Fnate på adopsjonskontoret.

Fnate har tidligere vært i kontakt med, og blogga om, elefantcampen i Nord Thailand. Der har Fnat Seasons en teltcamp som han før eller senere skal til. De driver også med rehabilitering av byelefanter. De har masse elefanter der oppe, og så adopterer de også bort noen småelefanter som går til inntekt for arbeidet. 

 

Fnate har mailet med dem og de hadde ordnet med å sette opp en avtale i Bangkok. Det var en høytidelig stund og Pappa hadde snakket med Fnate om at hvis han gjorde dette så var det det alle resten av reisepengene gikk til. Man må nemlig garantere at man kan ta vare på elefantene. Det er ikke noe bruk og kast her i gården. Dette er alvorlige greier. Vel nede spør Pappa concierge om hvor man henvender seg, og så blir han og Fnate geleidet til det spesielle området.

 

Fnate blir lamslått av hvor mange elefanter som trengte nødhjelp. Det var flere enn 5, altså mange. Pappa sa det var 8. Det er en mahout bak disken som har ansvaret for dem. Han henter frem en og en slik at de kan få hilse på hverandre. 

Det er voldsomt vanskelig for Fnate for han vil jo redde alle, men lommepengene hans strekker bare til å garantere for en eneste en. Etter betydelig om og men sitter han igjen med tre som han vil adoptere, men da sier mannen at det ikke går, siden Fnate ikke har grunker nok. 

Det er en fortvilt situasjon og Fnate tenker og tenker. Til slutt sier Pappa at han kan kausjonere for én ekstra elefant. Da kan Fnate redde to. Dog med forbehold om at han da må finne et alternativt hjem for en av dem. - "Den er grei!" - konkluderer Fnate

 

Han måtte si farvel til Yuki, men fikk reddet Phuang og Thong. Samtidig fikk han jo hjulpet til med å sponse innkjøp av bananer til de store elefantene i Chiang Rai. 

Fnate babler løs til dem om Norge, olje, Bestemor og Cola. De er forbløffet, men foreløpig for nervøse til å komme ut av posen sin. 

 

Nå gjelder det bare å finne et fosterhjem til Thong (venstre).

5 kommentarer

Overkontrollkvalitetsmester

10.09.2013 kl.12:29

Tror Sparkende Foting kan adoptere Thong om det blir nødvendig :-)

Fnate

10.09.2013 kl.13:12

Har snakka med Pappa og vi kan ikke se noen bedre fosterfar for Thong enn selveste Sparkende Foting. Så om han er interessert så kan han nok komme til uka.

Overkontrollkvalitetsmester

10.09.2013 kl.13:44

Sparkende Foting mener han er klar for å ta ansvar for Thong, så han har bedt Pappa om å ordne det praktiske. Neste uke skal Sparkende Foting bo hele uken på Rikshospitalet, så han krysser labbene for at kanskje Thong kommer på besøk dit i løpet av uken :-)

Fnate

10.09.2013 kl.14:08

Ååååååhh. Stakars Sparkende Foting. Han fortjener en Thong. Jeg og Pappa kommer hjem på fredag, så vi kan avtale hvilken som helst dag til uka. Vi kan jo møtes ved Fnatsjonalteateret sånn som sist.

Overkontrollkvalitetsmester

11.09.2013 kl.22:09

Da avtaler man sikkert resten via Facebook :) Thong kan glede seg til late dager i barnehagen sammen med Sparkende Foting. Og kanskje til og med Thong kan være med på den nye jobben min senere. Der ryktes det om både is og sjokkis i store mengder, til ID-pris.

Skriv en ny kommentar

hits