Fnat for Norge!!!

"A True story" - eller -  "Based upon a true story"... Fnate får dilerium når Pappa på død og liv vil se sånne filmer. Dileriumet er, normalt, kun avløst av enkelte hjerneblødninger.

 

- "Jammen, det er om kongen vår, Fnate. Om hvordan ekte helter er." - forsøker Pappa, men Fnate er lite entusiastisk...

 

....

 

....

 

i ca 12 minutter. Før han sitter som klistret foran skjermen og ser KONGENS NEI.- "Fytti katta... det må være overdrevet?" - Fnate siterer det han hører andre sier

- "Nei" - sier Pappa - "Er du sjef så er det akkurat sånn du må være. Verken mer eller mindre".

 

Fnate bare stirrer. Det er voldsomme greier.

 

- "Men det kan jo ikke bli krig i Norge? Det er jo i Uggabuggastan og sånn?"

- "Amerikanerne har bestemt at det beste for dem er å ha en galning med mindreverdighetskomplekser som president. Det er de i sin fulle rett til, og det er ikke vår jobb å mene noe om det. Så ingenting er umulig, men jeg tror så klart ikke det blir det" - svarer Pappa.

- "Jammen er han sprø? Hvorfor valgte de han da?"

- "Fordi mange av Amerikanerne har det kjempemye kjipere enn oss. Og så har det kommet en galning og sagt at han filleriste bedreviterne og de som har høy utdanning og sånt. Hive ut alle innvandrerne og gi jobbene til de fattige. Vi hadde sikkert gjort det samme hvis vi var dem, og ikke hadde råd til verken brus eller kake. Det er trist".


- "Men hva skal vi gjøre da?" - lurer Fnate

- "Da skal vi være som Fredrik Wilhelm Seeberg, Kronprins Olav og Kong Haakon. Ikke som en politiker!" - svarer Pappa - "Da er det null problem. Vi skal bare være litt lurere i bakholdet vårt"- mener Pappa og rufser Fnate i knollen.

 

Fnate blir veldig patriotisk av filmen.

 

- "Sånn, Pappa. Det er deg å meg når vinden blåser!" - Fnate storkoser seg.- "Alt for Norge!!!! To infinity and beyoooooooooond!" - roper han fornøyd... og bittelitt alvorlig.

 

Haakon oppførte seg akkurat sånn som en sjef må. Verken mer eller mindre. Det har ikke så mye så si om du er sjef for et land, en skuff eller en hel buss.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits