På plass i syden

Selveste Syden... det er liksom ingenting som slår det. Fnate har vært over hele verden. Thailand, Australia, Hong Kong og California. 

 

Men ingenting er som Syden. Syden er bare best. Han har avtalt så Bestemor henter han til sitt hotellrom straks han kommer til Playa de Fnat Americas. Han vet ikke hva Pappa gjør, og bryr seg heller ikke særlig. Bestemor står utenfor Mediteranian Palace hotel og tar Fnate rett med seg til Parque Santiago 3. Tre'ern er best. Særlig på El Hierro delen, så der bor Bestemor og Fungerende. 

 

Første natta har Fnate så mye å prate med gutta om, at det er nesten umulig å gå dem opp om morran. Men lukten av frokost får dem omsider ut av tørklet og ut på terassen. Fnate er normalt vant med å sitte i førersetet når det er turer på gang. Men ikke her. Her er de i Bestemor sitt univers. 

 

I alle år har det vært Tellef som har styrt skuta, i forhold til fyrer. Men nå har Tellef blitt så gammel at han blir hjemme. Det er litt vemodig og rart. Fnate har jo aldri vært her uten Tellef. Første gangen han besøkte Bestemor og Fungerende i Syden - da Fnate var bitteliten og Pappa var blakk - var Tellef der og tok imot han. Det er mange år siden og Fnate var bitteliten fyr. 

 

Nå er ikke Tellef i Syden lenger. Helge har tatt over. Helge elsker det. Han er i sitt ess når han får vise gutta universet sitt. 

 

- "Mitt kongerike!!!" - sier Helge og peker utover. Det ER et stort kongerike. 

 

Og det blir jaggu ikke bedre enn dette heller. 

 

Én kommentar

Iselin Renée

05.02.2017 kl.11:58

Kos deg masse :)

Skriv en ny kommentar

hits