fnate liker seg i Fnat Vegas. Han har aldri hatt tid til å være turist her. Pappa har bare jobba, jobba, jobba fra morgen til kveld hver gang. Dette var første gang noensinne at Fnate fikk være turist her. For Pappa var det første gang siden 2007 at han var turist. Det var skikkelig kult. 

 

Kort oppsummert kan man si at Fnat Vegas og Fnate går hånd i hånd. Gammelsjæfen til Pappa sa alltid at "rikdom og smak ikke alltid går hånd i hånd", men Fnate og Vegas gjør helt klart det. Vegas er konge, og Fnate er i fistel. Det eneste som irriterer Fnate er at alle skal kopiere det de har fått til i Vegas. Ta Italienerne for eksempel. De skal kopiere vegas. Enten det er nytt eller fra Caesar tiden...

(De har stor Cola flaske der også)

New Yorkere, de skal også kopiere. Las Vegas hadde dette, men så skulle de lage det enda større der borteOgså har vi de gamle Egypterne da. De måtte liksom også kopiere Vegas. Her ser man jo lett at dette er originalene. Fnate blir litt oppgitt av sånt. Kan ikke folk finne på noe selv?

Fnate fant altså det meste. Han ville også veldig gjerne spille poker, men Pappa sa han ikke ville få lov fordi han var så ekstremt god på å telle. Fnate kan telle til 4 med henda på ryggen, og til 5 om han kan se dem. Så han skjønte det. Utover det så var det en perfekt dag for Fnatingen.

 

Pappa... Han sitter og biter i et håndkle etter å ha brukt en god månedslønn på en dress. 

Perfekt overpyttstur!

Nå ligger Fnate rett ut med vondt i hodet. Han prøvde å spinne inn på SuperDuperKantina i Fnat Angeles, men han hadde glemt at den ikke hadde automagiske dører. Så han smalt så det suste i glassdøren, og bomullen i hodet hans fikk ristet seg godt. Heldigvis hadde Pappa nøkkelkortet så han fikk åpnet og lempet en groggy fnat inn. Det varer neppe lenge før han er oppe og raider skapet. 

 

Det var en fabelaktig tur over dammen, der han raidet mer enn noensinne før og det var fullt opp av kjendiser på loftet i dumbojet'en. Så mange raringer at det ble vanskelig å stikke seg ut. Selv om man var elefant i vinduskarmen. 

Det var fotballspillere som Anelka, det var sangerinner som Robyn og mange folk som rap'er og har på seg selvlysende kjeder og prater mye i telefon under sikkerhetspresentasjonen.

 

Men det bryr ikke Fnate seg om. Han bestiller Cola, og Pappa tar en Pan Galaktisk Gargle Blaster. Som vanlig. God stæmning.

Den blir ikke dårligere da de misforstår spøken til Pappa og trodde at han faktisk ville ha laks. De ville så gjerne være flinke at de stolte og glade kom bærende på gravlaks til Pappa. Han ler så han må legges med bena høyt og puste i pose.

Men det ble også tid til andre ting... Som, for eksempel å tegne i boka si. Fnate tegner nesten alltid det samme - selvportretter, og han ble svært godt fornøyd med dette. Det har nøyaktig rett antall armer, bein, snabel og rett antall ører. 

Og så titter han ut av vinduet, for å se etter en som heter Hickok som skulle andre veien. 

Visst er det ikke selveste Pysjamas-Class denne gangen. Det er vanlig Fnatness-Class med skuff, men det er egentlig like fint.

 

- "Yess, yess, yess, detta er best, Pappa" - En fornøyd Fnat strekker seg i vinduskarmen og skuler mot Robyn, som har en sjefskul hettegenser. Han har ikke mer enn sagt det da Mixed Fleet gjengen (flyvertinnene) kommer igjen. - "Cake or Ice cream anyone?" - spør de. Men de ser raskt at den lille fyren med de store ørene ikke klarer å bestemme seg, så de legger raskt til - "or both".

 

Fnate velger så klart "or both", og gafler straks i seg enda mer kake. 

Deretter er det ut og raide... Nå blir jo dette nesten et euforisk innlegg, men det var omtrent en så fin tur. Pappa legger seg og slumrer mens Fnate er nede i Club Kitchen... Mange ganger... og henter en større ladning enn Helge noensinne har hostet opp. Han klarte ikke engang å spise opp alt og måtte trygle Pappa om å ta med litt tilbake. 

Dette er virkelig livet for Fnate, og det er lett å bli vant til. Pappa erter Fnate med at det kanskje har blitt nok reising nå.

 

Fnate er helt uenig. Det er fint å være på tur. - "Men vi hadde jo ikke behøvd å bo i Lillestrøm resten av livet?" - sier Pappa. Fnate avventer... - "Hvis vi er flinke og tjener litt penger kan vi finne en fin Mamma, og så kan vi bo i San Clemente om vinteren og i Wyoming om våren og høsten?" - sier Pappa. Fnate tygger på den. Det høres unektelig fristende ut. - "Men hva med Bestemor og Fungerende?" - Sier han så. Det er jo sant, og Pappa må gni seg litt i skjegget. Ikke har han noen mamma klar til Fnate heller... - "Robyn???"

 

Uansett... Bekymringer til side. Fnate kommer seg så smått og begynner å lete etter Cola. Pappa sitter og ser seg rundt. Sist gang var Arwen (fra Ringenes Herre her), og Pappa synes hun er noe av det fjongeste som finnes.

 

Velferdsoffiseren tilbake på jobb igjen...

...og første stopp er Fnat Vegas, via Fnat Angeles. Det betyr Superkantine.

 

Det er bare et veldig kort stopp i London, og når han og Pappa kommer til Superkantina får de beskjed om at de aller helst burde gå rett til Terminal B. Det er kantine der også, sier de. Det hørtes egentlig lurt ut, tenkte Pappa, men både han og lounge-damene ser at Fnate allerede er borte. Han har spunnet rett inn og forsvunnet i Superkantinas dunkle gemakker. 

 

Ikke tale om at han skal rett til en kantine som ikke er superkantina. Pappa vet imidlertid god hvilke dunkle gemakker Fnate pleier å være å finne i. Så det gjøres avtale om at Fnate kan skylle i seg en brus, før han må gå.

Er det noe Fnate kan, så er det å skylle i seg brus. Neste stopp - 62K!

Endelig hverdag igjen

Fnate var usedvanlig lykkelig idag. Heldigvis skulle Pappa tilbake på jobb så Fnate kunne ha hjemmekontor. Det er forferdelig mye mas når Pappa er hjemme. Hjemmekontor er noe man har alene. Ikke med kollegaer, eller sjefer. Aldeles ikke med sjefer.

 

Når var det omsider hjemmekontor igjen. Fnate står opp med Pappa, som vanlig. Når Pappa har gått og Fnate talt til 5, begynner kontortiden og han kan tasse tilbake i skuffen.

 

Nå tror sikkert alle at Fnate ikke gjør noe på kontoret, men han har alltid en plan. Dagens prosjekt er å se om han klarer å pelle seg i nesa med foten.Kl 15:23 var det suksess. Han noterer det i boken sin, før han begynner å lure på hva han skal i morgen.

Det skjedde i de dager...

Fnate innfører nyttårstradisjon i år og samler alle foran peisen for lesing av Fnatvangeliet om Nyttårsfnaften

Han renser stemmen og begynner

Det skjedde i de dager da det var mørke og stormfulle netter...

 

... strengt tatt skjedde det i dagene etter... etter at en gjeng med folk hadde skrudd en som het Jesus fast til ei planke og satt denne oppå en høyde. Jesus hadde til og med bært planka opp sjæl, og så var dette takken... Hallo????

 

- "Uhørt!" - hadde Jesus tenkt.

 

Det tenkte også faren hans (til Jesus), og lite visste alle de folka at faren til Jesus var Gud. De skulle jo bare slenge en fleip, og så endte de opp med å gjøre så innmari i skuffen. Gud blei dritsur, og pønska beinhardt på hvordan han skulle straffe menneskene etterpå. Han utreda mulighetene for en Syndeflod, der bare noen få dyr og fnater overlevde.

 

Imidlertid skulle det vise seg å bli et himmelsk hus (Gud hadde ledd litt av den selv) å sette i gang. Han hadde kommet så langt som til å diskutere dette med en båtbygger som hette Noa, men da Noa i endte opp med å drikke opp alle pengene han fikk i forskudd, hadde Gud forkastet hele ideen. Han gikk og strisubbet i grusen og tenkte...

 

Han hadde tenkt så hardt at han glemte å skru ned sønnen sin, Jesus. Jesus blei til slutt skikkelig lei.

 

- "@Fattern, er'e mulig eller?" - ropte han til slutt, og fikk hele himmelens herskare til å samle seg for å se om det ble bråk. Hadde Sosiale medier funnets på den tiden ville Jesus ha lagt ut et selvportrett på Instagram med teksten: #påkorset #denfølelsen #longhair #blueeyes - og fått dødsmange likes.

 

Gud ble så paff av alt dette at han skrudde ned sønnen i en fei og ba han gå ut og lære folk litt språk eller noe. Gud ville bare ha litt fred til å pønske ut en skikkelig utspekulert plan. En plan med skyhøy Ninja-faktor.

 

- "Hvilke språk da?" - Spurte Jesus, forferdet.

- "Alle!" - svarte Gud, og tenkte at han skulle få fred rimelig lenge nå (Gud var så fornøyd med seg selv og svaret at han simulerte en trommesolo i luften). Så feil kunne han ta, for Jesus hadde nemlig nylig møtt en fyr bak en sky. Fyren var nokså flyktig av seg, men kunne både dette og hint når det gjaldt å lære folk språk i en fei. Den Heilage Ande...

- "Grei skuring" - svarte Jesus, selvsikkert.

 

Gud fortsatte tenkingen sin, og det var på den syvende dagen han kom på det. Han var så fornøyd med den at han tok på seg en løsbart og humret vel og lenge i den. Strengt tatt hadde jo Jesus lært folk alle verdens språk på et øyeblikk og var ferdig for lenge væla siden. Men det hadde ikke Gud fått med seg. Han lytta ikke så mye etter nyheter fra Jerusalem og dalstrøka deromkring heller. "Ingen nyheter er gode nyheter" - tenkte han om det.

 

Når han hadde humret ferdig satte han ideen ut i verket. Det skulle bli en evigvarende straff. Det første han gjorde var å tilføre alle gode ting kalorier. Dette gjorde at menneskene ble store og gruggete. Så satte han seg i kjelleren og utviklet en hel rekke nye matvarer og gjorde dem sunne og vonde, slik at menneskene måtte spise dem selv om de smakte hyssing. Han lagde på rekke og rad: Kålrot, Sushi, stekt løk, paprika, oliven, fetaost... Han koste seg i arbeidet. Men det var spesielt to ting han la ekstra flid i, nemlig røkelaks og sylteagurk. Disse to lagde han så infamt vonde at menneskebarnas tårer virkelig skulle renne og innvollene deres vrenge seg.

 

Han ga alle disse nye matvarene et fellesnavn - grevling. Dette var for at Fnater, som ikke hadde gjort særlig skurkestreker (enda) lett skulle kunne identifisere maten og styre unna. Han gjorde også slik at Fnater ikke ble tjukke av kalorier - det var tvert om veldig sunt for dem.

 

Slik lyder NyttårsFnatVangeliet. - "Og ikke nok med det!" - Avslutter Fnate, foran peisen. 

hits