Pappa innser feilen til slutt.

"AAAAAAUUUUUUUUU. #€&#€#&#€%" - Pappa brølte ut. Det var tidlig om morgenen og Fnate humret i skuffen. "Fnaaaaaaaaaaate, din forgremmade lille grevling!!!" - Fortsatte Pappa og dundret inn til Fnate. Fnate bråsluttet å humre i skuffen.

 

Fnate hadde puttet stein i skoen til Pappa, og Pappa hadde nettopp tatt den på. Pappa var sinna. Fnate gjemte seg under brannbilen.

 

"Hvorfor gjorde du det?" - spurte Pappa. Fnate fortalte rett ut at han syntes Pappa fortjente litt av sin egen medisin. Å ikke gi Fnate lørdagsgodis er ikke noe annet enn lumpent. Det er tross alt noe man gleder seg til hele uka, og så får man plutselig ingenting. Ingen forvarsel. Ingenting. Fnate mente det var sammenlignbart med å trampe rundt i en sko som plutselig var full av grus.

 

Pappa kunne til nød være enig. Så selv om Pappa har bestemt seg for å redusere tromma, så blir det feil å ta fra Fnate lørdagsJappen. Omsider blir det en hand-shake på det.

 Lørdagsgodtet må komme. Og ikke noe mer stein i skoen.

Er'e muuuuuulig?

Det er lørdag. På lørdager pleier det å vanke ekstra mye godteri og kake. Pappa har vært ute og handlet og Fnate titter optimistisk på posen som bæres inn i leiligheten. Han har vann i munnen. Ser Pappa pakke ut.

 

Men...

I posen var det bare et brød...

 

"Et brøøøøøød?" roper Fnate. "Hva skal vi med et brød som lørdagsgodt?"

 

Det er antydning til skingrende panikk. "Jeg ba om en smule godteri. Ikke et brød!!!"

 

Pappa har blitt håpløs.Råd søkes.

Hjemmekontor til besvær

Fnate har hjemmekontor. Det er det i og for seg ikke noe spesielt med. Fnate har ofte det, og han skal passe telefoner og slikt. Det er derfor han får bonus som han kan kjøpe Bora Bora billetter for.

 

Idag var det værre. Fnate har fått ny vinterdyne og det åpnet opp for en vanskelig beslutning. Hvordan skulle han organisere hjemmekontoret? Skulle han bli liggende i skuffen, eller skulle han slepe med seg dyna ut i sofaen og ha hjemmekontor der.

 

Sofaen er nærmest brusen i kjøleskapet, men man kan også bli veldig forstyrret av telefoner og mailer. Skuffen er fredeligere, men litt kjedelig.

 

Etter å ha forsespurt seg litt på Facebook falt valget på sofaen.

Med den tjukke dyna kunne man bare trekke seg litt lenger inn om telefonen ringer. En gang svarte han på den, men det ble masse styr. Det var noen som skulle bestille masse ting og de ga seg aldri. Fnate prøvde etter en stund å si han var en telefonsvarer og skrek; "PIIIIIIP". Da det heller ikke hjalp la han på og gjemte seg. Han skal aldri gå i den fella mer.

 

Pappa hadde på sin side vanlig kontordag og var på kontorkantina. På fredag pleier det å være kake, så Pappa stresset litt for å rekke lunchen. Men når Pappa kom dit var det ingen kake. Fnate kan imidlertid stolt trekke frem at han har lært Pappa noe her.

 

Pappa ga seg ikke, og var helt himmelfallen over kakemangelen. Til slutt ga de seg og reiste og fant et kakestykke til Pappa. Pappa var den eneste som fikk kake og synes noe annet ville vært helt urimelig.Fnate hadde imidlertid allikevel en høne å plukke med Pappa når han kom hjem. Hadde Pappa vært like flink til å hanke inn jenter som han er til å hanke inn kake hadde vi hatt en fungerende "mamma" i huset her for lenge siden.

 

Da hadde det blitt slutt på oppvask og matlaging, sa Fnate.

Det var selvfølgelig Helge

Ikke lenge etter gårsdagen Irish Coffee måtte Helge ut på "naturen vegne", som han så fint sier det. Han var dødsnervøs for om Bestemor skulle bli veldig sint, men det var hun ikke. Han fikk en god klem og ble ønsket velkommen.

 

Helge ble veldig glad, og enda gladere da han oppdaget klatrestativet i leiligheten. Gutta tar seg til panna, og setter seg bare til rette og ser på mens de gomler Mentos. Helge foretar de mes halssprekkende stunt. Han har blitt ganske flink.

 

"Jeg gjør alle stunts selv" - roper Helge mens han henger etter benet.Etterpå utforsker de leiligheten videre. Det første de finner er et gulv til tak speil. Fnate og Tellef bruker det til å legge hår og ører. Helge, som ikke har sett sånt før, blir dritsur på han frekke brune dusten i speilet. Han hermer og ser ikke ut mener Helge. Han blir sittende og gape og kjefte på dusten i speilet.

Fnate og Tellef stirrer oppgitt på Helge, men bestemmer seg for at forklaring er meningsløst. Så de setter seg heller på verandaen. De må nyte tiden. Fnate har tross alt bare 2 dager i Syden, før han må hjem og jobbe.

De koser seg og lytter til bråket Helge lager mens han kranger med dusten i speilet. "Vi må snakke med han der før vi drar til Bora Bora..." - sier Tellef. Fnate tenker at det nok bare trengs litt etterstramming av enkelte skruer.

 

Helge gir også opp etterhvert. Han tenker det er best å trekke seg unna før han får juling selv, så han setter seg under soffan.

Bestemor sier senere at han kan få være der resten av turen så han får vendt seg til hvordan det er i Syden. Da blir det lettere på Bora Bora senere. Fnate synes det er litt urettferdig at Helge får bli, mens han må dra. Men sånn er livet.

 

På vei hjem fløy han SAS igjen og følte seg mye bedre. Han ble dirigert til Sala VIP, og da er alt bra. De hadde til og med preparert flyet med aviser i stolene når han kom ombord. Ikke værst. Ledig midtsete fikk han også.
Flyturen var så grei at han ikke tenkte på at han var på vei hjem. Det gikk først opp for han da han landet. Og da ville han ikke ut. Han blånektet å bli med. Han ville ganske enkelt være igjen på flyet og bli med tilbake til Syden. Pappa måtte fortelle at flyet skulle et annet sted, og at de var tomme for brus.

 

Det første trodde ikke Fnate på, for det var jo syden-flyet. Hvor ellers skulle det fly enn til Syden? Brusmankoen kjøpte han imidlertid og etterhvert tuslet han slukøret ut.

 

Litt senere på kvelden fant Pappa noe på internet som muntret han opp igjen. Hvor drar superstjernene på ferie?

Fnate klapper seg fornøyd på magen. De hadde neppe reist dit om det ikke var dugelig med Club Soda der. Og Fnate har booket den fineste pålehytta på den fineste resorten der nede. Glemt er kulde og jobb.

Maskeelgen avslørt?

Endelig kom dagen og hele A-laget forbereder seg på en lang rødnesetur ned til selveste Syden. Det er vanskelig å si hvem som er mest spent. Om det er gutta, Pappa eller Bestemor og Fungerende. Pappa setter en knapp på Bestemor.

 

På Gardermoen var det tid for litt frokost mellom gate 40 og 42. Fnate styrte først rett opp mot kantina på ren autopilot. Men dit kunne han ikke gå siden han fløy rødsnute, så Pappa hentet han i trappa og bar han sprellende ned. Han ble litt snurt og ville sitte i kofferten etterpå. Tellef derimot, han ville ut.


 

Det morsomme var at de møtte Onkel F der. Broren til Pappa. Han jobber litt sånn som Pappa, men i Østen, og var på vei hjem fra Hong Kong da Tellef så han spassere forbi på balkongen. Pappa ringte og Onkel F smatt igjennom Transfer utland og ble med på frokost.

 

Han var svært oppskjørtet fordi flyvertinnen på KLM hadde titulert han ved navn. "Onkel F, vil du ha kaffe?" - hadde hun sagt. Onkel F skjønte ikke hvordan hun kunne hvite hva han het. Fnate tok seg bare til Panna nede i kofferten. "Hadde de Club kitchen da?" - mumler han. Fortsatt litt snurt.

 

Vel fremme sleper han frem tursekken sin. "Hva i all verden?????" - utbryter Bestemor. Hun får ikke åpnet den heller, for hva enn det er som befinner seg inni, så føler det seg ikke trygt enda. Men Fnate aner at Bestemor har en viss anelse.

Bestemor drar hele sekken med ut på konsert. Bestemor og Fungerende har en fast plass i kafeen på kjøpesenteret i Parque Santiago 3 i Playa de Fnat Americas. Der sitter de og hører på Dominic synge til musikk han har på PC'en sin. De tilbringer ca 7 uker hvert år på Tenerife hvert år og de fleste kvelder tilbringes med Dominic. Han er god til å synge, og servicen på kaffeen er upåklagelig.

 

Hva enn som befinner seg i sekken liker helt klart Elvis og Sinatra låtene til Dominic. Sekken rugger nemlig i takt med låtene og iblandt hører vi noen gutturale grynt fra sekken. "It's nåt unusual to be låvd by ennyvån..." Det begynner å bli ganske klart for alle hva som skjuler seg i sekken.

 

Da Pappa plutselig ser sugerøret fra Irish Coffee'en smyge seg ned er det egentlig avklart. Det er bare maskeelgen som ikke helt skjønner det enda.Bestemor er dog rolig som skjæra på tunet og lar maskeelgen holde på med hemmelighetskremmeriet litt til.

Katta i sekken blindpassasjer på rødsnuten til Tenerife???

Imorgen skal Fnate kjøre rødnesefly til selveste syden sammen med Pappa, Bestemor, Fungerende og Tellef. Helge er aldri med til Syden og blir stort sett stablet hos Tante B.

 

Da Pappa og Fnate pakket idag la Pappa merke til at Fnate kom drassende på en usedvanlig stor sekk. Han måtte neste spør hva i huleste det var. Som regel pleier jo ikke Fnate pakke så mye at det gjør noe.

 

"Takker for muligheten til å uttale meg om saken, men jeg velger å avstå!" - Svarte Fnate eplekjekt.

Pappa regner med at han har noe på gang, men det pleier jo å være uskyldige greier.

 

Like etterpå ringer Bestemor. Helt fortvilet. Hun skulle følge Helge opp til Tante B, men kunne ikke finne han. Helge var borte og hun vurderte å ringe politiet. Pappa skulte mot Fnate som satt og svettet og småputret oppå kofferten. Pappa ante ugler i mosen og ba Bestemor om ikke å ringe politiet.

 

Fnate puster ut med et brak. Pappa spør om han har noe å fortelle, men det har han ikke sier han. Slett ikke faktisk. Derimot vil han gjerne ha 2 kjeks.

 

Imorgen skal Fnate fly rødsnute til Tenerife, og Pappa har en svak mistanke om at det er en blindpassasjer i kofferten. Håper ingen i rødsnutedepartementet leser dette...

 

Og om de i værste fall gjør, så håper vi de ikke løper til Lorry og sladrer.
 

 

Det harde livet på "første klasse"

Fnate er egentlig ganske heldig. Jobben hans som velferdsoffiser i sjappa til Pappa gjør at han må reise mye og det kan fort bli slitsomt. Han har jo tidligere latt bloggen følge han en dag på jobben og det er mange ting som skal ordnes.

 

Så hvorfor er han allikevel heldig? Ganske enkelt fordi noe av velferden går ut på å sørge for at pustene han får i bakken blir trivelige. Så idag tar han oss med bak teppet fra den siste turen til Las Vegas i forrige uke. Han vil rett og slett vise at ikke alt er slit og mas på jobb.

 

Når Fnate flyr lange turer flyr han British Airway Club Klasse eller First Class. Der har de ordnet mange ting som han liker. I det siste har de blitt enda bedre. En av oppgavene han alltid påtar seg er for eksempel å prøvesmake dessertene for Pappa. Denne kaka var veldig god så han prøvesmakte for sikkerhets skyld hele kaka før han forsikret Pappa at den var god.

Etter dessertene pleier han å raide galley for Cola mens Pappa rer opp senga hans. Etter mye kake og brus er det om å gjøre å komme seg under dyna, og få den tett rundt halsen, før det begynner å romle i tromma. Fnate kan bli nokså skral i dørken av mye snop i stor høyde.

Også frokosten har British Airways blitt bedre på. Tidligere har han klaget sin nød over frokostene. Han har hoppe opp og ned og dæljet Japp i bordplata i fortvilelse. Men denne gangen ser det endelig ut til at de hadde tatt budskapet. Disse greiene kan han absolutt ha.
Når Fnate lander er han på lounger. Da er det boblevann som gjelder. Og skal det være så skal det være. Her sitter Fnate og super Canada Dry Club Soda på kantina i Fnat Angeles."Viktig med litt pust i baken" - sier Fnate

Team Nord tar en for laget...

I Team-Sør (hos Bestemor) er det oppstandelse etter at Bestemor kastet ut juletreet. Helge ble naturlig nok kjempesur. Først kastet han capsen sin i gulvet i protest. Da det ikke hjalp hev han seg bare ned på gulvet og ventet på at noen skulle oppdage at han lider. Han har ligget i 2 dager.

Til slutt minner Matmor han på Bora Bora. Da spretter han opp og blir med i familien igjen. Ingenting er som en avledning i ny og ne.

 

Hos Team Nord (Lillestrøm) er det helt andre ting på gang. En fyr som kaller seg Discus og liker kaffe sier at Fnate må forte seg å bestille noen billetter til full pris så BA har råd til å lage salg. Fnate har selv ventet lenge på at salget skal komme men er nå i ferd med å gi opp. Bonusen må til pers.

Fnate forbereder seg rett og slett på å "ta en for laget".

 

Skal han klare å komme seg fra Los Angeles til Papeete og derfra til Bora Bora, så må han først komme seg til Los Angeles.

 

Pappa, den skrotballen, mente et sekund at vi skulle vurdere Air France til Los Angeles også, men da satt Fnate foten resolutt ned. "Det er min bonus og jeg vil reise i skuff. BASTA!" - Sa Fnate.

 

Så da blir det British Airways da...

En bjørn på første klasse?

"Hæææææææææææææ?" - Fnate reiv av seg høretelefonene og øyemasken. Pappa hadde akkurat sett at en bjørn hadde bestilt seg billett på selveste første klasse.

 

Fnate hiver seg rundt og titter... Det vil vel egentlig si, han nistirrer.

 

"Det var en ekstremt underlig bjørn" - mumler Fnate. "Han heter Lillebjørn" - forteller Pappa.

 

Fnate var ute av høytiden og inne i hverdagen uten helt å ha behøvd å oppleve overgangen. Når Pappa deretter graver frem litt hverdagsbrus og en hverdagssjokolade innser Fnate at hverdager ikke nødvendigvis er så værst de heller.

 

Og til Søndag skal Fnate også på langtur med BA. Ikke på første klasse, men han skal sannelig gi Superkantina valuta for besøket.

 

God tur Lillebjørn!!!!! Det er bare å trykke på bjelleknappen og si du vil ha brus. Det står ferdig sjokoladefat rett bak dere mellom sete 2A og 2K. Første klasse ruler for små fyrer.

Hverdag? Nei TAKK!

Imorgen begynner hverdagen igjen. Fnate og Pappa har hatt fri hele julen, men Pappa sier at imorgen er det slutt. Da er det striskjorte og havrelefse.

 

Fnate synes det er helt urimelig. Det er mye morsommere når han og Pappa bare koser seg hjemme, så han tester ut et nytt system for å unngå overgangen til hverdag:

Med lydskjermende høreteleklaffer og førsteklasses bind for øynene skal han stenge alle inntrykk av overgangen til hverdag ute.

 

Om man hverken hører eller ser noe, kan umulig ting forandre seg? Ergo vil det fremdeles være høytid når han tar av seg.

 

Det er ihvertfall teorien.

hits