Bongos Tryllereiser...

- "Velkommen til Bongos Tryllereiser. Du snakker med Fnate. Hva har vi stelt til nå?"

 

Fnate svarer blidt og er, som vanlig, klar til å hive på røret igjen og gjemme seg bak sofaputa om det kommer vanskelige spørsmål. Men det behøver han ikke. Det er nemlig Bestemor.

 

De er nærvøse for morgendagens hjemreise fra Tenerife etter å ha hørt om andre som har blitt forsinket og opplevd masse snag. Da er det bare å hive seg rundt og sjekke.

 

Fnate sjekker og sjekker. Det er faktisk uvanlig vanskelig å finne ut hvordan det ligger an, før han og Pappa benytter ninja-triksene. Eller "bakdøra", som det heter på film. Det er uhyre avansert, syns Fnate, der han sitter og skribler ned registreringsnummer på flyflåten til Thomas Cook Scandinavia. Så skribler han så tastene spruter for å finne ut hvor de ulike flyene befinner seg.

 

Til slutt finner han to fly som er på vei fra Fnat Palmas på Gran Canaria til Tenerife Sur. Det ene har kommet fra Helsinki og det andre fra Turku. I morgen skal de tilbake til henholdsvis Turku og Oslo. Det ene skal ha Bestemor med seg. Det er ikke så nøye hvilket. De er helt like og begge er 2 år gamle.Pappa har vært i kjøleskapet og hentet kjeks til Fnate mens han jobber.

 

Bestemor og Fungerende skal altså fly hjem med enten OY-TCD eller OY-TCH i morgen, kan det se ut til.

 

- "Hallo, ja. Dette er Fnate som ringer deg opp igjen fra Bongos Tryllereiser. Det kan merkelig nok virke som vi har funnet ut av det og reisen de har bestilt igjennom oss er utrolig nok helt i orden... Ja, det er ganske uvanlig... Takk... Ja, takk for at du booket med Bongos Tryllereiser. Spesialisten på småproblemer og de helt store skandalene"

 

Så kan han legge på og puste ut.

 

Det er en tradisjon i Bongos Tryllereiser, at man spiser kake når noe går bra. Eller dårlig. Eller sånn passe.Da er det bare å passe på Viking 1553 i morra, og så møte opp og hente dem når de lander.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits