Overbookingssjef

Fnate var sur. I går var nemlig Pappa ute og traff noen av flygutta, uten at Fnate fikk bli med. Det var Bonusgutta og en som Fnate virkelig hadde lyst til å møte var der. Det hadde ikke Pappa sagt noe om, så Fnate var ilsint. Her hadde selveste kongen av vintips - Kaptein Lancia Delta Integrale vært på treff... Og så satt Fnate hjemme.

 

Det ulmet åndelig grusomhet i lang tid. At Mia hadde lurt han inn i et skap, i helgen, i troen på at han skulle på hyttetur, hadde heller ikke helt gått over. Han hadde overnattet i et kaffefilter og humøret var labert.

 

Pappa måtte romstere i skuffen for å se om det kunne være noe som kunne redde dagen. Pappa var fortvilt. Men... så blir Pappa stille. Fnate og Helge reiser seg og lytter som to marekatter. Etter litt uutholdelig stillhet drar Pappa frem et ark til dem. De myser skeptisk på det.

 

- "Dere husker vi ble værfaste i vinter, ikke sant?" - sier Pappa. Gutta nikker usikkert.

- "Men dere vet ikke hva som skjedde med de billettene vi egentlig hadde, sant? Du, Fnate booket bare nytt i vilden sky"

- "Kanskje" - nøler Fnate

- "Og du husker at dere har billett med oljeflyet til SAS til Houston?"

- "Mmmmhmmmm..." - Gutta er fremdeles skeptiske

 

Så peker Pappa på arket og sier at så lenge de rekker flyet hjem og at Pappa rekker en hel dag i Seattle kan de slå seg selv løs med denne, om de klarer. Nå ser Helge det. Det er en tilgodelapp. Fra United Airlines. På flere tusen kroner. Fnate mister haka. Han bare stirrer på Pappa.

 

Helge er den som først kommer ut av transen.

 

- "ring, Fnate. Ring ring ring RING!" - Roper han entusiastisk og rister Fnaten tilbake til virkeligheten.

 

De river frem kartene og bookingkonvoluttene sine. Fnate og Pappa har en analog Passbook. Så ringer de 1-800-UNITED1De lurer på hva de vil, men blir enige mens de forsøker snakket med United sin datamaskin.

 

- "FNAAAAAAATEEEEEEEE!!!!" - Roper Fnate inn i røret

- "I am sorry, but I have trouble recognising Your booking Reference..." - svarer United sin versjon av "siri". Men til slutt kommer de til en agent.

 

De forklarer og forklarer, men det er et svare sjau. Han skjønner ingenting, og det tar 20 minutter før de får frem at de vil til Scottsdale og til Seattle.

 

- "Economy or First Class, sir" - sier mannen i telefonen. Gutta ser på hverandre og gliser. Det har jo plenty med stål.

- "Do ju hæv brus and sjokkkis in Først klæs?" - spør Fnate

- "Yes, sir. I believe we do"

- "Først klæs it is, then" - svarer Fnate og tar en high five med Helge. De har sjelden ringt til noen og bestil en sånn billett og hatt ståla til å dekke inn sjekken.Deretter både jubles og gråtes det om hverandre på telefonen og det er mange detaljer som må romsteres ut.

 

I over 45 minutter sitter gutta og prater med agenten før de er ferdige. Fnate er helt utslitt, men deilig glad. Helge feirer med litt elgedosis.

Nå er det bare å finne overnattinger. For et strev. Et deilig, deilig strev.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits