Guam Hilton

Fremme på Guam blir gutta tatt imot som helter. De er Råkkestjerner hos Hilton og ble fulgt opp til rommet som Fnate hadde booket. Det var med veranda og sånt. 

 

- "Er dere her pga jobb?" - spør han som følger gutta til rommet

- "Nei, ferie" - svarer Fnate

- "Åh, sier du det. De fleste som kommer hit kommer på grunn av jobb"

- "Vi jobber masse. Hele tia. Masse tall og sånt. 1,2, 4 og 7. Særlig 7" - skyter Tellef inn, for å ikke virke som en vanlig turist. 

Det viste seg å være en del arbeid å gjøre med minibaren. Siden Fnate hadde ordnet bookingen, sørget han også for å bare fikse problemet uten å lage noe nummer ut av det. 

 

Det var relativt fort gjort å gjøre den nogenlunde likvid. Deretter er det bare å kose seg og slappe av. Tellef mener han fortsatt sliter med en viss utbrenthet etter våren. Han jobbet jo en hel uke for å opparbeide seg rett til feriepenger, og mener han nå kjenner på effekten av dette. Palmesus og brus hjelper visstnok. På hotellet her er det mest militære. 

 

Når alle skal ned i lobbyen eller noe går gutta en meter bak Pappa og ser på alle de tøffe folkene. Det er kritthvite uniformer med stjerner og spraglete striper over alt. "Navy" - står det og så står de der høye og strunke. Eller så går de rundt i det noen kaller "onepiece", men den er tynn og grønn. De er helt klart mye tøffere enn Pappa.

 

- "Dette er det siste stedet jeg ville tatt med et mammaemne" - sier Pappa. 

 

Gutta bare later som om de ikke kjenner han. Circa det samme som hvilket som helst mammaemne ville gjort, i samme situasjon. 

 

På hotellet har de også lounge. Første dagen de kom inn sa de:

 

- "Velkommen. Har ikke sett dere før. Når kom dere inn?"

- "I går"

- "Aaaaaah... så dere skal bli her en måned?"

- "Nei, because daddy litt stupid" - svarte Fnate og gjør en snurrebevegelse mot knollen.

- "Brain upside down. Same as Onkel F. Not good, but bad" - legger Tellef til. 

 

Uansett skal de snart legge sin store elsk på Hilton kantina her. De bare sitter med Club Sodaen sin og nilytter til alt de hører rundt seg. Så mye tøft. Fnate blir, for en gangs skyld, ord fattig. 

 

- "He was shooting the 20 caliber"

- "Isn't that a 50?"

- "Noooo, an old F16... anyway... he was at... and then bla bla bla shooting the flares. Obvious rookie. But anyway... Then...bla bla bla"

 

De bare hører. Det er som å være på Top Gun... dog med en halvtjukk pappa som håper det snart kommer "You've lost that looooving feeling..." på popanlegget. 

 

Det er vaffal det tøffeste stedet (om ikke det fineste) gutta noensinne har vært med på. De jobber bare inn sjargongen nå, så de kan imponere dem der hjemme når de er tilbake. 

2 kommentarer

Martin

06.07.2017 kl.18:44

Fnate jobber vel ikke særlig med 7? Det er jo mer enn 5.

Fnate

08.07.2017 kl.12:14

Det var Tellef som sa han jobbet med 7. Han sa vi, men det var jo skryt. Nå må faktisk du lese litt nøyrereerererere.

Makan etc

Jeg er spesialist på 5

Skriv en ny kommentar

hits